Test af billedstørrelser

 

 

Nej billedet blev ikke større af at jeg indsatte det i den store størrelse. WLW vælger den størrelse, man har sat som default, og det bliver ikke muligt at klikke det større.

Update: Nu ligger her to billeder og det ene kan klikkes større. Det er et billede jeg har indsat med WPs editor og gallerifunktionen. Men jeg vil bruge WLW for at få mit vandmærke med og jeg vil også have det lille billede i 500 px i bredden. Så WPs editor kan ikke bruges.

22 Svar
 1. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Donald

  WLW står for Windows Live Writer, som er en anden måde at skrive indlæg til blogs på. Du får en meget fin brugergrænseflade, der ligner din blog 100 pct. fordi WLW henter dit tema fra bloggen. I billedværktøjer har du en lang række muligheder for at styre dine billeder, fx kan man sætte en størrelse og en placering, og så vælge at dette skal være gældende for alle billeder ved at sætte det som standard. Der er også mulighed for at sætte vandmærke på billederne.

  Jeg bruger WLW, når jeg vil have billeder på mine blogposter ellers bruger jeg WPs indbyggede editor.

  Jeg kan kun anbefale dig at prøve WLW, det kan gøre mange opgaver meget lettere.

 2. Donald
  Donald siger:

  Nå det var godt du har fundet svar. Hvad mon WLW er for noget – det har jeg aldrig brugt. Jeg har engang imellem sat vandmærke på mine billeder, men ellers er min politik at jeg ikke uploader original-filer, men kun filer i max 1440×1080, så jeg i givet fald kan dokumentere, at det er mig der har retten til originalbilledet. Men iøvrigt har jeg ikke været udsat for tyveri endnu.

  Jeg vil til at sætte vandmærker på nu – det er jo kul. (Svensk stavemåde for cool).

 3. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Henny

  Ja det er sørme lykkedes og jeg siger jer alle sammen tusind tak for hjælpen. Det er så simpelt, bare man ved hvordan.

 4. Ellen
  Ellen siger:

  PS: Husk, at når du er i WLW, er du offline og kan gøre ALT, uden det kan ses af andre. Husk at lege. Husk at klikke på alle ikoner og se hvad de gør. Husk at højreklikke og se, hvad der står. Det er den bedste måde at lære det på – jeg har aldrig fået kurser i WLW 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Jeg er ikke så god til at eksperimentere: det kunne være, jeg skal øve mig lidt i det. Men nu virker det heldigvis. Tak for din gode forklaring.

 5. overleveren
  overleveren siger:

  Enig med Ellen.

  Sætter billedet ind i stor størrelse, men uden at ændre noget i billedindstillinger i WLW, og tilpasser så billedet i skrivefeltet så det ser pænere ud på indlæggets forside.

  Og det store billede bagved laves enkelt med et link i billedindstilingerne, men da jeg aldrig har pillet ved det sker det automatisk, jeg skal bare huske at hakke af i “open in new window”.

  Det er faktisk ikke så svært men det kan gøres svært hvis man går over åen efter vand.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Overleveren

   Tak for forklaringen. Nu har jeg fået det til at virke ved at følge Ellens opskrift herover.
   Det er nu ikke med vilje, jeg går over åen efter vand, men det kan da godt være, jeg gør det.

 6. Lene
  Lene siger:

  Jeg fatter slet ikke noget af det tekniske. Jeg klikker på ikonet for billeder i WLW, henter det fra albummet på min computer, sætter det til 600 i bredden og den finder så automatisk højden, og jeg kan klikke dem større. Held og lykke med problemløsningen 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Det lyder jo nemt nok, og jeg fatter slet ikke, hvad det er, jeg gør forkert. Der er ikke andet at gøre end at blive ved med at prøve. 🙂

 7. Ellen
  Ellen siger:

  Jeg har den engelske udgave og ved ikke altid hvad det hedder på dansk, så du må selv prøve at finde oversættelsen, men:
  I billedværktøjer: link to source picture. Nedenunder dette ses: ‘link options’ – klik – angiv ønsket slutstørrelse for billede. Kan vælges eller skrives i tal. Sæt evt. flueben i ‘Open in new window’ .
  That’s all, folks 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Tusind tak for forklaringen, nu virker det. Det jeg havde overset, var de muligheder, der er i billedværktøjer og så link options. Jubiiii 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Ja ikke – der må simpelthen være en (sikkert simpel) forklaring på mit problem.
   Jeg gør følgende:
   1) Reducerer størrelsen på det helt originale billede frisk fra kameraet til fx 1024 i bredden
   2) Indsætter det med WLW der hvor jeg gerne vil have, at det skal være.
   2a) I WLW har jeg defineret at mit lille billede skal være 498 * 332 og at det skal være centreret samt at der skal bruges et vandmærke.
   3) Så publicerer jeg.
   4) Nu vil jeg gerne have, at jeg kan trykke på billedet og få et billede der er 1024 i bredden.

   Mange nærer rigtig varme følelser for programmet, og jeg kan godt se, at det har rigtig mange fordele.

 8. Pia
  Pia siger:

  Hmmm…. Teknikken bag aner jeg intet om, jeg gør bare som jeg gjorde fra dag et af.
  MEN dit lille billede øverste kan altså klikkes så stort, at det fylder hele skærmen, det kan det store derimod ikke.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Jeg leder efter en nem og simpel metode, og den må findes hos nogen af jer.

   Ja det er rigtigt, at det lille billeded kan klikkes stort, det har jeg indsat med WPs galleri-funktion. Men jeg vil hellere indsætte med WLW, fordi jeg der får vandmærket med.

 9. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Pia

  Tak for din interesse i mit underlige problem. Jo du er netop en af de rigtige at spørge, for du har så mange små billeder, der kan klikkes større.

  Jeg er ved at have en idé om, at man skal uploade den fulde billedstørrelse til det store billede, og med hensyn til det lille billede så sætter WLW selv størrelsen til det, man har valgt som default. Men det er alligevel nok ikke rigtigt, for jeg kan stadig ikke klikke mine billeder større.

 10. Pia
  Pia siger:

  Jeg er nok ikke den helt rigtige at spørge, for mine billeder bliver heller ikke så store, at de fylder skærmen, men lidt større kan de da blive. I hvert fald de små jeg lægger ind.
  Jeg indsætter billedet direkte i WLW fra pc´en, eller hvor man nu henter det. I kolonnen ude til højre under billeder/avanceret, i bjælken hvor du kan vælge størrelse, skriver jeg 225 i B og den vælger selv højde, når der er sat flueben i fastlåsningsforhold. Det er hvad jeg kan bidrage med.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Det fungerer jo upåklageligt hos dig. Nu vil jeg også prøve at uploade i WP.

 11. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  På min skærm er det andet billede altså en anelse større end det, der er indsat i indlægget. Af koden fremgår også, at der er tale om to forskellige billeder, så vidt jeg kan se. Der er så meget “fedt” i den autogenerede kode, at det kan være svært at se hoved og hale på det. Hvilket er grunden til, at jeg anbefaler, at man sætter sig ind i html og sætter egne fingre i gryden. 😎

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Mange tak for din interesse i mit problem!

   Jeg kan ikke selv se forskel på de to billeder. Billedet jeg uploadede var 1024 gange 681, og det er det overhovedet ikke, når man klikker på det.

   Jeg har faktisk for et par år siden været ret ferm til html, men som med så meget andet glemmer man det, når man ikke bruger det ofte, og efterhånden som CMSerne har overtaget det hele, har jeg glemt mine html-færdigheder.

Der er lukket for kommentarer.