Vietnam

Årsskiftet 2009/10

Jeg har rejst en del rundt i verden, og jeg har elsket det. En del af rejserne er fra den pre-digitale tidsalder, og dengang man tænkte sig om, før man trykkede på udløseren, for det kostede kassen at få billederne fremkaldt. Jeg sidder og undrer mig over, at jeg ikke har billeder fra Thailand, hvor jeg trods alt har været tre gange.

Billederne fra Vietnam er bevarede, og dem kan du se et udvalg af i et slide show på 4:59 minutter. Det største på den tur var bestigningen af Fansipan (3.200 m.) i Sapaprovinsen. Der var meget smukt og meget diset tidligt på morgenen, når solen langsomt stod op over de overrislede rismarker, der lå i lag på terrasser. Ledsagemusikken er derfor “Ensam i gryningen” af Bjørn Afzelius (2001).

Her er mange billeder af mad og blomster, idet de smukke farver gør sig godt på billeder.

Hukommelse

Det er lidt mærkeligt at dykke ned i disse billeder. Jeg kan jo se, at jeg har været der, men jeg husker intet af det, dog lige bortset fra ét billede, der viser en kvinde; hun hed måske Lisbeth.

På det seneste har jeg bemærket, at hukommelsen for det, der kan kaldes “den fjerne fortid” er rigtig god, mens “den nære fortid” er pist borte. Men pyt med det for jeg har efterhånden vænnet mig til det.

Og her er så billederne – der desværre ikke egner sig til fuldskærmsvisning. Jeg tror, det skyldes, at den oprindelige opløsning ikke er høj nok:

4 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Spændende billeder fra en eksotisk verden, men er de ikke taget med digitalkamera? I modsat fald er det fremragende scanninger.
  Det er noget skidt med den hukommelse, men det var jo prisen for dine elektrochok, og gevinsterne ved dem, har du på den anden side også beskrevet. Life is tough!
  Jeg glæder mig ofte over, at jeg har skrevet rejsebeskrivelser. Uden dem ville min rejseerindring være en ustruktureret pærevælling,

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Det glæder mig, du kan lide billederne. Viet Nam er et fantastisk spændende land. Jeg synes, et rejsemål skal have nogle af stjernerne qua maden. Viet Nam skal have fem af fem stjerner for maden. Lækkert, spændende og sprødt.

   Det er sjovt at lege med billederne. Og jo du har helt ret, de er taget med mit dejlige Nikon D40. Og det er også derfor, det undrer mig, at jeg ikke kan finde bare et enkelt lille billede fra Thailand, for jeg mener, at en eller to af turene dertil var efter Vietnam – men altså hvad jeg husker…

   Du har ret: ECT eller ej… Hvis det var “eller ej”, så var jeg her ikke. Jeg skriver det ikke for at være teatralsk men bare for at være realitetstilpasset.

   Ja – du har gjort noget godt med dine rejsebeskrivelser! Jeg har prøvet at lede lidt på min blog, men jeg kan ikke finde noget, der er systematisk.

   • Eric
    Eric siger:

    Du har jo skrevet en del om dine (senere) rejser, så måske var det for din egen skyld en idé at finde ud af (lave et index), hvad du egentlig har skrevet? Jeg har en fornemmelse af, at du kan blive positivt overrasket, fx over hvad du skrev om turen til Afrika.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Eric

     Det er faktisk en rigtig god idé, for det andet er virkelig en sær fornemmelse, som også tit er på bloggen: Jeg læser et eller andet, jeg selv har skrevet, fx om en arbejdsplads, et kursus eller lign. På teksten kan jeg jo se, jeg har været der, men det er så også det. Absolut ingen erindringsglimt.

     Jeg laver et indeks. Tak for tip!

Der er lukket for kommentarer.