,

Støttekontaktperson

I dag har jeg sagt til min støttekontaktperson, at jeg p.t. ikke har problemer, som jeg har brug hendes hjælp til. Det var rigtig dejligt, at hun hjalp med ansøgningen om tandbehandling, men egl. er der ikke mere, som jeg ikke klare selv. Jeg rider lige p.t. på en optur. Så er der helt sikkert andre borgere, der har større behov for hjælp og støtte. Og jeg har ikke lyst til at bruge kommunens penge, bare fordi jeg har fået en bevilling.

Hun har været rigtig sød og imødekommende, men som skrevet tidligere blev det lidt for meget papegøjesnak, hvor jeg var den, der underholdt, og hun så gentog efter mig. Det får jeg jo ikke meget ud af.

Hun sagde, at jeg altid er velkommen til at søge igen, hvis behovet opstår. Det kan det jo evt. gøre omkring 1. januar 2017, og så er det rart at have dette in mente.

Jeg skal have talt med Psykiatrifonden om, hvordan jeg kan håndtere, at jeg evt. er uden arbejde igen? Jeg frygter, at sygdommen bryder ud igen, hvis jeg ikke har et arbejde, for hvad skal jeg så gøre?

Jeg har spurgt Sune en enkelt gang om hvornår, jeg ved noget. Det eneste han kunne svare, at han allerede har talt med sin chef. Det blev jeg jo ikke meget klogere af.

8 replies
 1. Eric
  Eric says:

  Fedt at høre, at du nu også kan sortere fra, fordi du kan selv 🙂

  Man skal ikke spise alt på buffeten, blot fordi det er der.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller says:

   @ Eric

   Nemlig – det går den rigtige vej, og jeg beder til, at det må fortsætte sådan.

   Fin analogi med buffeten.

   Svar
 2. mia gerdrup
  mia gerdrup says:

  Det er dejligt at du føler dig parat til at klare dagligdagen selv.
  Du er et bevis på, at hvis man har ro på områder som økonomi og job, så minimeres rigtig mange problemer.

  Vil dog også sige at en SKT som ikke er en støtte, tja, så kan tiden jo bruges bedre.
  Men husk nu at vende tilbage til kommunen, hvis du får behovet igen.

  Jobbet? Åh, jeg krydser min små fingre og vil tage dig med i min aftenbøn. Jeg håber sådan for dig, at de kan se og forstå hvilken fantastisk kompetence du er for firmaet. Der vil være rigtig mange opgaver de uden videre kan sætte dig til. Du er så dygtig til IT og hele den verden.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller says:

   @ Kære Mia

   Tak for din rigtig søde kommentar. Den glæder mig!

   Du har helt ret: er der styr på økonomi og job, så følger resten af løsningerne næsten af sig selv.

   Min SKP var helt sikkert vældig, vældig sød, og hun var god til at få mig sat i gang med ansøgningen og budgettet, men derudover var det ikke så givende, netop fordi hun ikke rigtig bidrog med noget selv, men nærmere snakkede mig efter munden. Og det kan ingen mennesker jo få noget af.

   Du kan tro, at jeg også håber på jobbet, måske i en anden afdeling, men det er jeg også rede til. Jeg er bedst til nørd-opgaver, men dem har de nok også nogen af. Jeg føler mig overbevist om, at problemet er penge. Der er altid offentlighedens bevågenhed på det, der hedder administrationsprocenten – altså hvor man penge kommer ikke ud til de 800.000.000 sultne i verden. Vores ligge på 8. Selvfølgelig skal vi ikke bruge alle pengene til administration, men hvorfor skal det nu gå ud over mig? 🙂

   Svar
 3. Henny Stewart
  Henny Stewart says:

  Det er godt, at du kan søge om hjælp igen, hvis behovet opstår. Det skulle jo så helst være en person, der kan mere end papegøjesnak. Man kunne lige frem forestille sig, at du kunne booke en samtale lige omkring nytår, sådan for at få mulighed for at vende tingene, uanset hvad der sker.

  Men nej, der er ingen grund til at opretholde noget tomgangssnak, hvis det er alt, det er.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller says:

   @ Henny

   Det er da faktisk en rigtig god idé at booke en samtale i lidt god tid. SKP’erne står, så vidt jeg har forstået Serviceloven § 85, primært i praktisk hjælp, og det er ikke mit behov. Jeg får skam både tømt postkasse og vasket op 🙂

   § 85: Socialpædagogisk bistand skal ydes til personer, der på grund af betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer har behov herfor. Bistanden kan ydes som et element i et samlet tilbud om bl.a. rådgivning, støtte, hjælp til pleje, behandling, træning eller ledsagelse til personer uanset deres boform.

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *