, ,

Teleselskaberne

Kan man dog ikke bare være i fred?

“Hvidovre C” er et mærkeligt sted. Indtil for et par år siden hed det stadig “Hvidovre Stationscenter”, som var et langt mere sigende navn. Stedet er dødt, bortset fra den nye fine Netto, og som er den eneste grund til, at jeg kommer der. Butikken er næsten lige så lækker som en Irma.

I dag var der en stand fra mobilselskabet Plenti. De blev i sidste uge opkøbt af TDC, så de bruger nu TDCs net, som er det bedste, mest udbredte og som har den største oppetid. Plenti vil så gerne prøve at sælge noget. Umiddelbart gider jeg ikke tale med dem. København er fuld af den slags stande, fx er det næsten umuligt at komme omkring Vesterport. 25 sælgere af alt mulig skrammel…

Hvad er idéen?

Men uanset hvad lod jeg mig fange ind og lyttede til deres salgsgas, der fx bestod i at fortælle om deres placering på Trustpilot. Men enhver idiot ved, at man kan købe sig til placeringer der.

Plenti tilbyder fri tale, fri SMS og fri data for 119,00 kr. pr. måned. Jeg sagde til dem, at jeg først ville hjem og tjekke, hvad jeg betaler nu, og hvad jeg egentlig betaler for. Det viser sig, at jeg allerede nu betaler 119,00 kr. for:

 • Mobil: 15 timer – forbrugt i september indtil nu: 3,38 timer.
 • 10 gigabyte data – forbrugt i september indtil nu: 36,15 megabyte.
 • SMS – jeg hader dem, for jeg kan slet ikke overskue de små tekstbokse. Forbrug: 0.

Konklusionen er, at jeg intet vil opnå ved at skifte, for jeg er slet ikke i nærheden af det maksimale forbrug hos min nuværende udbyder. Hvad skulle jeg dog med frit det ene og det andet? Det vil bare betyde en masse bøvl og ingen fordele.

[download id=”13833″]: Herudover ser deres forretningsbetingelser ud som i det foregående link. Ingen har en kinamands chance for at læse det – og i øvrigt ligner det en kinesisk varedeklaration. Man siger “det med småt”. Jeg må sige, at jeg aldrig har set det mindre.

Jeg kan med andre ord ikke se idéen,  uagtet at de så gerne vil tale med mig. Jeg er også en irriterende kunde, for jeg spørger til alt muligt.

Det, der lige nu irriterer mig allermest, er, at jeg gav dem mit Visakort og lod dem skrive alle oplysninger – inkl. CVR-koden (eller hvad den nu hedder) – af. Og så bliver det vel placeret i en database og gemt til evig tid? På den baggrund kan jeg kun glæde mig til Den Europæiske Union-forordningen om persondata træder i kraft den 25. maj 2018. Men den har vel næppe tilbagevirkende kraft?

4 Svar
 1. Kisser
  Kisser siger:

  Hvorfor gav du dem dit Visakort, så de kunne skrive dine oplysninger af???
  Tihi, rart at vide, at jeg ikke er en idiot – for som du skriver enhver idiot ved, at man kan købe sig til placeringer hos Trustpilot. Det vidste jeg ikke.
  Min søster arbejdede indenfor Åndssvageforsorgen, og gik meget op i ordet idiot, for dengang i tresserne betød det en intelligenskvotient mellem 0-15. Så hun forbød os at bruge ordet, da hun arbejdede med en del af dem.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Det var torskedumt af mig, at jeg gav dem kortet, men jeg havde slet ikke forestillet mig, at de ville skrive CVR-koden af. Jeg har kontaktet dem og sagt, at jeg ikke vil lege med. Jeg har fået en bekræftelse på, at de har slettet mig. Jeg håber, det er sandt. Af og til er jeg bare for godtroende… – nogle vil sige naiv.

   “Trustpilot” er et stort svindelnummer! Man kan nemlig købe sig til resultaterne. Her har du en kort artikel om problemstillingen: http://komputer.dk/internet/toer-du-stole-paa-trustpilot

   Næh du har ret i, at man nok ikke bør bruge ordet “idiot”; det passede bar så godt med “enhver …. ved…”

 2. Anne Folehave
  Anne Folehave siger:

  ÅH… ja det er jo bare så velkendt. Jeg gider det heller ikke, Min mand og jeg har en fordeling, af de forskellige abonnementer o.l. Kim tager sig af telefon og forsikring. Jeg har hovedsagelig bank, avis og fagforening/a – kasse. Så jeg udleverer ikke mit visa kort til nogle, jeg henviser bare til Kim, vupti, så er jeg fri af dem. Det forudsætter selvfølgelig at man har en partner at dele det trælse med.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Anne

   Velkommen til min blog, og mange tak for din kommentar, der lige skulle godkendes først, da det er første gang, du kommenterer her. Fra nu af vil du stryge lige igennem.

   Jeg har ikke lige en partner at dele det trælse med. Idéen er ellers rigtig god. Måske kan jeg henvise til julemanden eller den til enhver tid siddende statsminister? Det må da virke…

   Det var torskedumt af mig, at jeg udleverede de oplysninger, men jeg er så pokkers godtroende! Men nu har jeg da lært, at det gør jeg ikke en anden gang. Jeg tror bare altid på det bedste i andre mennesker.

Der er lukket for kommentarer.