, , , , , ,

Tænderne er færdige

Tandlæge

Færdigt arbejde

Jeg ved godt, I har læst om dette mindst fem gange før, men: det er en stor dag for mig i dag: Mine tænder er nu, som de skal være. Tænderne er er færdige. Provisoriet er fjernet, og de blivende kroner er sat på i overkæben, og de har den samme farve, som dem i underkæben. Det var ikke så pænt med farveforskellen. Der mangler bare en lille kontrol om en uge, hvor “vi” lige skal se på, om sammenbiddet er, som det skal være. Hvis det ikke er rigtigt, kan man ikke tygge maden ordentligt, og så får man problemer med fordøjelsen. Fine mekanismer i den krop…

Jeg er faktisk stadig bedøvet helt op i næsen… Jeg har en fantastisk tandlæge. Både tandlæge og jeg er glade.

Lettelse

Jeg har glædet mig usigelig meget til at tænderne skulle blive færdige, så da han rakte mig spejlet, og jeg så resultatet, kom jeg til at græde af lettelse og af glæde. Lidt pinligt måske – men sådan er jeg så.

Der er allerede flere mennesker, der har kommenteret, hvor pænt det er blevet. Det bekræfter mig i, hvor mange der har tænkt, at det var rigtig grimt. Hele “systemet” påpegede i 2½ år, at status var dårlig, men ingen anviste løsninger. Der er jo lidt, der kan gøres:

 • specialtandpasta (den til 2.000 kr. pr. kg).
 • sugetabletter.
 • tyggegummi.

Når man er på sygedagpenge, kan man ikke lægge 103.600 kr. hos en tandlæge. Jeg kunne således kun se til, at det blev værre og værre. Pæne tænder er en form for livskvalitet. Den livskvalitet har jeg kun fået, fordi jeg selv hoster op med beløbet, for den slags betyder ikke noget for kommunen, hvis de skal betale.

Han sagde i dag noget, jeg var glad for at høre: Carries (huller) var alle de steder, hvor det ikke kommer, fordi man børster dårligt! Jeg var så stolt, sådan barnligt stolt, ligesom i “Mor mor han borede slet ikke”.

Fremtiden

 1. Den særlige tandpasta: Det viser sig nu, at den ikke har noget med mundtørhed at gøre. Jeg må jo have misforstået det – men det skulle da ikke være så svært. Den har bare meget mere fluor. Men den fortsætter jeg selvfølgelig med.
 2. Kontakt til Distriktspsykiatrien: De må simpelthen vide noget om, hvilke muligheder der er, for at modarbejde mundtørheden. Mange dage har jeg det som om, jeg ikke engang kan tale eller bare åbne munden.
 3. Kontrol hver 3. måned, så eventuelle problemer kan fanges i opløbet.

Og så noget helt andet

Hvis man har en hjemmeside, skal man have en host/vært, hvor man kan lægge filer (fx alle billederne) og databaser (fx alle posterne på bloggen). Jeg har i mange år haft Meebox, der er lidt dyre, men har god support. Meebox er nu blevet købt af en af de billige værter UnoEuro. Den nye vært har ikke et vigtigt værktøj, der hedder cPanel.

Jeg drøftede det ret indgående med en af ejerne for et par måneder siden. Jeg sagde, at jeg havde købt en ydelse, som jeg ikke længere ville få hos den nye vært. Det hedder på juridisk “bristede forudsætninger”. Vi blev aldrig rigtig enige. Jeg ville have mit forudbetalte beløb tilbage, men gav op.

I går kom så en vigtig mail om, hvornår overflytningen ville finde sted.

Meebox’ forretningsbetingelser

Det fremgår af deres forretningsbetingelser:

“Meebox forbeholder sig retten til at ændre i betingelserne uden forudgående varsel. Alle ændringer skal annonceres via e-mail eller MyMeebox. Hvis Kunden ikke accepterer disse ændringer, kan Kunden sende en anmodning til Meebox om at annullere sin konto og alle ydelser, inden for 10 dage efter ændringer er trådt i kraft. Hvis Kunden ikke kontakter Meebox inden for den gældende frist, vil de ændrede vilkår være permanent gældende for samarbejdet mellem Kunden og Meebox.”

Jeg reagerede straks og fortalte dem, at jeg syntes deres egne forretningsbetingelser talte deres klare sprog: Jeg accepterede ikke ændringerne, så jeg ville gerne annullere min konto.

I eftermiddag lå der så en mail: De sender mig 1.800 kr. og lukker min konto. Det er da en fin lille sejr 🙂

Jeg flytter til cHosting, som jeg kender fra den side, jeg er webmaster på. De er billigere og så har de en fantastisk service. De svarer fx på ting, som de egentlig ikke behøvede at svare på. Det kan fx være et eller andet med ikke at kunne uploade store filer, som man kan sige, at det må brugeren da selv hitte ud af, men her går de ind og undersøger og hjælper. Det er en meget sjælden egenskab for en vært.


Det vil sige: Det har været en fantastisk dag!

Har din været lige så god?

19 Svar
 1. Kisser
  Kisser siger:

  Hvor er det dejligt at læse, at dine tænder er blevet flotte igen. Håber du sender dig selv mange smil, når du ser dig selv i spejlet.
  Og endnu vigtigere at du kan tygge din mad ordentligt.
  Til lykke med det gode resultat.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Du kan slet ikke forestille dig, hvor glad jeg er. Jeg har lignet en person på bunden af samfundet, men det er jeg altså ikke.

   Tak skal du have.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Mange tak til begge. Nemlig de skal begge fungere.

   Jeg er meget imponeret af cHosting: Hos Meebox har jeg 70 GB liggende, som jo er absurd, og det ville blive enormt dyrt. cHosting tilbød så at gennemgå mapper for at se, om noget kunne slettes. De fandt Trash med 40 GB og i fællesskab udpegede vi en gl. database, en kopi af WP, der kunne slettes. Så nåede vi ned på 27 GB. Det er mange penge at spare. De kunne jo i princippet bare have kørt los og taget betaling for det hele (sådan som Meebox har gjort det). De skader deres egen forretning på kort sigt – på lang sigt får de mennesker som mig til at anbefale dem, og det kan sikkert godt betale sig.

   En af grundene til at jeg har så meget data er, at jeg har enormt mange billeder af gravsten fra mange kirkegårde – som er nyttige for slægtsforskere. Jeg har jo lavet siderne, de ligger godt i Google, og det ville være synd at fjerne dem. Du kan se et eksempel her: https://stegemueller.dk/hvidovre/

   Nyd jeres fine ferie. Jeg glæder over dine billeder på FB.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Mange tak. Det er en “dybdegående” glæde, hvis man ellers kan tale sådan om glæde? Så fedt at kunne smile igen.
   Hav en god dag.

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Tillykke med, at du er blevet færdig hos tandlægen. Det lyder godt, at der bliver chekket op på det med jævne mellemrum. Det var godt nok en slem sum, du måtte erlægge. Det er jo nærmest udbetaling på en mindre villa i provinsen!

  Man kommer til at skifte host fra tid til anden. Jeg har nu alt, hvad der er tilbage, liggende hos UnoEuro. Jeg blev meget utilfreds med Gigahost og gav udtryk for det, og det endte faktisk med, at de eftergav mig godt et års betaling. Men hvis UnoEuro også bliver mindre tilfredsstillende, så tror jeg ikke jeg gider køre med egne domæner mere. Jeg har lidt mistet interessen for det.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Tak skal du have! Det er en helt fuldstændig vanvittig pris (når man har fleksjob…), men jeg havde ikke andre muligheder, for proteser så jeg ligegodt ikke som en løsning. Når jeg er til ECT, spørger de altid, om det er ens egne tænder. Det vil jeg gerne kunne fortsætte med at sige ja til.

   Jeg havde også engang Gigahost, og jeg kan ikke huske, hvorfor jeg blev så utilfreds. Gennem årene har jeg prøvet mange forskellige, men jeg har aldrig fået så god service som his cHosting.

 3. Kirsten b r
  Kirsten b r siger:

  Tillykke med tænderne. Det er sørme mange penge. Hold da helt op. Hvad ville jeg selv gøre i den situation? Det ved jeg faktisk ikke. Jeg håber.ikke jeg kommer i den situation. Det betyder altså rigtig meget med pæne tænder. Hvad siger tandlægen om din rygning?
  Mundtørhed har noget med hjertet at gøre, sig kineserne. Mon det er en oplysning du kan bruge til noget.
  God fornøjelse med de nye tænder.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kirsten

   Mundtørhed og rygning har intet at gøre med hinanden. Mundtørheden er forårsaget af medicinen.
   Ja det er sindssygt mange penge, når man bare har et fleksjob. Som tidligere skrevet vil det tage mig 19,3 måneder at betale restbeløbet, efter at jeg erlagde 40.000 kr. i en form for udbetaling. Det var der, hvor tandlægen blev bank i stedet for banken… – og skiftede jeg så bank!

   Jeg tror ikke så meget på kineserne 🙂 Jeg er lidt mere hardcore.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Anette

   Jeg kan slet ikke beskrive, hvor stort det er atter at have pæne tænder.
   Ja det er sært, at tandlæger på en måde falder uden for det almindelige sundhedssystem.

     • Anette
      Anette siger:

      Meget behandling til det psykiske skal man også selv betale, og en god del af kiropraktor samt når der problemmer med f.eks. platfod…. altsammen ligesom tænderne noget med livs kvalitet og noget der fortæller om kroppens sundhed.
      preciseres som tænderne en skæv vridning af sundheden i Danmark

     • Stegemüller
      Stegemüller siger:

      @ Anette

      Ja det har du da helt ret i.

      Mht. psykologer kan man få en henvisning fra sin læge. Så kommer prisen ned på 333,00 for en time.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Det er så usigeligt stort at tænderne nu er i orden. Jeg kan slet ikke beskrive det.
   Ja – jeg føler lidt, at jeg har vundet en lille sejr.

Der er lukket for kommentarer.