Der er så mange muligheder

Der er så mange muligheder med min  nye og fantastiske slowjuicer. Billedserien her under viser hvordan. Indtil videre laver jeg det bare ud af hovedet og ud fra det, jeg kan finde på. I dag blev det til:

 • Ca et ½ kilo rødbeder
 • Mange appelsiner
 • En hel vandmelon
 • en ordentlig bid ingefær

Juicen skal lige i køleskabet et par timer, hvorefter den kan drikkes i et stort glas – gerne tilsat et par isterninger. Det er lækkert.

I går blev jeg  ret så skuffet over at gå i  køleskabet for at se,  at jeg allerede havde allerede drukket det hele. Øv at der ikke var mere.

For fremtiden vil Aarstiderne sørge for de kreative indslag. Jeg selv gør jeg kun det, jeg tror virker.

Min bedste ven spurgte mig, om vitaminerne ikke sivede ud, når man lavede saft til to eller flere dage? Svaret er, at det er ikke er lige til at finde ud af: men det er klart, at hvis juicen opbevares mere end 72 timer, vil mange næringsstoffer gå tabt! Det er også klart, at vil man bevare vitaminer og mineraler bedst muligt, bør  man opbevare juicen i tillukkede beholdere.

Slow juicerens fordele

 • Den minimale ilttilførsel sikrer en optimal kvalitet af juicen.
 • Juicen hverken skiller eller skummer.
 • En slowjuicer bevarer omkring 95 % af frugterne/grøntsagernes vitaminer og næringsstoffer. Dette skyldes det lave omdrejningstal, og at en slowjuicer kværner ingredienserne i stedet for at slynge dem rundt.
 • Den lave ilttilførsel sikrer en øget holdbarhed på juicen (2-3 dage), og du skal derfor ikke presse juice så ofte.
 • Rengøringen er meget nem.

Slow juicerens ulemper

 • En slowjuicer er dyrere end en saftcentrifuge.
 • Den er tidskrævende i brug.
 • Den kan ofte ikke kværne hele frugter og grøntsager.

Rengøring

Jeg synes, rengøringen er simpel:

 1. Skil hele juiceren ad
 2. Skyl alle dele under rindende vand
 3. Sien skal have et ekstra eftersyn:
  1. Rengør med den medfølgende stive børste
  2. Sæt sien i den medfølgende “fidus” og kør frem og tilbage nogle gange.
  3. Kig endnu engang efter om alle kvadrater i sien er helt ren.
 4. Lad det hele lufttørre på et viskestykke på køkkenbordet.