Øvelserne

Jeg prøver virkelig at være trofast mod det øvelseshæfte, jeg fik på hospitalet. Jeg prøver at lave alle øvelserne med 20 repetitioner to gange dagligt. Nogle af dem går helt fint, mens andre gør ondt. Der står i brochuren, at det gerne må gøre lidt ondt, og hvis jeg ikke belaster lidt mere for hver dag, kommer jeg jo aldrig videre. Der er fx en øvelse, der hedder ‘puds bordet’ og den klarer jeg i fin stil og jeg kan komme hele vejen rundt med armen – den kunne jeg slet ikke klare de første dage.

Der er også en der hedder ‘puds store spejle’, hvor man skal stå tæt på fx en væg og så lade som om man pudser; den øvelse kan jeg slet ikke med. Der er simpelthen et punkt, hvor skulderen bare ikke vil være med mere. Når jeg ligger ned, kan jeg fint få armen over hovedhøjde, men når jeg står op, gør det virkelig ondt. Jeg forstår ikke rigtig, hvorfor det er sådan.

Alle collagerne er motiver fra Telendos, hvor jeg lige har været i en måned. Jeg har siddet og lavet dem, mens jeg har ventet på hjemmeplejen.  Faktisk troede jeg, at de havde glemt mig, men det viste sig, at de bare var stærkt forsinkede.

21 Svar
 1. Donald
  Donald siger:

  Det var da imponerende så meget øvelse du laver! Jeg burde lave meget mere gymnastik dage som i dag, men af en eller anden grund ender det med at blive 20 armsving og løft og lidt mere og så ellers børste tænder og lave mad etc.etc. 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Du har en kæmpe fordel frem for mig, og det er at du kan bruge begge hænder til de almindelige dagligdags gøremål, det giver jo også noget i sig selv. Dem kan jeg slet ikke foretage mig, og derfor er jeg nødt til at træne forholdsvis hårdt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Det er nemlig som du skriver: langsommeligt og hårdt; jeg synes jeg kæmper lidt med øvelserne og ind imellem kommer jeg også til at gå for hårdt til den, og det kan så mærkes i lang tid efter.

 2. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Hanne

  Det glæder mig, at du kan lide mine collager; jeg har det rigtig sjovt med at lave dem. Jeg er ret længe om at få udvalgt de billeder, der skal med, men som du selv skriver skal farverne være kraftige og så skal billederne indbyrdes passe godt sammen.

  Jeg bruger et program, som man desværre ikke kan få mere. Det hedder Microsoft Research AutoCollage 2008. Jeg har støvet alt igennem på nettet for at få det også på min stationære PC, men det er ikke lykkedes mig at finde det igen. Jeg må nøjes med at have det på min bærbare.

  Et andet program, der også kan lave collager er PhotoTangler, og de bliver fine nok, men det giver ikke de der bløde overblendinger, det bliver mere sådan 4 billeder sat op ved siden af hinanden og det er måske knap så interessant.

 3. Hanne
  Hanne siger:

  Det er nole meget flotte collager. Farverne godt afstemt og kraftige. Hvilket program er det du bruger til at fremstille dem?

 4. Jørgen
  Jørgen siger:

  Jeg glemte vist at skrive at jeg har set næsten alle billederne i dit galleri. Dejlige billeder – og her er gode kollager. Det ser ud til at øvelsene nærmest bliver til hovedrengøring?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Det glæder mig meget, at du har besøgt mit galleri, og at du kunne lide, hvad du så. Tak for billedroser! Jeg nyder at lave collagerne, det er en herlig leg.

   Du har ret i, at øvelserne kan bruges til en god gang hovedrengøring – der står også i hæftet, at man skal prøve at udføre almindelige dagligdags opgaver med den dårlige arm. Det har jeg godt nok ikke rigtig mod på endnu, men det kommer nok.

 5. Pia
  Pia siger:

  Ting tager tid, og det ved vi jo også godt. Rom blev ikke bygget på en dag 😉
  Det glæder mig at du har bemærket de små fremskridt.
  Som alle de andre, syntes jeg også collagerne er flotte 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Du har helt ret i, at Rom ikke blev bygget på en dag, og jeg skal også bare være opmærksom på de små fremskridt, for der sker et eller andet hver dag. I dag kunne jeg fx tage en kop ud af overskabet med højre hånd, og det plejer jeg ellers at bruge venstre hånd til.

   Det glæder mig, at du kan lide collagerne.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rejen

   Det går bestemt fremad og det er rigtig dejligt at mærke at der hver dag er en lille fremgang. Som jeg skrev til Henny kunne jeg i dag selv hænge mit håndklæde op, hvilket jeg ikke har kunnet de andre dage.

   Det glæder mig oprigtigt, at du kan lide mine collager. Det er så sjovt at lave dem.

 6. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Det med fysiske øvelser er en balancegang. For mens det er rigtigt, at man helst skal blive stærkere og smidigere for hver gang og derfor presse citronen lidt mere hver gang, så kan det ikke nytte at presse sig ud over et vist punkt. Men mon ikke du ved, hvornår det holder op med at gøre “lidt ondt” og går over til “for meget ondt”? Meningen er jo, at man skal blive raskere af øvelserne, ikke komme til skade af dem. – Flotte collager fra din ferie!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Det er lidt svært det med øvelserne. Jeg må belaste til smertegrænsen og heller ikke mere. Du har ret i, at det er let at mærke, hvornår det gør for ondt, og så stopper jeg også op. Jeg prøver hver dag at presse citronen lidt mere, og jeg kan mærke på de små ting, at det hjælper fx kunne jeg i dag selv hænge mit håndklæde op med hjælp af højre arm.

   Det glæder mig meget, at du kan lide mine collager; det er så sjovt at lave dem.

 7. Ellen
  Ellen siger:

  Det er så sjovt at lave collager … jeg fornemmer, at du er meget glad for røde katte i nærheden af noget vand … formoder jeg da, at det er?
  Pøjpøj med genoptræningen. Det lyder da som om det går forholdsvis hurtigt af genvinde kræfterne?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Det er herligt at lave collager, og jeg blev rigtig begejstret over at finde ud af, at jeg har collageprogrammet på min lille bærbare. Jeg mangler en licensnøgle for at kunne installere det på min stationære også, men ind til videre går det med en USB-nøgle, som jeg bruger til at flytte filerne med.

   Du har ret: jeg synes den røde kat ved vandet er meget fotogen, så fotogen, at den må med på alle collagerne.

   Tak skal du have. Ja det er nok rigtigt, at det går godt fremad med genoptræningen; jeg er bare ikke så tålmodig og vil gerne se resultater her og nu. Man skal nok se det over et lidt længere tidsspand. Det er en fordelene ved at blogge, så har man skrevet ned, hvordan det var, og så kan man bedre måle fremgangen.

 8. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  Du har sikkert ret i, at det nok skal gå alt sammen – jeg ville jo bare gerne være 100 pct. mobil i morgen.

  Det glæder mig oprigtigt, at du kan lide mine kollager.

 9. Solvejg
  Solvejg siger:

  Hej Stegem¢ller, fra mig h¢rer du ellers ikke…. men som fysio med speciale i et andet domæne kan jeg alligevel give didg et par opmuntringer: dine ¢velser skal nok bringe dig videre, dit skulderled skal nu engang trænes til normaliteten igen…. Men da ¢velser ikke altid er opmuntrende, kan du kombinere med andre behageligere aktiviteter: hvordan har du det med at sv¢mme? Og en cykeltur med forskellige holdninger over rattet kan måske også give lidt ekstra… Smerterne er en balancegang: det må godt stikke og svie lidt, – men så snart smerten jager igennem, så skal du lige holde igen.
  God genoptræning!
  Og collagerne er nogel dejlige indtryk af din ferie 🙂
  Hilsen Kvindemor/ Solvejg

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Hej Kvindemor

   Mange tak for din kommentar, der lige skulle godkendes, da det er første gang, du skriver her på siden. Fra nu af vil du ryge direkte igennem.

   Jeg tør ikke sætte mig op på en cykel, for jeg er bange for, at armene ikke er lange nok – herudover kan jeg ikke bære cyklen op ad kælderhalsen pt. Jeg plejer lige at slynge den over skulderen, men det går ikke i øjeblikket.

   Jeg er lidt bange for at gå i vandet, for hvad nu hvis jeg ikke kan komme op igen med kun venstre arm? Den højre kan ikke tage nogen form for belastning endnu, jo jeg kan holde ne liter mælk og næsten også hælde af den med hø. side, men så er det også slut med det.

   Jeg glæder mig til helingsprocessen er ovre. Jeg tror nok, at jeg vil få noget kommunal fysioterapi ety par gange om ugen, og det tilbud har jeg tænkt at tage meget seriøst.

   Det glæder mig, at du kan lide mine collager.

 10. Kirsten b r
  Kirsten b r siger:

  Flotte kollager, du laver.
  Jeg synes, det havde været dejligt, hvis der ikke var 100 km mellem os, så havde jeg kunnet demonstrere mine LifeWave plastre på dig. De ville mindske smerterne ved spejlpudsning, er jeg sikker på.
  http://www.LifeWave.com/rasmussens
  God bedring.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kirsten

   Det glæder mig oprigtigt, at du kan lide mine kollager – det er så sjovt at lave dem.
   Det med de der plastre lyder spændende, synes jeg. Men et er øjeblikkelig smertelindring et andet er, at jeg jo skal kunne fungere uden smertelindring. Lige nu spiser jeg Ipren og Pinex sammen, det skulle være en god ‘painkiller’.

   Tak skal du have!

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.