Siden skal gøres helt færdig

Der findes et forum for iværksættere ved navn Amino. Her kan man beskrive, den opgave man gerne vil have lavet, og alle freelancerne kan så byde på opgaven. Det har været en interessant proces.

Jeg har desværre ikke selv kompetencerne til at kombinere WordPress med databasekald. Det skal man bruge for at gøre siden helt færdig. Jeg kan ikke leve med at halvdelen er det ældgamle design og den anden halvdel er fornyet. Derfor satte jeg opgaven i udbud.

På Amino må man ikke linke til sider, og det gør det svært at forklare entydigt, hvad opgaven går ud på. Jeg udarbejdede en ret udførlig kravsspecifikation, som jeg sendte til tilbudsgiverne i en besked, for i en sådan må man gerne lægge links.

Dokumentationskrav:

Jeg vil gerne vide fx

 1. Hvad foregår der på mit site?
 2. Hvad I har foretaget jer?
 3. Hvordan kan jeg komme videre med de 13 øvrige kirkegårde (og i fremtiden noget helt andet)? I laver en, og jeg laver 13.
 4. Der er ikke behov for dokumentation for Dansk KirkegårdsIndex (DKI) og slægtsdata i TNG, for der er kun én af hver.

Et eksempel: Et firma, jeg faldt over på Amino, lød interessant. De har lavet nogle småting, blandt andet det link, der fører fra menupunktet ”Blog” ned til bloggen. Den type links kaldes ankerlinks.

Der var ingen dokumentation, så nu, hvor jeg har lavet et nyt menupunkt kaldet ”Bipolar lidelse, skal jeg betale en gang til for et ankerlink, der fører ned til teksten ”Bipolar lidelse mv.” som er overskrift til nogle forskellige faneblade.” De meddelte kort og klart, at de ikke ville skrive “side op og side ned”. Der er kun et svar fra min side: ”Giv mig regningen på det jeg skylder og så farvel og tak”.

Vil selv!

Jeg vil helst lave det hele selv, for det er sjovest og billigst. Men af og til har jeg gjort 25 forsøg, googlet i timevis, løbet panden mod en mur, og når det stadig ikke lykkes, må jeg spørge hos en ekstern.

Det kan også være rart bare at få en snak og noget vejledning på et overordnet niveau.

De konkrete tilbud

Tilbuddene, jeg har fået, lyder på alt mellem 500 kr. og 20.000 kr., heraf 10.000 til “oplæring” af mig. I timer har buddene lydt på alt fra to timer til fem dage. Med den forskel er det svært at finde hoved og hale i, hvad opgaven reelt er værd.

Jeg blev kontaktet telefonisk af et firma med 18 års erfaring. Og de har selv en flot side. Nogle af de andre, jeg fik tilbud fra, havde nogle rædsomme sider, som jeg selv kunne have lavet bedre endda i HTML.

Jeg guidede dem rundt på både nye og gamle sider, og det hele er pt. noget rod! Det er vist kun mig selv, der kan finde hoved og hale i det.

Derefter sendte jeg dem selvfølgelig kravsspecifikationen. Jo mere specifik jeg er, jo mere realistisk er deres tilbud selvfølgelig. Vi har nu indgået en aftale, og de går i gang i næste uge.

Småting

Der resterer nogle “småting”, jeg ikke selv kan klare:

 1. Der kommer et vældigt blank område nede ved fanebladene, der har overskriften “Bipolar lidelse mv.” Dog kommer området ikke, hvis man vælger fanen “Hukommelse”. Det er ulogisk.
 2. Teksterne i fanebladene skal deles op på samme måde som ved bloggens “Læs mere”. Jeg har indsat den rette kode, men det virker ikke.
 3. Nyhedsbrevet skal spille sammen med Facebook.
 4. Noget om svartider. Måske skal jeg bare være tilfreds, men det kunne nu være sjovt at bringe dem ned.

Firmaet regner med, at disse ting går over “af sig selv” i forbindelse med alt det andet, de laver. Det forstå jeg ikke helt, men de ved nok bedst.

Forsøgskanin

Vi talte længe om svartiderne, og jeg er helt klar over, at jeg er ude på overdrevet, men de vil gerne afprøve forskellige ting på min side, og så får jeg det til gengæld gratis. Alt sker selvfølgelig efter aftale med mig. Det er en helt fin aftale.

8 replies
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Ligesom jeg næsten aldrig betaler for apps/programmer men vælger gratisprogrammer, kunne det heller ikke falde mig ind at betale for noget med min blog. Der er helt sikkert ting, jeg ikke selv kan klare, men jeg vælger i så fald at klare mig uden, evt. finder jeg på en “work-around”, så jeg får samme effekt.

  Jeg kan til nød forstå, at firmaer, der regner med at skulle tjene penge på deres sider, vælger at betale sig fra noget af arbejdet, men til hobbybrug ville jeg bestemt ikke have det. Med mindre jeg havde for mange penge, og det har jeg ikke. 🙂

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Som udgangspunkt er jeg helt enig med dig. Jeg bruger helst også gratis programmer mv., ligesom jeg også helst vil lave alting selv. Jeg har dog bare fået et rigtig godt tilbud, som jeg ikke syntes, jeg kunne sige nej til. Jeg har såmænd heller ikke for mange penge, men jeg går næsten aldrig ud, jeg køber ikke tøj, jeg går ikke i biografen mv. Jeg har derfor besluttet, at jeg gerne må bruger penge på min hobby.

   Svar
   • Henny Stewart
    Henny Stewart siger:

    Ja, selvfølgelig må man bruge penge på sin hobby. Hvis du oven i købet kan lære noget af det, er det win-win.

    Jeg er bare for fornæret til at bruge penge på mine websites. Men jeg køber da elektronik, strikkegarn, vandfarver osv. På en måde kan det da sammenlignes.

    Svar
    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Henny

     Ja det er lige hvad det er: Win Win. Jeg kan klare mig vældig langt med Hr. Google og diverse Facebookgrupper. Men har man noget, der er lidt større, så dur det bare ikke. Ja helt enig: Der er ikke så meget forskel på farver mv. og så mine websites.

     Svar
 2. Jørgen
  Jørgen siger:

  Familiebilledet er ikke med på blogposten her, men kun på blogforsiden eller hvad denskal kaldes.Skal det være sådan?
  Posterne under menupunktet bipolar lidelse er hele poster og ikke kun uddrag. Skal det være sådan?
  Ih hvor man kan bruge tid – og jeg synes egentlig Erics bemærkninger er helt relevante.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Det er da sært, at du ikke får familiebilledet – jeg går ud fra, at du mener frisen/banneret/panoramabilledet? Jeg får det nemlig vist. Hvad sker der hvis du lige genopfrisker siden med CTRL + F5?

   “Posterne under menupunktet bipolar lidelse…” Ja den er god nok (selvom din idé er bedre), det er nemlig bare et tag jeg har samlet til et menupunkt.

   Erics synspunkter er fuldstændig relevante. Det håber jeg også, du synes, mit svar til Eric er.

   Svar
 3. Eric
  Eric siger:

  Jeg tænker på, om du ikke stiller for store krav. Er bloggen med videre ikke “kun” en hobby? Du skal og kan ikke leve af det, og er det så ikke acceptabelt med en procentdel af det perfekte? Målet skal stå mål med indsatsen, især når det ikke er ens eget (gratis) arbejde.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Det har du ret i. Jeg stræber som menneske altid mod det sublime. Og jo det er kun en hobby, men der er den sidegevinst, at jeg lærer meget, som jeg forhåbentlig snart kan sælge til en arbejdsgiver. Og lige nu har jeg bare sådan lyst til at få det gjort færdigt, så jeg kan børste hænderne mod hinanden og sige “Det var det”. Mine gamle sider ligner, jeg ved ikke hvad, og det kan jeg ikke leve med i længden.

   Men det er også sådan, at jeg lige p.t. kan mærke, at jeg skal passe lidt på, for jeg er rodet ind i 47 projekter, og det er ca. 45 for mange. Jeg har blandt andet to ældre mennesker, der har års slægtsdata, men de har ikke styr på backup. Har man slægtsforsket, har man måske 20 års data, og dem må der ikke ske noget med. Og selvfølgelig vil jeg hjælpe – men det må nok hellere blive i mit eget tempo.

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *