, ,

Softwareguides

Jeg er medlem af en rigtig dejlig gruppe på Facebook “Support PC og andet“. Formålet med gruppen er at hjælpe hinanden med små og store problemer med PC, Mac, telefon, GPS, fjernsyn osv. Gruppen har ca. 12.000 medlemmer. Tonen er god og venlig, der er ingen idelige diskussioner, og der sidder nogle folk, der er temmelig skrappe til alle mulige tekniske spørgsmål. Der kan jeg slet ikke bistå. Jeg tærer bare på gruppen, og har fået god og hurtig hjælp til mange forskellige problemer.

Folkene bag gruppen har nu besluttet at lave en hjemmeside, da Facebook til tider er for flygtig. På siden skal der blandt andet ligge guides til det mest almindelige software af lidt mere “teknisk” karakter – dvs. ikke Word og lignende. En del af disse guides har jeg selv skrevet til FB-siden for et års tid siden, så de skulle bringes up to date. Herudover lå der en række guides skrevet af andre medlemmer, og de skulle dels bringes up to date, dels gennemgås med den sproglige tættekam. De er skrappe teknikere, men skrive kan de altså ikke, så her kan jeg bidrage til gruppens arbejde. Det er en glæde at kunne betale lidt tilbage. Jeg er udnævnt til gruppens skribent, så det er naturligt, at jeg tager mig af den del.

Det blev til 25 egentlige guides plus det løse. Alt er afprøvet og testet på ny og der er indsat billeder, så de, der ikke er så sprogligt stærke (fx ordblinde), kan følge med alligevel. Jeg har brugt meget tid på det, men min makker er tilfreds, og så er jeg det også. Jeg glæder mig til at se den færdige hjemmeside. Siden er endnu ikke færdig, men her er linket: https://supportpcogandet.dk/

Der kommer guides til følgende:

Acronis: et program til backup.

AdwCleaner: fjerner adware, PUP, uønskede toolbars og hijackers (programmer der overtager browseren).

Avast: Et antivirusprogram. Ganske udmærket også i den gratis version.

Ccleaner: Et program der blandt andet kan rense browserens cache og historik. Der er herudover en lang række andre gode funktioner fx styring af hvilke programmer, der skal startes, når computeren startes. Fås i en glimrende gratis version.

Decrapifier: Et hjælpeprogram der fjerner alt det skrammel, der følger med på en ny computer.

Diskoprydning: Uden brug af anden software kan der frigives op til fire Gigabyte plads på PC’en. Er inkluderet i Windows og findes i startmenuen.

Gendannelseskonsoller: Kan fx gendanne bootsektorer, der er blevet beskadiget eller skrive en ny bootsektor på en beskadiget harddisk. Dette har jeg dog ikke turdet teste.

Heimdal: Programmet beskytter der hvor de sædvanlige antivirusprogrammer ikke slår til. Programmet overvåger konstant computeren mod 2. generations malware og beskytter ens finansielle sikkerhed. P.t. overvåges 32 programmer. Programmet kan også installere andre programmer.

Hirens BootCD: Programmet indeholder rigtig mange gode programmer til test/check af en PC. Man kan fx clone = kopiere en harddisk, genskabe harddisken og løse mange andre problemer. Der er også programmer til at checke for virus mv.

Der mangler ikoner i proceslinjen og/eller startmenuen mangler: fem metoder til løsning af problemet – indbygget i Windows 10.

iPhone 6: Om at skifte fra iPhone 5 til iPhone 6.

JRT – Junkware removal tool: Fjerner adware og andet junk fra computeren.

Malwarebytes: Malwarebytes fokuserer på at indfange de nyeste, mest pågående
malwaretrusler, som antivirusprogrammerne måske endnu ikke har kunnet få fat
i. Du bør ikke installere Malwarebytes Anti-Malware på din
computer som det eneste sikkerhedsprogram – hensigten med Malwarebytes
er, at supplere dit antivirusprogram ved at blokere alle typer af de nyeste
angreb, hvor dit antivirusprogram sørger for at holde computeren fri for de mere
”traditionelle” virusangreb.

Ninite: Holder de vigtigste programmer up to date. Kan også installere en lang række programmer.

Recuva: Program til gendannelse af filer, der er slettet ved en fejl.

Registreringseditor: Registreringseditoren kan editere i/skrive i  registreringsdatabasen. Registreringsdatabasen er en database i Windows, der indeholder vigtige oplysninger om systemhardwaren, installerede programmer og indstillinger og profiler for hver af computerens brugerkonti. Windows henviser konstant til oplysningerne i registreringsdatabasen. Det er derfor vigtigt, at den er intakt.

“Rensepakken”: Gruppens mest benyttede “pakke” bestående af fire forskellige programmer, der, kørt i den rigtige rækkefølge, rydder op på PC’en, fjerner virus, malware mv. Det drejer sig om: Ccleaner, AdwCleaner, JRT og Malwarebytes.

Revo Uninstaller: Skønt program til at afinstallere andre programmer. Programmet får alle programrester med – dette står i modsætning til Windows’ indbyggede “Tilføj/fjern programmer”. Indeholder også funktioner til styring af, hvad der startes, når Windows startes. Herudover er der en lang række rensefunktioner, der er meget nyttige fx Windowsrenser og skrotfilrenser.

Secunia PSI (Personal Software Inspektor): Programmet holder øje med, om din software er opdateret, så det ligner lidt Ninite. Programmet scanner herudover efter sårbarheder og er dermed et supplement til øvrige sikkerhedsprogrammer.

Slimdrivers: SlimDrivers vedligeholder og opdaterer drivere. Det er fx drivere til printere, grafikkort, lydkort, motherboards, USB-porte, game controllers, andre enheder og diverse hardware.

Start i fejlsikret tilstand: Forskellige metoder til start i fejlsikret tilstand. Fejlsikret tilstand starter Windows med et begrænset sæt filer og drivere. Startprogrammer kører ikke i fejlsikret tilstand, og der installeres kun de grundlæggende drivere, som kræves for at starte Windows. Fejlsikret tilstand er nyttig til fejlfinding af problemer med programmer og drivere, der ikke starter korrekt, eller som forhindrer, at Windows starter korrekt.

TeamViewer: Et rigtig dejligt program, der lader en anden overtage skærmen og fx løse et problem med PC’en. Gratis.

Thunderbird: Et Open source mailprogram fra Mozilla-familien. Jeg har selv brugt det i mange år, det fungerer upåklageligt og er meget let at sætte op. Programmet rummer mange avancerede funktioner, men kan også sagtens bruges på traditionel vis.

Undgå tagging: Sådan undgår du at blive tagget på Facebook: https://www.facebook.com/settings?tab=timeline

Windows let overførsel: Findes ikke i Windows 10; den officielle løsning hedder nu i stedet “PCmover Express“. Programmet overfører alt indhold fra en gammel PC til en ny. Flytter filer, indstillinger, programmer og brugerprofiler.

2 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  De er da vist et par programmer, jeg skal have kigget på. Fx den den driveroptateringsfidus … Flot at I har gejsten!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Vi har det faktisk ret sjovt med det. Det er et kæmpe arbejde, men for mit eget vedkommende kan jeg kun sige, at jeg har lært en hel masse. Det er kun rigtig dejligt, hvis du kan finde noget, du kan bruge.

Der er lukket for kommentarer.