, ,

Virksomhedspraktikken

Aftalen mellem Atea og Psykiatrifonden kan afbrydes med dags varsel, og det har Atea så gjort. De to parter har aftalt, at jeg møder op som planlagt mandag og onsdag i næste uge, så jeg kan få sagt pænt farvel og tak og komme ud af det på en god måde. Jeg havde ikke læst aftalen godt nok, så jeg var ikke opmærksom på det med dags varsel.

Hold da op hvor hvor er jeg træt af det. Nu havde jeg lige fundet ud af, hvad de hed, hvad de lavede og hvad jeg selv lavede der. De vurderer, at den kommende tid vil blive meget turbulent med fusion af afdelinger, fysiske flytninger mv., og på den baggrund vurderer de, at de ikke har ressourcer til at have mig siddende/”passe på mig” har de sagt. Som supplement har jeg selv tænk, at hvis de nærmest nedlægger Atea Education har de ikke brug for outputtet af det, jeg laver = hvis de nedlægger den afdeling, har de ikke behov for at kende konkurrencesituationen.

Min erhvervsrådgiver i Psykiatrifonden siger, at tiden ikke er spildt, for jeg har da fået bevist – ikke mindst overfor mig selv – at jeg stadig kan møde op på en arbejdsplads, at jeg stadig kan forholde mig til kolleger, og at jeg stadig behersker Excel. Det er selvfølgelig alt sammen meget godt, jeg orker bare ikke at skulle starte op et nyt sted og at skulle igennem hele introduktionen en gang til. Men der er ikke andet for, og Psykiatrifonden vil lægge sig i selen for at få det til at gå hurtigt. Hun har nogen i kikkerten, som hun har arbejdet sammen med tidligere.

25 Svar
 1. Madonna
  Madonna siger:

  Hvor er jeg træt af det arbejdsmarked på dine vegne, Hanne.

  Kan man bare ikke tilbyde en stille og rolig indkøring til folk efter svær sygdom, det være sig fysisk eller psykisk, så burde man lade folk være.

  Dine indlæggelser indicerer jo på ingen måde, at det er pjæk.

  Men spørgsmålet er vel også, om du selv er indstillet på at udfylde din tid med hobbies fremover?!

  I håb om, der kommer mere ro på, og god weekend!:-)

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Madonna

   Jeg synes i og for sig, at det er OK, at man skal ud på arbejdsmarkedet igen, når det foregår i et stille og roligt tempo. Jeg er fx startet med 2*3½ time om ugen, og det har jeg kunnet overskue. Ideen er så, at timetallet lige så langsomt har skullet sættes op i den takt jeg nu kunne holde til det. Ingen kunne jo vide, at de ville skride til at fyre chefen og det halve af afdelingen.

   Der skal ikke herske tvivl om, at jeg gerne vil arbejde! Jeg er ikke parat til pension. Grunden til at jeg ønsker mig et fleksjob er:

    Bidrage til samfundet
    Have udfordringer
    Have kolleger
    Ud af døren nogle dage hver uge

   Jeg håber Psykiatrifonden snart finder en anden praktikplads til mig.

   Også god weekend til dig.

 2. Ellen
  Ellen siger:

  Jeg kan heller ikke bidrage med noget nyt, men ønsker dig god vind.
  Hvor spændende ville det have været at blive, hvis du vidste med sikkerhed, at dit arbejde var totalt spild af tid, fordi ingen ville have noget at bruge det til?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Mange tak!

   Du har selvfølgelig ret i, at forbliven med en udsigtsløs opgave havde været meget ubehageligt. Så er det trods alt bedre at finde noget andet.

 3. Donald
  Donald siger:

  Tænk, det ville glæde mig at møde nye mennesker – især hvis de ligefrem har bedt mig om at komme. Men jeg klarer mig og jeg håber også at du klarer det uden at blive desperat. Man må simpelthen se med barnets øjne på verden – verden er frisk hver dag 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Ja så har vi det godt nok forskelligt (det med at møde nye mennesker). For mig er det en kraftanstrengelse og noget der skal overstås. Jeg skal nu nok klare det – jeg kan jo altid gå hjem og sove bagefter 🙂

 4. Benedicte
  Benedicte siger:

  Godt, at Psykiatrifonden har noget i baghånden, når nu det er gået, som det er gået. Du har i al fald vist, at du er klar til at komme i gang og hatten af for det.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Benedicte

   Ja jeg håber, at de forholdsvis hurtigt kan komme op med noget; men det kan de sikkert, jeg har i hvert fald ret meget fidus til dem.

 5. Jørgen
  Jørgen siger:

  Det ser ud til at du er løbet ind i en del af arbejdslivets vilkår, men der er jo sagt en del gode ord om det. Så på med vanten, som du jo har fået.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Ja du har nok ret i, at det er vilkårene – det kunne nu bare have været rart at slippe for realiteterne bare i sølle 13 uger.

 6. Kisser
  Kisser siger:

  Selvom hele situationen er ØV, har du bestemt ikke brug for at være på en arbejdsplads, hvor der lige er sket fyringer og efterfølgende fusioner. Det giver en vis uro på arbejdspladsen.
  Stort klap på skulderen til dig for det du har klaret til nu. Sejr 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Ja du har ret i, at det giver uro. Der bliver så meget snak, og ingen ved rigtig hvad de skal gribe og gøre i.

   Tak for skulderklap.

 7. Eric
  Eric siger:

  Øv, hvor surt! Men i din situation er man kastebold. De har selvsagt ikke brug for, at du løser opgaven, hvis de nedlægger afdelingen, så det er i det mindste omstændighederne og ikke dig, det falder tilbage på. Det er en ringe trøst, men må da betyde noget for selvværdet.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Ja rigtig surt! Jeg er meget glad for, at det ikke er fordi, de er utilfredse med mig eller at jeg har gjort noget forkert – det ville være forfærdeligt. Du har ret, det betyder noget for selvværdet.

 8. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Det var sq da træls, at du skulle havne som kastebold i det foretagende! Trøst dig med, at det ikke var din fejl, at det gik, som det gik, plus alt det din erhvervsrådgiver har sagt! Læs, lær og indoptag det! Du er hermed noget så klar til den næste praktik, hvor du så godt nok er på bar bund med hensyn til kollegers navne og arbejdsområder, men har du kunnet sætte dig ind i det en gang, så kan du en gang til, og måske endda nemmere, fordi du nu har aktiveret din hukommelse for navne, ansigter mv.

  Surt, at du ikke fik dine 13 uger, men der er mange plusser, synes jeg.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Du kan tro, jeg trøster mig med, at det ikke er min fejl. Det havde været ubærligt at være blevet et dårligt kort – altså ud over det der følger af min sygdom. Det er træls at skulle starte forfra et nyt sted, men der er ikke andet for. Nu håber jeg bare på, at det vil gå stærkt, da jeg gerne vil være i gang med noget, og så er det næsten lige gyldigt hvad. Jeg er glad for det erhvervsrådgiveren har sagt; jeg synes faktisk, at hun er ret god, og at hun har håndteret denne situation godt.

   Det er gået nogenlunde med at lære navne og ansigter – og den erfaring kan evt. bruges det næste sted.

 9. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Årh altså 🙁 Det er da nogle ret dårlige betingelser at være i praktik på. Gad vide, hvorfor Psykiatrifonden går med til den slags? Men det er man måske nødt til, så virksomhederne er sikre på, at de kan ‘komme af med’ praktikanter, som det af den ene eller anden grund måtte gå helt skævt med. Selv om det er træls at skulle starte forfra vil jeg nu alligevel håbe for dig, at det kan komme til at ske snarest.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Ja det er 🙁

   Jeg tror, du har ret i, at reglerne om dags varsel er for at sikre, at man kan komme af med uheldige elementer. Jeg håber også, det kan komme til at ske snarest, for jeg vil jo gerne være i gang, og jeg har heller ikke ubegrænset tid på sygedagpenge; de hører jo op på et tidspunkt (april 2016) og alting skulle gerne være afklaret inden da.

   • Pia Sørensen
    Pia Sørensen siger:

    Har du fået forlænget dine sygedagpenge?
    Jeg troede også at det hele ville blive lukket her til august hvor mine sygedagpenge var opbrugt, men jeg fik forlænget dem med 62 uger, hvilket der er mulighed for, når man mener, at man med forlængelsen har den tid der skal tid for at afprøve og få afsluttet.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Pia

     Ja de er forlænget med de 62 uger, og det er de 62 uger, der udløber i april 2016. Men de uger kan jo også hurtigt få ben at gå på.

Der er lukket for kommentarer.