, ,

TNG: Slægtsdatabasen auf Deutsch?

Hvem er skrap til tysk?

TNG står for “The Next Generation of Genealogy Sitebuilding“. Programmet udvikles på 21. år af Darrin Lythgoes  fra Utah, der af en eller anden årsag er slægtsforskningens højborg i USA. Måske er det der, mormonerne hører hjemme? De går meget op i slægtsforskning.

Jeg søger en person i mit netværk, der er skrap til tysk og som vil tjekke den dugfriske tyske del af min TNG-side: https://tng.stegemueller.dk. Man vælger sprog i toppen. Lige nu findes siden på engelsk, tysk og dansk. Det er bare alt for mange år siden, jeg har talt tysk jævnligt og 38(!) år siden, jeg blev nysproglig student fra Statens Kursus til Studentereksamen.

Der er et enkelt sted, hvor programmet mangler mulighed for at at oprette en tysk overskrift. Der mangler simpelthen et felt. Jeg har skrevet til udvikleren, så det kan nok blive rettet.

Grunden til, at jeg har oversat siden til tysk, er, at det kunne være så utrolig spændende at få kontakt med nulevende tyskere med mit efternavn, og selvfølgelig gerne nogle, der kender lidt til slægtshistorien. Her er Google et fremragende hjælperedskab. Tænk hvis de kan finde frem til mig vha. den nye oversættelse? Det kunne være sjovt.

Undervejs har jeg haft kontakt til nogle tyskere, men jeg har desværre ikke længere kontaktinformationerne.