,

Tiden før https://

Dansk KirkegårdsIndex (DKI)

Michael og jeg (mest Michael 🙂 ) er ved at være færdige med at integrere de gamle sider med de sider, der allerede er under WP-hatten, så vi kan få alting samlet på https://stegemueller.dk, så der igen kommer orden på min webidentitet.

En af de sider, Michael har gjort meget ud af er Dansk KirkegårdsIndex DKI, som Leif Sepstrup og jeg “byggede” i 2006, og som skulle bruges til at organisere arbejdet med fotografering og indtastning af samtlige landets gravsten. Der er ca. 2.400 sogne i Danmark og så er der vel nogenlunde det samme antal kirkegårde. Hvis alle slægtsforskere slog sig sammen og bidrog med bare en enkelt kirkegård, kunne samtlige landets kirkegårde ret hurtigt digitaliseres uden den store indsats. Et fantastisk søgeværktøj. Jeg tror, der er registreret ca. 1.000 kirkegårde, og det er egl. meget godt, men det er for få, når der er gået 12 år!

SSL-certifikat

2006 er jo herrens mange år siden, og det viser sig bl.a. ved, at der er noget kode, der kun forholder sig til www og http://. Https:// var ganske enkelt ikke opfundet dengang. Det er en lidt sjov tanke. Nu om dage besøger jeg aldrig sider, der ikke har et SSL-certifikat og dermed hedder httpS:// Måske er jeg bare overforsigtig, men jeg bryder mig ikke om, at mine indtastninger på en eller anden fremmed side kan blive opsnappet af uvedkommende. Det er sikkert ligegyldig med mit postnummer mv., men jeg bryder mig bare ikke om det. Siderne skal have den grønne hængelås, hvis de skal beæres af mit besøg.

Vi regner med, at den nye adresse er klar sidst på fredagen. Jeg glæder mig.

PS: Som at have tandpine i benene

I morges stod det pludselig klart for mig, hvordan jeg lettest kan forklare, hvordan Restless Legs Syndrome (RLS) føles: Det er som at have tandpine i benene. Jeg tror, flere vil kunne sætte sig ind i det med denne undertekst.

Nogle har foreslået at jeg – naturligvis med lægelig supervision – ændrer på min psykofarmaka, da det jo er den, der er ophavsmanden. Jeg er overhovedet ikke lydhør, for jeg er en kryster, og jeg tør ikke. Jeg skal ikke igennem helvede en gang til, nu hvor jeg endelig har fået det så godt.

2 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Jeg synes, det er en anelse hysterisk med det der https nu for tiden. Hvis man ikke sælger noget, burde det ikke være nødvendigt. De fleste af de sider, jeg besøger, har ikke https, og jeg agter altså ikke at holde op med at besøge dem af den grund.

  Jeg har selv fået indkøbt det ekstra s, men jeg er da overhovedet ikke overbevist om, at nogen er mere eller mindre sikre på grund af det.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Dybest set er jeg fuldkommen enig med dig i, at det er noget hysterisk – og det ikke bare en anelse! Det er relevant, når der er tale om økonomiske transaktioner, sundhedsdata, oplysninger om tro, race, politik, fagforening, seksualitet og andre personfølsomme data. Men diverse browsere brokker sig jo, og Firefox (i kombination med Kaspersky) lover jo bål og brand. Og her kommer det så ind, at jeg er en kujon og en kryster.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.