Video

Min første video

Er der nogen her, der har forstand på video? – evt. som har erfaring med videooptagelser med iPhone 5?

Jeg har lavet min første video på 1 minut og 58 sekunder her. Den handler bare om mit hjem, hvor jeg ellers synes, der er ret ryddeligt, men når man ser det på film, ser det pludselig rodet ud – jeg beklager.

Problemet er, at jeg synes, det hele ser så grumset ud. Er der nogen, der har forstand på, hvorfor det er sådan? Er der nogle indstillinger den er gal med? Jeg har ikke stillet på noget, alt er standard.

Opdatering:

Overleveren kom med et godt råd om exposure lock, som jeg har prøvet at følge, og det har øget kvaliteten væsentligt; nu er den bare gal med overbelysningen ind ad stuevinduerne. Men det er blevet bedre, og derfor finder du herunder den opdaterede version.

13 Svar
 1. Pia
  Pia siger:

  Video har heg ikke lavet siden ungerne var små, og da var det med videokamera. Dengang syntes jeg kvaliteten var god, men når vi ser det i dag, halter kvaliteten meget. Det skyldes også de bedre tv-billeder, der gør sådan nogle gamle optagelser dårligere.

  Mine øjne spottede en dejlig guitar, som jeg formoder du spiller på?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Ja du har helt ret i, at TV får os til at synes, at alt andet end TV er i en dårlig kvalitet. Fra min barndom sidst i 70’erne erindrer jeg smalfilmen, og den karakteristisk lyd det apparat havde. Det er desværre ikke god minder, men teknologien var der jo ikke i sig selv noget galt med.

   Jeg har haft forsøgt at lære at spille guitar, og jeg betalte endda en privatlærer, der kom hjem til mig i Vanløse, da jeg boede der. Da vi nåede til barrégreb gav jeg desværre op og det meste er gået i glemmebogen. Jeg har så forsøgt mig med at lære mig selv det, men det går ikke. Det kunne imidlertid være dejligt at kunne spile et eller andet instrument.

 2. kisser
  kisser siger:

  Fedt sted du bor og skønt indrettet.
  Lækker cykel. Bruger du den?
  Ih, hvem der dog kunne have sådan en orden 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Det glæder mig, du kan lide min lejlighed, for jeg er også meget glad for den. Jeg har det såd’n at jeg skal bære ud herfra.

   Det er en sommercykel, og den må således kun komme ud, når vejret er rimeligt – i hvert fald helst ikke regn. Cyklen kan fint tåle det; det er mere mig, der ikke gider vaske/pudse efter en tur i regnvejr, og den skal gøres ren, inden den bliver slæbt med ind i stuerne.

 3. Madonna
  Madonna siger:

  Kære Hanne…ryddeligt og nydeligt hjem, videokvaliteten skal jeg ikke gøre mig klog på, men det kommer vel med øvelsen.:-)

  Dejligt, at se fremgang hos dig, og du har jo mange gode interesser, der holder gejsten oppe.

  Held og lykke fremover, du har virkelig været stærk for at nå så langt, især din seneste sygdomsperiode har du tacklet flot!

  Alt godt…

  /Madonna

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Madonna

   Mange tak for din kommentar!

   Jeg er “lidt” perfektionistisk indstillet, så mit hjem bærer som regel præg af en vis orden 🙂

   Tak for dine pæne ord om min seneste sygdomsperiode (og du gør nok ret i at kalde den for “seneste” ikke “sidste”.. for det ville næppe være realistisk). De er så søde, rare o g dygtige på PCH, så der er det ikke så svært at håndtere, at jeg faktisk er meget syg. Jeg har også en god kontaktperson i Distriktspsykiatrien, så der er adskillige gode folk omkring mig.

 4. Donald
  Donald siger:

  Jeg kan ikke lige se hverken det rodede eller det grynede! Men det skyldes måske at jeg selv laver grynede video’er 🙂
  Panorering og frihåndsvideo vil altid være hoppende/rystede. Og som Overleveren siger er det kameraets teknik som ved mindre lys laver større gryn, men jeg synes da ikke det er påfaldende?
  Hvis min stue var lige så pæn og hyggelig som din, ville jeg ikke synes at der var rodet. Jeg synes jeg kæmper en kamp for at få tid til at spille klaver, men når der samtidig er hus og have og husholdning, så er der sjældent tid nok til at være pernittengrynsagtig med orden og uorden 🙂
  Du kan se en af mine *meget*amatøragtige video’er her:
  https://www.youtube.com/watch?v=ofVmIEEUbDE

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Tak for din positive tilgang til mit hjem. Jeg har nu lavet en ny video, og på den kan man se, at der er blevet ryddet lidt op i køkkenet 🙂

   Jo jeg synes, det grynede var ret påfaldende i første omgang, men det har jeg fået væk nu med “exposure lock” og så ved at vente til dagslyset kom mere frem, altså hen til ca. 9:45 (kan man se på uret i sidste billede).

   En have må tage meget tid! Ikke desto mindre kunne jeg godt tænke mig at have en sådan; det er så skønt at se noget gro.

   Sikke en storm på din video. Jeg synes da ikke, den er specielt amatøragtig.

   • Donald
    Donald siger:

    Sikken en dejlig video, du bor meget dejligt! Jeg kan godt lide den cykel! 🙂 Jo – denne video er bedre – jeg kan huske første gang jeg fandt ud af at mig (gamle) kamera også kunne optage video – med lyd, endda! 🙂 Jeg tror det var på arbejde og jeg gik ned ad en lang kontorgang, som jeg iøvrigt ikke rigtig kan forstå, at arkitekten havde lavet. Men lad det nu ligge. 🙂

 5. Inge
  Inge siger:

  Jeg bruger aldrig video hverken på mobil eller kameraet, men jeg kan se at Overleveren har givet dig et par tips. 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Jeg har heller aldrig brugt det før, men når jeg nu har det, kunne det da være sjovt at få det til at fungere. Jeg prøver igen senere på dagen, når der også er kommet lidt mere lys.

 6. overleveren
  overleveren siger:

  Du lader kameraet bestemme alt og har ikke pillet ved indstillingerne. Men til indendørsvideo skal man altså pille lidt. Sætte exposure lock. Prøv at lægge mærke til at kameraet overbelyser og refocuserer lyse flader når du går fra rum til rum… og så er der altså lige knapt med lys og det kan være det er det der giver lidt støj på linjen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Overleveren

   Tusind tak for dit svar! Jeg går i gang med at pille lidt. Som regel lader jeg det meste stå til default, da jeg tænker, at producenterne er bedre end mig. Igen: Tak for dit svar.

Der er lukket for kommentarer.