Tillykke

I dag skal Thorkild Søndergaard fra Saltlandets Historiske Forening for Sæby og Omegn have et stort tillykke! Årsagen er, at Thorkild i dag har skrevet, at han er færdig med alle sine 11 kirkegårde. Thorkild skriver bla. “6.408 gravstene og 9.853 personer på 11 kirkegårde år 2006 og 2007”. Det er bare flot, når man tænker på, at Thorkild for et år siden kontaktede Erik Kann, der henviste til mig.

Thorkild spurgte “Hvordan får jeg 11 kirkegårde på nettet?” Jeg kunne jo kun svare, at step 1 var at tage billederne. Så gik han ud og fotograferede den 1. kirkegård. Ny opringning “Nu er det klaret, hvad skal jeg så?” “Jo Thorkild så skal du skrive informationerne i et regneark” – og sådan har vi arbejdet sammen i et år og i fællesskab skåret elefanten ud i mindre bidder. De første 10 kirkegårde er allerede på nettet, og mon ikke den sidste kommer i løbet af den kommende uge?

Herudover kan vi se, at det vælter ind med færdige kirkegårde i Vandfuld og Skodborg Herreder takket være Pia Sørensen.

Samlet set er der lige nu 155 færdige kirkegårde. Tak til alle jer der arbejder fra alle os, der bare bruger.


Jeg har været til Brugerrådsmøde i Viborg (se evt. foregående indlæg) – det er altid godt, og er i god gænge og jeg synes, vi når gode resultater. Men derudover giver det jo lige 1,8 dag på arkivet. Det er så herligt. Det er ikke fordi jeg har fundet mange nye ting, men jeg er blevet mere sikker på noget af det, jeg har. Det drejer sig om Morten Pedersens efterkommere i Nørre Snede og Vorgod sogne. Jeg fik kontrolleret en masse af de oplysninger, jeg har skrevet af fra en slægtsbog. Jeg undrer mig altid over, at når man nu alligevel kigger i kirkebogen, hvorfor skriver man så ikke rigtigt af? – folk skal da noteres med det navn de er døbt!

Jeg fik også set lidt mere efter min onkels (fasters mands – meget tæt på aner. Det er Kaae-slægten, hvor jeg har købt den utrolig flotte bog “Søren Pedersen Kaae; Fæstebonde i Edslev, f. ca. 1612 og hans efterkommere”.

Databasen er opdateret med de indtil nu kvalitetskontrollerede data.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *