,

Tidsfordriv

Tidsfordriv

Jeg venter på natmedicinen

Dette er bare tidsfordriv,

deraf puslespillet foroven, og sære tanker. Man kan ikke få natmedicinen før kl. 22:00, derfor får I et kort supplerende indlæg, skønt det eneste jeg vil er at sove fra det hele.

Den ellers søde læge Jannik Bjerrum taler om: mindfulness, kognitiv adfærdsterapi og personlighedsforstyrrelse. Disse ting kunne være en mulighed, synes han.

Jeg tør ikke sige nej, da jeg vel så kan blive beskrevet som afvisende, negativ, kørende rundt i egne cirkler, fastlåst mv. i journalen og måske derved reducere mine muligheder for indlæggelse en anden gang, og al erfaring viser, at der kommer en næste gang.

Jeg har overhovedet ikke lyst til hverken terapi eller mindfulness. Ganske som med recovery har jeg ikke tiltro til det Jeg har brugt mindst 100.000 kr. på terapi for at få styr på min fortid (barndom). Det er på plads! For mig at se er mindfulness hokus pokus, og det vil jeg ikke bruge min tid på. Jeg har brugt lidt tid på at læse om den der terapi, og negative automatiske tanker kender jeg fra et lederkursus for vist fire år siden

Jeg stiller mig særdeles tvivlende overfor, om jeg skulle være indehaver af en personlighedsforstyrrelse – naturligvis med respekt for at det ikke er mig, der er lægen. Hvis det var sandt, havde Gitte og Pernille, begge fra Distriktspsykiatrien, vel set det, eller de havde set det på Psykiatrisk Center Hvidovre, 808, adskillige gange de seneste to år? Jannik har set mig en enkelt dag!

Jeg har skrevet til dem i Distriktspsykiatrien for at høre deres mening, vel vidende at de måske ikke har så let ved at gå imod en kollega. Men der må altså være noget, der kaldes et lægeligt skøn!


Her kommer du til menupunktet “Psykiatri”, hvor du kan navigere mellem alt, jeg i årenes løb har skrevet om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.

12 Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ LS

   Tak skal du have. Det håber jeg også. Jeg ser frem til ECT i morgen. Det plejer st give en umiddelbar lettelse.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Tak. Jeg orker det faktisk heller ikke mere. Jeg kan bare ikke rigtig se et godt alternativ.

 1. Anette
  Anette siger:

  Nogen gang så har de travlt med at prøve alt og glemmer patientens historie

  håber du fik din medicin og sov ok….. hvorfor man ikke kan få den før 22 forstår jeg ikke…. men en tidsgrænse skal der nok være syntes bare 22 er sent hvis man er trt…. kommer fra en der pt ikke kan sove.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Anette

   Igen har du ret!

   Når du ikke kan sove, kan jeg varmt anbefale “Yogi-re”. Hvis du kæber det i Netto, står der “Bedtime tea” på pakken. På mig virker det ret fint.

   • Anette
    Anette siger:

    tak for det forslag

    noget varmt at drikke virker faktisk ofte på mig, eller at ligge og kram en hund (katte virker også fint her)

    fik du sovet ok?

 2. Anonym JR
  Anonym JR siger:

  Hanne, jeg sender en kærlig hilsen og tænker på dig. Håber du får det bedre og kan jeg hjælpe med noget, så må du sige til , ok?
  Jeg vil være helt ærlig, jeg kender intet til psykiatrien, men er god til at lytte.
  Sov godt, håber du har det bedre i morgen.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ JR

   Tak for dit/dine fine tilbud. Lige p.t. kan jeg ikke overskue at lære nye mennesker at kende endsige snakke en masse.

 3. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Min husbond har et meget sigende udtryk: “They are throwing shit at the moon … hoping some will stick”. Det er det, læger ofte gør, når der ikke er nogen klar “kur”, for det man fejler. De prøver den ene ting efter den anden i håb om, at et eller andet vil virke. Jeg synes sådan set godt, man bør kunne sige nej til de mere eksotiske behandlingstilbud. Med fx mindfulness er det nok sådan, at det i hvert fald ikke virker, med mindre man tror på det. Kognitiv terapi kan være ganske lavpraktisk, det har jeg selv oplevet, men jeg tror bestemt ikke, der findes kognitive strategier, der kan klare et hvert problem. Hvorvidt man har en personlighedsforstyrrelse eller er dybt deprimeret eller bragt voldsomt ud af ligevægt af hårde betingelser, skal man nok have kendt patienten et stykke tid for at kunne udtale sig om, ville jeg tro.

  Sov godt, når du kommer dertil.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Sov du også godt. Jamen selvfølgelig er det godt at se sig om efter andre muligheder, da dette jo ikke kan blive ved. Helt enig!

   Med mindfulness har jeg det som med Thomas Milsted, der er stressguru, og nu markedsfører sig alt muligt andet, jeg kan bare ikke lige huske hvad. Jeg dur ikke til den slags. Jeg hader at “mærke efter i maven”, “træk vejret ned i maven”. Jeg kan simpelthen ikke finde ud af det. Og med fare for at gøre mange irriterede eller endog kede af det, synes jeg det hører i kategorien hokus pokus. Jeg er mere til hardcore fx ECT, men jeg må jo erkende, at det ikke “holder” så længe.

   Mht. personlighedsforyrrelsen tror jeg simpelthen ikke på det. Alle mulige andre ville vel have set det i løbet af de seneste par år.

   Godnat

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.