, ,

Vi cykler til arbejde

Vi cykler til arbejde

“Vi cykler til arbejde” er Dansk Cyklistforbunds store forårskampagne og mit kontor deltager med 11 personer, hvilket er helt pænt ud af cirka 20 medarbejdere. Foråret kunne ikke rigtig mærkes i dag – og derfor skal I have et billede af den forsytia, der står ved min hoveddør. Idéen er stjålet med stolthed fra Eric, der ubetinget kom først, for busken minder med sin glade gule farve om, at det trods alt er forår.

Men tilbage til “Vi cykler til arbejde”, der startede i mandags. Kampagnen har en hjemmeside, hvor man dag for dag kan indtaste antallet af kørte kilometer og så kan man blandt andet se, hvor mange kilo CO2-udslip, man har sparet kloden for. Jeg har haft fire cykeldage i den forløbne uge og har sparet verden og universet for 12,07 kilo CO2. Tænk at der ikke skal mere til; det er jo bare en lille bitte indsats fra min side. Omregnet til årsbasis sparer jeg ca. 660 kilo, hvis vi forudsætter, at der er ca. 220 arbejdsdage pr. år. Tænk hvis endnu flere cyklede til arbejde!

Inden jeg bliver for glad for mig selv på årsbasis… øh hvor meget CO2 udleder jeg på en rejse til Vietnam eller til Tanzania? Jeg tør ikke tænke på det – der skal vist køres mange kilometer for at opveje dem! Men måske skal man være glad, hvis man bare kan være CO2-neutral, ikke forstået som ligeglad, men forstået som at regnskabet samlet set går i 0 set over en periode på et år.

Nuvel – jeg cykler ikke for at spare CO2, jeg cykler, fordi jeg kan lide det og fordi de daglige ca. 18 kilometer gør, at jeg har en god grundform uden at gøre noget særligt for det.