tELENDOS – DAG 3

Det har været en rigtig dejlig dag, hvor jeg har lært Birgit, Ilse og Asger at kende. Folk der rejser alene er typisk indstillede på at komme i snak. Jeg kender det fra turene i Asien, hvor jeg har rejst bare med mig selv og min rygsæk. På de ture har det været væsentligt nemmere at falde i snak end på Spies-turene, hvor det oftest er par, der rejser sammen, og de har typisk nok i sig selv.

Dagen startede kl. 7:30 med en svømmetur i den lækre pool, hvor vandet vel er omkring 25 grader. Vandet kommer direkte fra havet, så der er hverken klor eller andre kemikalier i, og det er super lækkert at bade i. Temperaturen her er vidunderlig. Her kl. 23:00 er der 28,8 grader og det er absolut behageligt. Jeg tjekkede også temperaturen engang i eftermiddag, og der var der også 28 grader. Det er så dejligt at kunne gå ud om aftenen bare i en t-shirt. Da jeg var her sidst i maj/juni føltes det lidt koldt om aftenen, men det gør det bestemt ikke nu.

Efter en langsom morgenmad var jeg klar til at gå ud og se kapsvømningen, mne jeg fandt den aldrig. Det viste sig, at de startede kl. 13 og ikke kl. 11, som guiden havde fortalt. Ilse og Birgit havde set det, og kunne fortælle, at der var både unge og gamle, mænd og kvinder, og at der var ca. 60 svømmere. Jeg ærgrer mig lidt over at være gået glip af det.

Sidst jeg var her, oplevede jeg desværre ikke ret meget, så det må der rådes bod på denne gang, og jeg suger alle indtryk til mig. Bl.a. gik jeg op til den smukke lille kirke. Menigheden må være lille, for jeg tror ikke, der er plads til mere end 20 personer i kirkerummet:

Kirken har manuel ringning, noget vi slet ikke kan forestille os derhjemme, hvor alting er drevet af elektronik. I Danmark vil klokkeren også gerne holde fri sammen med alle andre – men man kan få lidt mere for pengene i Grækenland.

Efter besøget i kirken, måtte jeg have en stor flaske vand og en frappe på Ritas Restaurant. Jeg har aldrig i mit liv drukket så meget vand som her. 1½ liter ryger let og jeg køber flere flasker pr. dag.

Frappe er en gudedrik for os kaffeelskere. Den består af kold kaffe, isterninger og mælk og sukker. Jeg undrer mig over, at vi ikke laver den derhjemme, for i virkeligheden er det jo en ret simpel opskrift.

Efter at have holdt siesta til kl. 16 gik jeg ned til poolen, der ligger helt perfekt. Man kan ligge ved poolen og nyde bølgerne fra havet. Jeg er i gang med Dan Browns nyeste bog ‘Inferno’, og jeg fik da kværnet et par kapitler her til eftermiddag.

Nu vil jeg gå i seng og glæde mig til dagen i morgen, der byder på ‘Mini island tour’.

16 replies
 1. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  Jeg tror, at det øverste billede altid vil være det bedste, da jeg jo vælger det jeg bedst kan lide først.

  Jeg har tænkt på at gå til en gudstjeneste i morgen på Maria-dag, som er en stor festdag, men jeg tror, de varer meget længe, og jeg vil jo intet forstå af det.

  Nej jeg har ingen isterninger på værelset. Men jeg vil bede dem om den præcise opskrift, så jeg kan lave frappeer derhjemme.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rasmine

   Jeg ville også kalde farven for turkis; en af mine læsere kaldte den azurblå, men det synes jeg alligevel ikke er helt rigtigt.

   Jeg kan ikke opskriften på frappe godt nok til at kunne videregive den.

   Svar
 2. Gert Larsen
  Gert Larsen siger:

  Kære Hanne

  Dejligt du hygger dig, og dejlige græske billeder.

  MEN “…en gudedrik for kaffeelskere”. Kold kaffe med mælk og sukker. Uarghh!! Lyder som et mareridt. Og hvilken hån mod de colombianske kaffeplukkere, der bønne for bønne nænsomt har samlet de hellige frugter. At blande det med komælk og sukker! Må disse vanhellige grækere, der har fået denne bespottende idé, en dag mærke kaffegudernes vrede!!

  Fortsat god ferie 🙂

  Gert.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Gert

   Det glæder mig virkelig meget, at du kan lide mine billeder!

   Jeg kan godt lide dine betragtninger om den kolde kaffe – du har måske nok ret i, at det er en hån mod kaffebønderne, men det smager altså så pokkers godt.

   Svar
 3. Kirsten b r
  Kirsten b r siger:

  Kære Hanne

  Hvor er det dejligt at du oplever noget, som vi andre kan have glæde af! De azurblå bænke er flotte!
  Den hvide plastikstol vidner for mig om, at man er klar til at tage imod dem der har brug for armlæn og ikke kan side på en pindestol. <de tager nutiden ind. Super.
  Dejligt med rent saltvand at bade i, det havde vi også på Bornholm i Hasles nye, dejlige badebassiner, vandet var dog ikke af samme temperatur, som du oplever.
  Håber, du har en god tur i dag.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Kirsten

   Jeg er også selv vild med de blå bænke og den hvide plastikstol i kirken. Du har ret i, at de andre stole er nogle værre pinde.

   Det er interessant, at de havde saltvand i poolen i Hasle. Selv har jeg aldrig oplevet saltvandsbassiner andre steder end her.

   Svar
 4. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Dejligt, at klimaet er lige passende. Dit øverste billede er et postkort værdigt, mens billedet fra kirken med en grim, hvid plastic havestol er det, der får mig til at smile 🙂

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Det glæder mig, at du kan lide mine billeder. Jeg elsker at fotografere, men jeg får ikke rigtig gjort det til hverdag.

   Ja den der hvide plastikstol er helt fantastisk. Den bryder alle konventioner om, hvordan der skal se ud i en kirke.

   Svar
 5. Lene
  Lene siger:

  Jeg håber at det med at søge selskab også sker andre steder end i Grækenland, Min datter er netop nu i New York, helet alene, jeg håber hun finder nogle at dele oplevelserne med.
  Opskriften på frappe synes jeg at kunne genkende som det min datter kalder iskaffe, noget hun lavede meget på en kaffebar ved Sankt Hans torv. Tænk at kunne svømme i den pool, jeg drømmer lige nu, selv om jeg ikke kan holde til grader over 22 🙂

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Din datter skal nok finde nogle at dele oplevelserne med, det vil jeg næsten garantere; bare hun selv er åben møder hun helt sikkert nogle.

   Når du ikke kan klare de høje temperaturer, skal du besøge Grækenland i april/maj eller september/oktober, der er temperaturen mere moderat.

   Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rejen

   Ja det var nu ærgerligt med de svømmere.

   Poolen er bare skøn, og det er så lækkert, at det er havvand, det føles meget friskere.

   Svar
 6. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Den der turkisblå farve er da vist kopieret direkte fra havets farve? 😉 Det er næsten kliché, men der er nu noget med Grækenland og blå farver. – – Da jeg var single og rejste, lagde jeg også mærke til, at par meget ofte har nok i sig selv på rejser, eller også foretrækker de at være sociale med andre par. Underlig mekanisme, men heldigvis var og er der undtagelser. Ikke alle har det der lettere komiske “dobbeltsyn”.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Du har helt ret, der er noget med Grækenland og de blå farver. Måske har de ladet sig inspirere af det græske flag?

   Jeg har oplevet det med parrene mange gange, men selvfølgelig er der undtagelser – heldigvis da.

   Svar
 7. Donald
  Donald siger:

  Det er godt at holde siesta – så kan man klare varmen bedre. Jeg får røde knopper ved 28°C! Derfor trives jeg bedst her i Danmark. Med en siesta og en frappé sidst på eftermiddagen ville jeg nu nok kunne klare det 🙂 Jeg kan huske at min familie holdt siesta til kl.18 i august måned!

  Det er nogle skønne billeder. Især kan jeg mærke hvor meget kærlighed der strømmer ud ved kirken, sådan “læser” jeg den smukke hvide bygning og det (for os danskere) særprægede indre.

  Er det Kalymnos, som ses “på den anden side af svømmebassinet”?

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   I går på turen var det rigtig varmt (35 gr. ca.) og der kunne jeg godt have brugt en siesta. Din familie gjorde det rigtige med de lange siestaer i august.

   Det glæder mig, at du kan lide mine billeder. Jeg elsker at fotografere, men får gjort det for lidt i hverdagen.

   Det er nemlig Kalymnos, du kan skimte på den anden side af poolen.

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *