Frem og tilbage er lige langt

Thunderbird 1

Thunderbird og OutlookJeg har være fuldstændig trofast fan af – og støtte til – mailprogrammet Mozilla Thunderbird i 12 år. men i sommerens løb syntes jeg, der blev alt for meget bøvl. Jeg kunne, trods masser af hjælp, ikke få tingene til at virke; især var jeg træt af, at den indbyggede kalender ikke ville noget som helst, og at programmet hele tiden gik ned.

Så efter lange og trange overvejelser besluttede jeg at skifte til Outlook i forbindelse med konfigureringen af den nye maskine.

Outlook

Det lykkedes i rimeligt omfang at få konverteret indholdet fra Thunderbird til Outlook, der røg et par gamle arkivmapper, men dem kunne jeg nu godt leve uden.

Hvad der derimod fungerede elendigt i Outlook var kontaktpersonerne. De var nemlig vist som “efternavn, fornavn” i feltet “Arkiver som”, som åbenbart er det felt, man bruger, når man vil skrive en ny mail. Ikke noget for mig, og det lykkedes mig ikke at vende de data om.

Jeg er klar over, at andre mennesker vel heller ikke sidder og skriver baglæns, og jeg kunne vel også have læst og googlet mig frem til et eller andet; men det var der ikke tid til, når maskinen bare skulle op at køre, så jeg nogenlunde kunne komme i kontakt med omverdenen igen. Og den slags skal bare ikke være et problem!

En anden ting, jeg slet ikke kan leve uden, er de tilbagevendende opgaver. Hvis jeg ikke har dem, får jeg aldrig sat kasserne ud til Aarstiderne lørdag aften eller kopieret hjemmesiderne til mere sikre residenser (klonet forstås). Det undrer mig meget, at Outlook ud af Microsoft ikke har den funktionalitet.

Det blev et kort bekendtskab!

Thunderbird 2

Da jeg vendte tilbage, fungerede alt! Jeg må nærmest konkludere, at det var den gamle maskine, den var gal med.  Det var som atter at komme hos et kært familiemedlem. Man ved bare, hvordan alting er, for det har det været i årevis. Man kan alle genvejstasterne osv. Kontaktpersonerne er hvor de skal være, og de skal ikke skrives baglæns.

Der er kommet nyt flot layout til kontakterne, og kalenderen har fået et voldsomt shine up. Så flot.

Jeg har overgivet mig og ladet programmet selv bestemme, hvor det ønskede sig at blive installeret. Det er jeg ellers ikke meget for; jeg vil bestemme selv, men i forbindelse med den nye maskine har jeg overgivet mig til standarderne, og herregud alle værdierne i registreringsdatabasen forsvinder jo alligevel ved et crash, så jeg har jo ikke fået meget ud af min nidkære brug af F:\

It’s good to be back home. Her har du en række poster om Thunderbird.

God weekend.

2 Svar

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.