SMS mv.

Overskue

E-mail er ved at være gammeldags. Prompte reaktioner – og forventninger herom – er hverdagskost nu og fås i form af SMS, beskeder via Facebook og Messenger. Jeg kan bare ikke overskue dem. Alting skal pludselig gå så stærkt, men jeg kan ikke følge med længere.

Alle de nævnte platforme består af små tekststykker, som man skal kunne overskue og sætte sammen til et hele. Jeg bryder mig ikke om nogen af dem.

Hvor e-mailen kan læses som et samlet hele, skal de andre læses hver for sig og sættes sammen. Det kan jeg ikke tilbyde. Mine kognitive problemer vedrørende overblik sætter ind her. Jeg kan ikke.

Hvis der i vores Facebookgruppe kræves et længere svar på et eller andet, skal jeg nok levere svaret, men hemmeligheden er, at jeg har skrevet det hele i Word fra starten.

Udfordringer

Mine “kolleger” i “Support PC og andet” sender alle de små tekstbeskeder, fordi det forekommer dem hurtigere og mere naturligt. De har helt ret i, at det er hurtigere, men for mit eget vedkommende mister jeg overblikket. Derfor har jeg nu bedt dem – ved en lille bøn – sende mails, med mindre der er tale om småsnak/snik snak.

E-mailens fordele

E-mails har den fordel, at:

 • De rummer hele “samtalen”.
 • De bevares på egen PC, så man ikke skal sidde og lede i alenlange tråde.
 • Man kan søge i dem.
 • Det er tydeligt, hvad der foregår.
 • Det er nemt at se alle involverede parter.

Jeg håber virkelig ikke, at e-mailen er ved at uddø. Jeg vil sørge over savnet.

2 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Jeg er ganske enig med dig i at alt skal gå stærkt – og jeg tror ærlig ikke det er en fordel. Folk taler hurtigere end de kan, og det er ikke godt.
  For at forrige kommentar kunne videresendes, skulle jeg indtaste 2. og 4. bogstav i en række. Problemet var at det ene bogstav var et ettal, men det lykkedes alligevel. Spændende om denne kommentar også skal godkendes.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Tænk jeg forstår slet ikke at du skulle indtaste 2. og 4. bogstav i en række. Jeg mener bestemt ikke, at det er et plug-in jeg har installeret. Du må endelig sige til, hvis du oplever det igen, for så skal jeg ud med riven!

   Nej jeg tror heller ikke, det er en fordel med den store hast, og i hvert fald kan jeg ikke følge med. Jeg kan se, at mine yngre “kolleger” kan følge med, men de må altså tage alderdomshensyn til mig 🙂

Der er lukket for kommentarer.