Maddag

Det er søndag, så det er maddag. Det ser lækkert ud. Jeg har pyntet lidt op med et par tomater, en lime og et rødløg. Jeg kan godt lide, når maden ser indbydende ud med dens mange farver.

Jeg er begyndt på noget, der nok er fjollet: Jeg smager på alle ingredienserne, undtaget kødet, inden de bliver varmebehandlet. Det er godt at vide, hvordan de egentlig er i deres grundsubstans.

Aarstiderne kører et forsøg, hvor de undersøger mængden af madspild, og selvfølgelig deltager jeg. I forbindelse med hvert måltid skal man:

  1. Indsamle biokomposten under madlavningen og putte det i en særlig pose.
  2. Tage et billede af det tilberedte måltid og sende billedet.
  3. Tage et billede af det, der ellers ville gå i komposten, inkl. evt. rester man ikke vil spise senere. Mængden skal fyldes i den lille pose og vejes.  Billedet skal sendes i en SMS. Antal gram og ugedag skal angives.
  4. Det man vil gemme, lægges på en særlig hylde i køleskabet, og der tages et billede, som også sendes.
  5. Sidst på ugen: Hvad blev der samlet set til overs? Tag et billede og send det.

Det lyder bøvlet, men det er det ikke. Som tak får man kasserne til halv pris i de tre uger, projektet varer.

Jeg er godt tilfreds med, at jeg næsten ikke smider noget ud. Denne uge var der en limefrugt og en halv pose salat til overs. Det kan vist ikke gøres bedre, og formålet med forsøget er jo ædelt.

Morten

Jeg glæder mig til på tirsdag, for der kommer Morten fra Jobøst. Jeg er spændt på, om har fået fat i stiftet, og hvad han har gjort i forhold til min ansøgning om studenterjobbet hos BEC.

Webdesign

Lige p.t. har jeg vældig travlt med alle de websider, jeg fumler rundt med. Jeg er meget omhyggelig med backup, så helt galt kan det ikke gå, hvis – men nok rettere når – jeg roder for meget rundt.

Jeg vil gerne integrere alle siderne fra den gamle hovedside, men det rækker evnerne ikke til. Jeg har stillet nedenstående spørgsmål i en WordPressgruppe på Facebook, men endnu er der ikke kommet svar. Der er søgesider og tilhørende billede til 10.854 gravsten… Dem vil jeg jo gerne bevare, og der er også en del andre ting, som skal bevares, men jeg kan for min død ikke regne ud, hvordan jeg får alt dette løftet ind i det nye site. Hvis det skal blive liggende, hvor det er, hvordan få jeg så lagt det nye design derover?

Integrere gammelt og nyt

Det er lidt indviklet, men jeg prøver at forklare det bedst muligt:

1) Jeg har i 10 år haft en WP-blog her:https://stegemueller.dk/blog (der er lige nu viderestilling til: https://stegemueller.dk/) og den er dyrebar for mig.

2) På https://stegemueller.dk/ ligger 10 års slægtsforskning. Siden er håndkodet i 2003/2004, og er nu helt håbløs at se på (det behøver I ikke fortælle mig)..

3) Disse gamle ting vil jeg gerne integrere, så de får samme look and feel, som https://stegemueller.dk/. Indtil videre har jeg bare lavet links til de gl. sider fra https://stegemueller.dk/ – menupunktet Slægtsforskning > Gravsten

3) På de gamle sider ligger blandt andet 10.854 billeder fordelt i en lang række mapper. Hver mappe rummer billeder af gravsten, som er indtastet i en database, hvor brugerne kan søge på navn. Dvs. at der nede i disse mapper ligger tre php-filer, der kobler til en db, henter og viser et søgeresultat – nemlig et billede af gravstenen..

Så hvordan får jeg løftet mine gamle sider ind i WordPress, så de også kan få en ansigtsløftning? Eller er der en helt anden vej at gå?

Jeg vil gerne betale for lidt hjælp til bare at sætte en af kirkegårdene op, for så kan jeg nok selv resten.

På forhånd tak for svar.

Indtil videre har jeg ikke tid til at gå på arbejde, men det er naturligvis målet. Indtil videre er jeg dog temmelig god til at beskæftige mig selv.

God søndag.