Søvn

YES

Advarsel: Dette er et meget kedelig indlæg!

Det er helt fantastisk og gør mig nærmest euforisk af lykke: Jeg har sovet rigtig godt i nat, faldt let i søvn uden sovepiller, vågnede ved 3-tiden og tog en mad, faldt let i søvn igen.

Jeg har haft mange søvnproblemer gennem årene og har så tit siddet oppe om natten og arbejdet, fx da jeg overførte al min musik fra cd’erne til computeren, hvilket tog to nætter i et stræk. Det har sikkert været hypomanier/små manier, det vidste jeg bare ikke og nævnte det derfor aldrig for min psykiater eller egen læge.

På psyk. siger de, at det første tegn på mani er, når der kludder i søvnen, så det er bare så vigtigt at sove ordentligt. Jeg er som skrevet taknemmelig over, at det kan lade sig gøre.

Jeg vil prøve at skabe en ordentlig døgnrytme: Gå i seng straks efter “22 Skammelsen” og stå op kl. 8:00. De siger, at man kan vænne hjernen til en fast døgnrytme, det er et eller andet signalstof, der styrer dette, og at man derfor automatisk kan blive træt på det valgte tidspunkt.

PS angående aktindsigten: Der er kommet brev fra kommunen om, at de til aktindsigten har taget kopier, og at disse kan afhentes. Jeg begriber ikke, at de ikke bare har sendt dem. Hvad kan være så omfangsrigt, at det ikke bare kan puttes det i en kuvert? Jeg er temmelig bekymret, da jeg ikke mener at have været rodet ind i nogen sager i kommunen. Kl. 10:00 har jeg vished.

PPS: Der lå ingen akter til mig, men de havde brugt et standardbrev, da de ikke havde haft aktindsigtssager i over 1½ år. Hmm det er ikke ligefrem den slags, der fremmer tilliden til kommunens sagsbehandling, men selvfølgelig er jeg lettet.

12 Svar
 1. Pia
  Pia siger:

  Hvor er det kedelige henne? Jeg opdagede det ikke. Det er vist en god ide at få en fast døgnrytme. Vi kan jo høre hvor svært det er for alle dem der skiftende arbejds- sovetider., og hvor usundt det er for os som menneske.
  Jeg er ikke så god til at komme i seng, men jeg er god til altid at stå tidligt op også helt uden vækkeur, og det uanset om det er weekend, ferie eller fridag. Det er lidt irriterende at jeg kan sove om morgene – bare til halv 8, det ville være luksus.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Ok, så er det måske alligevel ikke helt så kedeligt, tak skal du have! Ja det er rigtig, at der skal en ordentlig rytme til. Du har ret, man hører meget om fx skifteholdsarbejdere i treholdsskift, der kan blive alvorligt syge af det. Jeg har tit tænkt, at nu skulle jeg gøre noget ved det, men har ikke forfulgt tanken, men nu skal det altså være ellers bliver jeg jo “syg inden i roen” 🙂

   Ja 7:30 ville altså være passende – enig med dig.

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Tillykke med, at det går så godt med søvnen nu. Selv er jeg blevet opfordret til at indføre en god søvnrutine mange gange. Jeg tror, det startede, da jeg var en 12-13 år. Og siden har jeg fået det at vide igen og igen … Så det er sikkert en god idé, hvis man ellers kan få det til at køre. Det håber jeg på, at du kan. Selv arbejder jeg fremdeles på sagen, og det har jeg gjort i snart 50 år. Men jeg har da ikke givet op endnu! 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Tak Henny

   Jeg vil sætte alt ind på at få det til at lykkes. Jeg har haft søvnproblemer i mange år men ikke så slemt som nu, og nu er det jo nærmest “livstruende” ikke at have en god rytme og at sove godt. Jeg har det lidt nemt, for jeg har installeret appen til at huske mig på at tage medicinen, og den bipper 5 gange kl. 22:30 afpasset med 22 Skammelsen på TV2 – og så er der ingen pardon, jeg går i seng som en anden marionetdukke. Jeg sætter telefonen til at vække kl. 08:00 og så skal jeg bare stå op. Jeg skal ikke op på flere indlæggelser i år, tre gange på en sommer er nok, selvom jeg har fået Green Card til PCH. Jeg ønsker mig ro og stabilitet som det første på dagsordenen, og jeg må selv gøre mit til det.

   Måske kan du bruge nogle af mine idéer som inspiration? 🙂

 3. Susanne
  Susanne siger:

  Jeg bliver desperat, når jeg ikke får sovet ordentligt. Det kan gøre mig fysisk dårlig, så jeg føler, at jeg går sidelæns, så jeg forstår din glæde – fuldt ud. Søvn er ikke noget, der må undervurderes.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Susanne

   Jeg forstår også fuldt ud din desperation over manglende søvn. Til sidst på hospitalet havde jeg det sådan, at jeg havde ondt langt ind i knoglerne af mangel på søvn. De smerter gik over efter bare en rimelig nat. Endelig bruges mangel på søvn jo også som torturmiddel – frygteligt.

 4. Eric
  Eric siger:

  Det var rart, Hanne. Om jeg begriber, hvorfor intet må blive en sovepude, når vi alle har brug for en 😉

 5. Kisser
  Kisser siger:

  Hanne, det er absolut ikke et kedeligt indlæg. Det er tværtimod et glædeligt indlæg. Så skønt at læse, at du har sovet så godt i nat. Håber den gode vane kan fortsætte 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Det er så fantastisk, jeg kan dårligt få armene ned – tak fordi du glæder dig med mig!

Der er lukket for kommentarer.