Trump

Jeg er bange

Lige i øjeblikket er jeg alvorligt bange for verdensudviklingen, fordi amerikanerne den 8. november har stemt på en 70-årig tosse til embedet som præsident.

Han blev indsat i fredags under alverdens bevågenhed. Allerede nu lægger han sig ud med pressen og påstår, at der var flere deltagere i hans indsættelse end i Obamas indsættelse i 2009. Det er vel kun, hvis man ikke kan klare sig, at man begynder på den slags slagsmål?

Han har underskrevet det første dekret på rejsen til afskaffelsen af Obama Care altså præsident Barack Obamas plan for udbredelse af et sundhedsprogram til alle amerikanere, altså inkl. sorte, fattige, bøsser, handicappede mv. Alle skulle have en chance i sundhedssyetemet – ikke kun de rige demokrater.

Henny skriver, at “al omtale af klimaforandringer allerede er fjernet fra det Hvide Hus’ hjemmeside“. Hvis ikke verdens mægtigste mand går forrest her, hvem gør så? Skal al isen smelte fra Antarktis, før nogen vågner op? Hvem skal hoste isbjørnene? og hvad med sælerne?

Han og Ruslands præsident Putin udgør et farligt makkerpar. De vil være i stand til at dreje verden i deres fælles retning: internationalistisk,  krigerisk, manglende menneskerettigheder, undertrykkelse af minoriteter osv. Tænk bare på, hvad det vil betyde for krigen i Syrien. I Folkekirkens Nødhjælp gør vi en lille forskel, men der er grænser for, hvad vi kan. Vi bistår i forvejen verdens 800 mio. fattige.

Barack Obama er blevet mere og mere populær, jo nærmere vi kom hans exit-dato, og det er vel naturligt nok, men det er også reelt. Han har ved Gud flyttet brikker!

 

6 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  Ja, han er tovlig, og hans storhedsvanvid kunne sågar få ham til at sende à la Jægerkorpset til Syrien uden exitplan.

 2. Jørgen
  Jørgen siger:

  Det er godt nok særpræget at se hvorledes han reagerer, og det har hidtil vist sig at han fortsætter som valgkampen ikke er afsluttet. Han vil bekæmpe eliten, men er nu selv overelite. Jeg synes der er grund til bekymring, især fordi hans personlighed øjensynligt ikke magter ikke at være bedst, størst osv.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Ja du har helt ret i, at han agerer som om, valgkampen ikke er ovre. Vi to er enige: Der er grund til bekymring. Manden er efter min bedste overbevisning bindegal.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.