, , , , ,

Småsnak

I kirke

Det er meget længe siden, jeg har været regelmæssigt i kirke. Som regel har jeg sovet fra det eller har bare ikke kunnet komme op. Det skal være slut nu; jeg stiller vækkeuret om søndagen! Jeg vil atter være et af de få menighedsrådsmedlemmer, der faktisk går i kirke regelmæssigt.

Kirken er et skønt sted at gå hen og få lidt ro; det er en time, hvor man bare ikke skal/kan foretage sig noget andet end at lytte, og kan man ikke holde koncentrationen, kan man lade tankerne gå på langfart, uden at det generer nogen ikke engang præsten. Jeg lader mobilen blive hjemme, så der ikke lige kan tjekkes Facebook.

Det var skønt: Claus Bjerregård holdt en fin prædiken, og stemningen var god. Jeg var glad for velsignelsen. Der var også dåb, og jeg synes altid, det er lidt “stort”, når der sådan podes endnu en kvist på livstræets grene.

Møde med kommunen

Bodil-bisidder og jeg skal til møde i Hvidovre Kommune på tirsdag kl. 10:00. Jeg håber, det bl.a. bliver afklaret, hvilken § jeg er omfattet af i sygedagpemgeloven, da det betyder alt for, hvor længe jeg kan få sygedagpenge. Vi har holdt et telefonisk strategimøde, og det var fint. Senere på dagen vil hun sende mig sine notater. Jeg har bedt hende være ordførende på mødet; hun har sikkert bedre overblik end mig, for jeg har jo kastet tøjlerne fra mig efter aftale med Kristine.

Vi skal også have lavet en fuldmagt, så Bodil kan handle på mine vegne, og fx kan indhente de dokumenter, hun måtte have behov for. Godt jeg har hende – hun er en stor hjælp.

Diverse IT

Mit C-drev lyste rødt under “Computer”, fordi de 64 GB SSD var ved at være overloaded, og noget måtte gøres. Jeg forstår faktisk ikke, hvordan den kunne løbe fuld, når jeg nærmest kun har Windows 7 på den, og altid installerer alle andre programmer på D-drevet, hvis det kan lade sig gøre. Jeg opgraderede til en Samsung SSD 840 EVO 250 GB, og den er fantastisk at arbejde på. Alt går lynende hurtigt fx bare det at skulle vække computeren efter dvale. Jeg har altid undret mig over, at min pc stort set var lige så længe om at vågne op fra dvale som at boote. De tider er nu ovre. En af  de virkelig dejlige ting ved den nye disk er, at den er støjfri, før i tiden lød min pc som en jetjager, når den havde kørt et stykke tid. Hertil skal dog også siges, at pc’en er blevet støvsuget og rengjort indvendigt, hvilket også er med til at hindre støjen.

Jeg har også fået noget mere RAM i, så jeg nu er oppe på 8 GB i stedet for de tidligere 4 GB, der var lige i underkanten.

Nu har jeg altså en totalt velkørende pc, der kan holde nogle år endnu. Maskinen er en stationær specialbygget, og alting kan justeres, så den kan køre mange år endnu. Den er fra 2009, men viser ingen svaghedstegn – normalt siger man jo ca. tre år, men her er der altså gået fem. Da jeg købte den, besluttede jeg, at det var i orden at købe for det samme, som en bærbar ville have kostet – på den måde får man virkelig en monster-computer.

I forbindelse med udskiftningen af drevet skulle der laves en cloning af disken, så data og system bare skulle overføres til den nye disk. Alternativet var at installere forfra, men det er jo lidt af et mareridt; tænk bare på at skulle hente alle de Windowsopdateringer ned igen, det ville jo tage flere dage, og så reinstallation af alle mine andre programmer, der altid smider et eller andet på C, selvom man beder om installation på D – jeg forstår det ikke helt, men måske har det noget med registreringsdatabasen at gøre.

Det er slet ikke alle backupprogrammer, der kan clone, men jeg fandt Acronis, der kan det nødvendige, og som også kan bruges som backupprogram.  Selve cloningen gik fint og alt kom med, der var bare lige det, at computeren ved genstart ville starte fra F, og så var jeg lost, da jeg ikke fatter en meter af, hvad der foregår i Bios. Jeg var meget bekymret for at miste data, men det viste sig at være helt ubegrundet. Alt var med undtagen en enkelt mail, som var let af fremskaffe fra modtageren. Jeg kan ikke leve uden mine mails, der udgør hele historikken både fsva kirken og min aktuelle situation. Jeg har i Thunderbird lavet et filter, der hedder “Sygdom”, hvortil fx mails fra Bodil og sagsbehandleren i kommen automatisk omdirigeres, så jeg har samling på det.

Jeg har en gang prøvet at miste mails, og det er meget ubehageligt at skulle begynde forfra – tænk bare på at miste kontaktpersonerne.. Jeg har nu fået fuldstændig styr på mine backuprutiner, og det er helt rart, i den tidligere version, var der en del, der var glemt.

Jeg sletter aldrig et dokument eller en mail. Løber jeg tør for plads, køber jeg bare en ekstra disk, men almindelige tekstdokumenter fylder jo ingenting, og diske er nu om dage næsten altid på en TB, så der er masser af lagerplads.

Oversigt over backups

Rev.: 4. september 2014

Emne og backupværktøj Destination Frekvens
C-drev med Acronis H: – der kommer en mail med bekræftelse på jobbet Hver mandag automatisk
D-drev med Acronis H: – der kommer en mail med bekræftelse på jobbet Hver mandag automatisk
Kontrolpanel\System og sikkerhed\Sikkerhedskopiering og gendannelse H: Den første mandag i hver måned
Opret en systemafbildning H: Den første mandag i hver måned
Opret en systemreparationsdisk CD-Rom Den første mandag i hver måned
Legacydata D:\Programmer\Legacy8\Backup Ved enhver ændring
Legacydata D:\Programmer\Legacy8\Backup kopieres til D:\Dropbox\Backups\Backup af Legacy Den første mandag i hver måned
Databaser med SQL-dumper: Alle databaser på webhotellet https://stegemueller.dk/mysqldumper/work/backup Blog: den første mandag i hver måned

 • vrige: Efter væsentlige ændringer
Blog (hente filer ned fra webhotellet) D:\stegemueller.dk\blog Den første mandag i hver måned
Billeder D:\Dropbox\Superbackup af billeder – husk at vælge ”undlad at kopiere”, hvis filerne ikke er nyere, da det ellers tager en evighed for Dropbox at synkronisere til MSI U 200 Første mandag i hver måned
Clon med Acronis ? ?
Dokumenter D:\Dropbox\Superbackup af dokumenter på D – husk at vælge ”undlad at kopiere”, hvis filerne ikke er nyere, da det ellers tager en evighed for Dropbox at synkronisere til MSI U 200 Første mandag i hver måned
E-mails med MozBackup D:\Dropbox\Backups\Backup af mails Hver søndag kl. 19:00
Firefox med MozBackup D:\Dropbox\Backups\Backup af Firefox Hver søndag kl. 19:00
iPhone med internt iTunes system C:\Users\HBS\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup Første mandag i hver måned
iPhone med internt iTunes system C:\Users\HBS\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup Første mandag i hver måned
Password Safe D:\Dropbox\Backups\Backup af Password Safe Første mandag i hver måned

 

2 Svar
 1. Donald
  Donald siger:

  Godt at gå i kirke! det var en glæde for mig at høre at det virker. Så vil klassisk musik i nattetimerne også virke beroligende, – vel at mærke den musik som er lavet til at være rolig og rar. Bach’s “Goldberg” er ligefrem lavet til en gentleman, som ikke kunne falde i søvn!

  🙂

  Backupperne er alt for meget for mig lige nu – jeg kigger ind igen senere. Håber du har det godt! 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Kirkegang er lidt som balsam for sjælen for mig – det er et sted med ro og fred til tanker, og så kan jeg helt banalt godt lide evangeliernes budskab.

   Jeg kan ikke høre musik, når jeg skal sover, selvom der er mange, der foreslår det. Hvis jeg prøver det, sker der bare det, at jeg ligger og koncentrerer mig om at lytte efter, og så er vi jo lige vidt 🙂

   Det går bedre og bedre, måske blandt andet fordi hospitalet, forrige gang jeg var der, tog al min medicin op til grundig overvejelse. De viskede så at sige tavlen ren og “begyndte forfra”. På den konto forsvandt der et par præparater, mens Litium blev lagt til og Seroquel blev øget. Nu er der klart mindre fart på og den speedede følelse er væk. Det er virkelig rart.

   Det ville glæde mig, hvis du kunne få inspiration til din egen backup-strategi.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.