Telendos – dag 1

Der er sørme langt fra København til Telendos. Jeg stod op kl. 03:30 I morges og var I lufthavnen kl. 05. Flyet lettede kl. 07 og jeg var her på Potha Potha (hotellet) kl. 14.

Når man rejser til Telendos med Spies, flyver man til Kos, så kører man med bus til Masticari (10 minutter), der er havnebyen, så sejler man i 40 minutter til Pothia, der er ‘hovedstaden‘ på Kalymnos. Herefter kører man tværs over Kalymnos med enten bus eller taxa, det tager ca. 30 minutter. Sidste del af turen er at tage fra Myrties med en lille færge over til Telendos (10 minutter) Endelig er man fremme.

Dette syn møder en, når man sejler fra Myrties:

Telendos ligger ensom og som en monolit midt I det blå hav. Øen består af et stort bjerg, som er meget populært blandt klatrere. Kalymnos har de bedste klatremuligheder i verden og klatrere valvarter hertil helt fra fx Australien. Engang hang de to øer sammen, men et jordskælv i 534 a.d. adskilte Telendos fra Kalymnos. Det siges, at der på havbunden stadig ligger rester af en by, og derfor er dykning forbudt i det lille stræde.

Jeg pakkede ud og gjorde mig det bekvemt og hoppede derefter straks i den herlige saltvandspool for at blive kølet af, for her er meget varmt. Jeg mener termometeret stod på 34 grader, da vi kom kl. 14. Kl. 20 var temperaturen faldet til 30,4 grader. Varmen her er dog anderledes end derhjemme, her er ikke så fugtigt. Da jeg gik og gjorde rent i går, var det, så sveden haglede af mig, og i går var det endda ikke så varmt I Danmark.

Jeg begynder at kunne mærke, at jeg har været oppe på et ukristeligt tidspunkt, så der er ikke mere guf I  mig i dag, og jeg vil finde ind under lagnerne. Der skal være bryllupsfest for 60 personer på min yndlingrestaurant Plaka, og det kommer jo nok til at larme lidt. Jeg håber, jeg kan sove alligevel heldigvis har jeg ørepropper med.

PS: Er der en af jer Live Writer-freaks, der kan finde et link til den danske udgave af Live Writer til mig? Jeg sidder med den engelske udgave og det er rigtig upraktisk, når man skriver på dansk. Stavekontrollen sætter røde streger under alle ordene og retter konsekvent fra lille I til stort I. Jeg har forsøgt mig med Google og skrevet, at jeg ville have programmet på dansk, men det har ikke hjulpet.

13 Svar
 1. Donald
  Donald siger:

  Et skønt indlæg! Det var da en lang tur, men ærligt talt, jeg kan godt forstå at det er besværet værd, og skal vi være lidt mere saglige, så er turen i sig selv også en oplevelse især hvis bussernes ruder er nogenlunde rene, og vejret er godt. På billedet man det ser: Telendos er en ordentlig klods!

  Jeg håber du sov fra larmen fra bryllupsselskabet. Det kan være en plage!

 2. Jens
  Jens siger:

  Jeg er dybt fascineret af klippeklatring og jeg ville enormt gerne prøve det selv. Men jeg er jo slet ikke i form til den slags og har også erkendt, at jeg aldrig kommer det. Man kan hvad man vil – ja, men det kræver at man virkelig vil. Sådan rigtig seriøst. Og jeg har for mange andre interesser, som alligevel trækker mere!

  Men hvis jeg besøgte sådan en ø, så kunne jeg altså godt finde på at tage ud for at kigge på klippeklatrene. Og måske var der også mulighed for at få en smagsprøve på en lille bitte klippe? Det ville jeg i hvert fald ikke sige nej til.

  Jeg håber, at du får en rigtig god ferie. 🙂

 3. Eric
  Eric siger:

  Tillykke med ankomsten og at du nu må have udsovet. Nu er der bare udsigt til nydelse og afslapning. 🙂

  Det med, at dykning er forbudt, er vel for at undgå plyndring. Mht. Live Writer forstår jeg ikke virakken. Jeg skriver da bare i en tekstbehandler (med stavekontrol) eller sågar Notepad, kopierer det ind og bruger WP’s ganske udmærkede interface, hvis der skal billeder med. Det kan ikke være nemmere.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Tak skal du have. Nu står der nydning på programmet i en hel måned. Det er skønt 😎

   Jeg tror du har ret i, at det er fordi man vil undgå plyndring; det havde jeg ikke umiddelbart tænkt på.

   Jeg forstår på dig, at du slet ikke bruger Windows Live Writer. Det gjorde jeg heller ikke før i tiden, men Ellen introducere mig til den, og jeg synes, det er et godt værktøj – i sær hvis der skal billeder med vandmærker med.

 4. Lene
  Lene siger:

  God ferie, og hvis du finder en stavekontrol i den danske udgave må du endelig sige til, for det har jeg ikke i min 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Tak skal du have.
   Derhjemme har jeg en dansk udgave af Live Writer, og der savner jeg også en dansk stavekontrol. Jeg vender tilbage til dig, hvis jeg finder den.

 5. overleveren
  overleveren siger:

  Godt at høre at du er kommet godt frem og stavekontrollen kan altså bare slås fra i indstillinger.. ingen grund til at hente og opsætte nyt program for det 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Overleveren

   Åh ja selvfølgeligt kan den slås fra i indstillinger. Mange tak for tippet, det er nu gjort og WLW virker perfekt til dansk sprog.

 6. rejen
  rejen siger:

  Så er ferien startet for dig, det er ikke så dårligt, selvom din første nattesøvn måske ikke bliver så god. ;-D

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rejen

   Det er slet ikke dårligt, det nærmer sig at være skønt 😎
   Det viste sig, at når jeg lukkede døren til balkonen og tog ørepropper i, kunne jeg næsten ikke høre musikken – dejligt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Du har helt ret – her sætter man tempoet efter forholdene, og det betyder, at alting går lidt langsomt, og det er skønt.

   Mange tak for linket. Det vil jeg prøve. Og jeg kan lige så godt blive oppe, for den der bryllupsfest er ret støjende. Jeg vil gerne tidligt op i morgen, men måske lykkes det ikke…

 7. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  Tusind tak for linket, det vil jeg straks prøve. Jeg er ikke så pokkers skrap til at google, alle andre end mig kan finde hvad som helst. Jeg kan ikke greje, hvad det er, jeg gør forkert – men jeg er sikkert bare ikke kreativ nok.

  Jeg kan godt forstå, du undrer dig over det med fugtigheden, det gør jeg for så vidt også selv, men jeg konstaterer bare, at det er sådan. Jeg har studeret vejrudsigten for Telendos for de kommende dage og på nogle af dagene står der faktisk ‘humid’, så jeg er spændt på, hvordan det vil føles. Det var i hvert fald varmt at gøre rent i går.

  Angående dykningen: det er de arkæologiske myndigheder, der har forbudt dykningen, fordi uvurderlige fortidsminder kan blive ødelagt, hvis der dykkes. Jeg har spurgt mig for på Restaurant Rita, og det var den forklaring, de kunne give.

  Jeg kan ikke sove – bryllupsfesten larmer en del… Sædvanligvis er her dog meget stille.

Der er lukket for kommentarer.