TV2 og Tour de France

Normalt lader jeg som om, TV2 ikke eksisterer

Sædvanligvis siger jeg til andre, at mit fjernsyn ikke kan tage TV2. Det er et trick, jeg benytter mig af, når andre taler om en ny serie eller en smart reklame, som jeg ikke har set. Jeg kommer aldrig til at synes, at TV2 er rigtigt fjernsyn. For mig er DR “det rigtige fjernsyn”.

Anderledes må det imidlertid forholde sig nu hvor der er Tour de France, for TV2’s (wuaxx – mon ikke en apostrof her er korrekt?) dækning er den bedste. Jeg sidder dog dagligt og får alle mine fordomme bekræftet.

For det første kan man overhovedet ikke regne med TV-programmet. Når de skriver, at en udsendelse starter kl. 18:25, starter den overhovedet ikke 18:25 – næh, der starter reklamerne! Nu er jeg ikke dummere, end at jeg godt kan regne ud, hvorfor det er sådan – men hvor er det dog irriterende.

Reklamerne i sig selv er direkte fordummende og taler nærmest ned til seerne. Jeg har svært ved at se, at de gør andet end at skabe kunstige behov for slagboreskruemaskiner og økologiske biler. Hvis jeg nu stod og manglede en boremaskine, ville jeg da ikke starte med at tænde for TV for at finde en, jeg kunne lide. Hvis TV-reklamerne overhovedet sælger noget (og det gør de sikkert), må det derfor være kunstigt opståede behov.

Når reklamerne og trailerne for stationens øvrige udsendelser endelig er overstået, kommer tiden til det, jeg faktisk ville se og årsagen til at jeg tændte for fjernsynet, nemlig Tour-studiet. Men det har også svært ved at få skudt sig selv i gang, for først skal vi have 27 små skilte, der danser rundt og en indledende speaker, der opsummerer dagens etape. På TV2 har de endnu ikke fattet det, vi websnedkere lærte for 10 år siden, nemlig at fordi man kan få ting til at hoppe og danse, behøver man ikke gøre det.

Nu er vi endelig kommet til udsendelsen, og den er kommet i gang. Billedet forstyrres “kun” af de evige bannere, der kører nederst i billedet, og ind i mellem lykkes det at se lidt af dagens etape.

Jeg sidder forundret tilbage og tænker over, om det ikke generer andre mennesker? Men bortset fra det er det skønt at årets Tour de France er startet; jeg er lige fascineret over rytterne og løbets dramaer hvert år.

4 replies
 1. Kirsten
  Kirsten siger:

  Jeg savner i den grad Jørgen Leths kulturelle kommentarer, at Tour de France aldrig mere bliver noget, der griber mig, så jeg absolut må se det hver dag. Skammeligt! Rolf Sørensen er da sød og rar, men han taler kun om cykelrytterne og ikke om landet, Frankrig, som han åbenbart ikke ved noget om. Jørn Mader kunne løbenes historie langt tilbage, og vidste en masse om cykkelryttere, det var gode tider den gang, for ikke så længe siden.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kirsten. Jeg bliver nu stadig grebet af løbet og dramaerne i det: de pludselige udbrud, bjergene, styrtene og nedkørslerne, hvor jeg næsten selv glemmer at trække vejret. Men alle de gode kommentarer mangler – det er jeg helt enig med dig i. Der var mere poesi i kommentarerne, da det var Leth og Mader. Jeg husker så tydeligt i 1995, da de talte om Riis, der kørte op ad Mont Ventoux og sagde noget i retning af “nu plukker han blomsterne på de træer, han selv har plantet”…

   Svar
 2. Ellen
  Ellen siger:

  Haha, det er sjovt, at du har det sådan – lige netop Tour de France er den eneste sportsgren, jeg gider følge en lille smule, men det er altså ikke det samme uden Mader og Leth.

  Oh, dengang de fulgte touren op med lokalkolorit; inklusiv opskrifter fra det lokale køkken osv. – se, det var tour-fjernsyn i bedste stil. Og jeg vil helst ikke høre, at det er mig, der ikke kan følge med tidens trend…

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen. Jeg er fuldstændig enig i, at det var bedre med makkerparret Mader og Leth! Du er bestemt ikke den eneste, der savner opskrifterne samt fortællingen om hver eneste borg rytterne kører forbi. Jeg synes ikke, at Rolf Sørensen er en passende erstatning for Jørn Mader. Rolf taler typisk for meget om sig selv.

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *