, ,

Svartider

Flere “klager”

Flere har sagt/skrevet til mig, at svartiderne (altså den tid, det tager at vise/hente siden) er blevet forringede efter det nye design er kommet til.  Jeg har checket med Michael fra Nemprogrammering.dk. Han har installeret dette design/theme (Enfold) hos mange kunder uden at have hørt om problemet. Så vi burde kunne frikende Enfold.

Søren Larsen skriver fx: “Da du havde dit tidligere design kørende besøgte jeg jævnligt din blog, men efter dit skift er der efterhånden langt imellem, får når det tager det meste 15 sek at loade din side og efterfølgende 5-10 sek at åbne et indlæg…”

Flere tests

Her til formiddag er der lavet mange forskellige målinger af flere forskellige hjælpsomme mennesker vha. den gratis tjeneste Pingdom.

Jeg får selv hele tiden resultater med 2 – 3 sekunder, og det er rigtig fint. Men flere læsere får omkring 10 – 15 sekunder. Der er ikke rigtig nogen rød tråd i de forskellige resultater, der måske også hænger sammen med brugerens egen downloadhastighed og brugerens browser. Søren Larsen må fx nøjes med fem Mbit, mens Henny har ultrahurtigt bredbånd – det har jeg forresten også selv med 300/60 hos YouSee.

Michael foreslog, at det kunne skyldes, at kaldene måske var foretaget samtidig med et backupjob. Men den kører kl. 15:00 til ca. 15:40, så det er i hvert fald ikke den, der er synderen.

Snak med cHosting

Jeg tog en “snak” med min udbyder/host cHosting om problemet, som de faktisk godt kunne se. I parentes bemærket kunne min tidligere udbyder Meebox aldrig se problemet.

Morten skrev “Jeg kan godt se den ikke loader for hurtigt på første besøg. Jeg har slået “Compress All Content” til under “Optimize Website”. Du burde opleve en forbedret loadtid, det sker dog ikke med det samme.” Nu er jeg spændt på, om det så også virker. Der er jo ikke noget så irriterende med lange svartider, og det gør, at man ikke gider besøge siden en anden gang. Det ville jeg jo være ked af.

6 Svar
 1. Søren Larsen
  Søren Larsen siger:

  Kære Hanne
  Det hjalp tilsyneladende lidt at slå “Compress All Content” til. Personligt tror jeg at noget af det måske er den pauseanimation der skal køre inden siden og indlæg åbner. Man skal jo huske på at alt unødvendigt fylder..
  Nå, men i 2020 er der jo håb for, (omend det her anses for usandsynligt) at os med laaaaaangsom forbindelse kan opleve internettet som jer med superduper net. 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Søren

   Jeg synes faktisk, det har hjulpet rigtig meget og der er ikke andre, der har rapporteret, at det ikke har hjulpet – men man kan selvfølgelig sige det omvendt, at der kun er en, der siger det har hjulpet.

   Den lille animation burde ikke betyder noget, men du har da ret i, at den er overflødig.

   Jeg har lige prøvet at måle med Pingdom igen, og der får jeg 1,92 som loadtime. https://tools.pingdom.com/#!/cd10i5/https://stegemueller.dk/blog Det kan vist ikke blive meget bedre. Du må glæde dig til 2020, for det er da utrolig irriterende, at skulle sidde og vente på, at siderne indlæses. Det er urimeligt, at der er så mange steder, uden for storbyerne, er områder, der har så dårlig forbindelse, som du beskriver. Man kan da ikke sætte store dele af landet på “hold”. Nu om dage kan man jo intet uden en PC og en internetforbindelse – og så bør alle have lige adgang!

 2. Eric
  Eric siger:

  Jeg oplever ingen hastighedsproblemer med din side. Der er sites, som er langt tungere – de fleste aviser fx, som næsten ikke kan finde båndbredde mellem reklamerne.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Tak – det er dejligt at høre. Jeg synes altså også selv, at svartiderne er OK.

 3. Jørgen
  Jørgen siger:

  Det er da nok muligt det går lidt hurtigere end tidligere, men jeg er jo en tålmodig natur og venter bare den tid der skal ventes.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Det er sørme dejligt med tålmodige brugere, men der er temmelig mange, der ikke orker at vente 10 – 15 sekunder, og det forstår jeg faktisk godt. Jeg mener, at problemet er løst nu.

   Min udbyder cHosting er fantastisk. De går langt ud over, hvad man kan forvente af en support.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.