,

Tour de France 3. etape

Jeg er vild med at se Tour de France. Det er så stort, rytterne er fantastiske og alle, der kommer helt til Paris, er i min optik helte. Tænk at køre 2.700 km. og så komme 23 sekunder senere i mål end nr. 1, og så man kun nr. 15.

Følger med så meget jeg kan, planlægger næsten min sommerferie efter det. På Tv2 kan følge det live pr. tekst. På arbejdet kan live-opdateringen lige køre lidt i baggrunden på skærmen. Der kommer lidt skægt sprog i dem fx: “14:15 85 km kørt. Forspringet går nedad igen. Udbryderne har nu 9’05”. Et forspring kan ikke gå nedad. Det kan reduceres.

Rolf Sørensen kl. 16:28 “Det varer længe, før de begynder at åbne op”. Rolf for pokker, da man ikke kan “åbne ned”, hedder det heller ikke “åbne op”, det hedder “åbne”. Men det var da i det mindste en sætning, hvor Rolf ikke talte om sig selv.

I dag er rytterne fornuftige. De sludrer med hinanden, mens de triller af sted med ca 33 km/t på den lille klinge og sparer på kræfterne i modvinden; det ser hyggeligt ud. De tænker nok, at de skal jo ikke andet i dag, og hvorfor skynde sig hjem til hotellet? Og herregud, det er jo en sprinteretape, så det hele afgøres alligevel de sidste 200 meter (af Robbie McEwen eller Tom Boonen).

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *