,

Velkommen

Jeg føler mig velkommen

Second Hand Unit/Genbrug havde inviteret til kaffe og croissanter kl. 10:30, hvor der lige blev sat navn og ansigt på de tilstedeværende (ca. fem – resten er ude ved butikkerne, som der er 125 af). Alle var utrolig åbne, imødekommende og søde.

Kristine, der er administrator af alt muligt, havde sat hele dagen af til at “passe” mig. Jeg blev præsenteret for de centrale regneark…De vigtigste steder på intranettet osv.

De styrer et overskud på 22 mio. årligt og 3.600 frivillige i regneark. Jeg begriber ikke helt, at det kan lade sig gøre, men sådan gør de altså. Umiddelbart kunne jeg da forestille mig en anden løsning, der ville betyde mere videndeling og tværgående gennemsigtighed via centrale systemer.

På en måde har Excel skabt et mareridt, men det er selvfølgelig et lækkert og enkelt værktøj at arbejde med. Jeg kan rigtig godt lide det, og jeg har levet mange år af at lave regneark, men det forhindrer tværgående løsninger. Jeg er naturligvis opmærksom på, at man bare kan gemme filerne på intranettet, hvor alle kan nå dem, men alligevel forekommer det mig, at være en dårlig og usikker løsning, der er bundet op på få nøglemedarbejdere/nøglepersoner blandt de frivillige. Hvad når de ikke gider mere eller dør?

De ved ikke helt, hvad de ønsker, jeg skal lave. Det er OK med mig. Jeg tager det, som det kommer. Der er nu en ting, jeg synes, vi skulle starte med: Sikkerheden i regnskabssystemet (tror jeg nok, det var): Password består af postnummer. Så kan man da lige så godt lade være at have et password. Der findes masser af småprogrammer, der kan generere sikre passwords a la “PZT7nAaWz4ZBJfk9pSAS”. Tjah men hvor gemmer de så det?

Ved frokosttide kom blomsterbuddet med buketten med et kort underskrevet af alle i kontoret/afdelingen (eller hvad det nu hedder). Tulipaner garneret med lyng. Super flot og sødt tænkt.

Efter frokost var der rundvisning i alle afdelingens enheder. Jeg har altid syntes, at den slags rundvisninger er ret anstrengende, men idéen er selvfølgelig god nok: Etablere netværk og vide, hvem man kan trække på. Men jeg har jo allerede glemt det…

Nu er jeg flad! Det har været en fin dag, men jeg er glad for, at jeg har fri i morgen.

Support PC og andet:

Jeg knokler nok videre med mit mareridt: at skabe et subdomæne til www.supportpcogandet.dk, at få kopieret alle filer og tabeller til subdomænet test.supportpcogandet.dk Hele formålet med øvelsen er at få lavet nogle menuer med mere sigende kategorier for mine guides, som der lige p.t. er 66 af. Jeg vil gerne have en testfase, og det er derfor, jeg er nødt til at have et subdomæne.

Jeg har egl. været ret flittig. Jeg har fået positiv feedback fra nogle af brugerne. De fremhæver, at min guides er formuleret, så alle kan gennemføre dem. Det er den allerbedste feedback, jeg kan få, og jeg blev rigtig glad. Mit mål er netop at skrive, så alle kan være med. Nørderne klarer såmænd sig selv.

8 Svar
 1. kisser
  kisser siger:

  Det er noget af det bedste – at føle sig velkommen og godt modtaget.
  Godt du har fri i dag, så kan du holde en lang pause 🙂
  Excel – min absolut yndling, selv her i min pensionisttilværelse 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Ja velkommen er bare så dejligt.
   Jeg har egl. ikke pause (men burde have det), for jeg lægger jo alt muligt andet på mine fridage. Til tider er det lidt for meget.
   Excel er skønt! Men engang imellem er der opgaver, hvor Access ville være mere fornuftigt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Mange tak skal du have.

   Jeg overså pauserne i går. Jeg plejer at holde dem som rygepauser, men jeg syntes, at det var lidt svært at sige til Kristine, at jeg skulle ud at ryge. Det hævnede sig.

 2. Eric
  Eric siger:

  Tillykke med den gode førstedag! Hvis regnskab m.v. ikke er alt for kompliceret, er det nu ikke sikkert, at Excel er et dårligt værktøj, da det, som du siger, er et enkelt værktøj. Får man noget mere kompliceret til en hær af frivillige, bliver man vel endnu mere afhængig af nøglemedarbejdere.

  Nu kender jeg ikke behovet, men du nævner videndeling og tværgående gennemsigtighed – der er ikke spor i vejen for, at Excel kan eksportere nøgledata, som så kan præsenteres i andre programmer/systemer.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Tak!

   Ja Excel er simpel, man kan se hvad man gør og hvad andre tænker, man skal gøre! På mange måder elsker jeg Excel, og jeg har levet af det i mange år. Jeg har helt sikkert ikke var lige så dygtig som dig mht. at automatisere opgaver via makroer. Det vil jeg gerne lære. Du har ret i, at bliver det noget andet, der er mere avanceret, skal vi jo også have dem med. Og deres fokus er ikke at lave input til databaser men at sælge brugte stiletter… Og det gør de jo altså så ganske glimrende. Vi har en hårfin balance mellem gerne ville lave tal i databaser mv. samtidig med at de frivillige kan spørge (helt reelt) hvad vi dog skal med det? Skal vi lave et survey, skal vi have nogle meget gode argumenter for det – hvad skal det bruges til? Jeg er lidt undervejs med et survey – bare på tankeplanet – men jeg mangler selvfølgelig svar på, hvad vi egl. skal med det? I mit stille sind jeg tænker på, at det vel er en slags djøf-tankegang.

 3. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Det lyder som en rigtig god første dag. Jeg synes det er en god idé at tage opgaverne som de kommer, så vil der efterhånden, forhåbentlig, danne sig et mønster over, hvilke forbedringer, du skal foreslå.

  Det er klart hårdt at starte, så det er glimrende, at du ikke skal af sted igen allerede i morgen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Det var helt bestemt en god første dag. Nemlig: Jeg tager det som det kommer. Jeg har forsigigt præsenteret min idéen om et websurvey, så vi kan lære de frivillige at kende. De synes ikke, jeg er helt ude i skoven. Det er dejligt.

   Ja – du kan tro, jeg vil nyde min fridag.

Der er lukket for kommentarer.