, ,

Slægtning

Rigtig hyggeligt

I går torsdag havde jeg besøg af en slægtning, som jeg ikke har set i ti år; og dengang var det første gang, vi sås – og så smuttede der altså lige 10 år.  Vi er kun 14 i Danmark, der hedder Stegemüller, så hvis vi kan holde lidt sammen, ville det være dejligt. Pludselig er hendes børn blevet så store, at de har forladt eller er lige ved at forlade folkeskolen. Du milde hvor tiden går, jeg vænner mig aldrig til det.

Jeg havde svinget mig op og bagt en rigtig god amerikansk gulerodskage, som blev godkendt med det samme. Jeg var lidt i tvivl, om hvorvidt gulerødderne skulle rives fint eller groft. Det fungerede godt med den grove version, og den blev lidt svampet og god.

Snakken gik bare, og vi var sammen i lidt mere end tre timer, og det var simpelthen så hyggeligt. Jeg var virkelig træt bagefter – men pyt med det, jeg kan jo bare hvile mig og gå lidt tidligt i seng. Det er rart at se nogle mennesker til en afveksling. Vi har aftalt at følges i Hvidovre Kirke på søndag, og så kan jeg jo byde på en kop kaffe efter det.

For 10 år siden var hun ikke så interesseret i slægtshistorie og specifikt ikke i oplysninger om hende farfar. Vi er beslægtede ved, at vores fædres fædre var brødre, så vi er vel grand-et eller andet, men det kan jeg ikke lige regne ud. For syv år siden indhentede jeg en spændende historie fra arkiverne, og det er en glæde for mig, at hun nu synes, det er spændende og gerne ville have en CD med hjem indeholdende alle billedfilerne.

Hun havde virkelig mange små historier om sin farmor, og jeg skubbede lidt til hende med at få dem skrevet ned, for ellers er det måske pludselig for sent.

Jeg tror, vi kan udvikle vores slægtsskab, og det er jeg rigtig glad over. Jeg vil jo gerne have noget familie. Selv har jeg ingen familie i den nære “slægtskreds”, jo en kedelig kusine, en skør kusine og en fordrukken fætter – og det var så det. Og jeg har ikke kontakt med nogen af dem.

10 replies
 1. Donald
  Donald siger:

  Det var dejligt at det lykkedes at “finde” en slægtning. Man burde også kunne holde kontakt med andre venner og veninder, være fordomsfri og bevare venskaber på tværs af små forskelle, men det er ikke så nemt, heller ikke selv om man er i familie. Det er i den sammenhæng jeg tror at en kirke har sin største betydning.
  Det var godt at høre at du bagte gulerodskage 🙂

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Næh det er sikkert rigtigt, at det heller ikke altid lader sig gøre i familier. Her var det bare så fantastisk at vi bare snakkede og snakkede i tre stive timer, og det var virkelig hyggeligt, og si har også aftalt at ses igen. Jeg vil fx gerne møde hendes børn, der nu er blevet store.

   Kirken er fin, der er bare det aber dabei, at kirken er en stor sladdercentral. Man skal ikke sige noget derovre, som man ikke vil læse i Hvidovre Avis ved næste udgivelse.

   Det var en god kage 🙂

   Svar
 2. Pia
  Pia siger:

  En gulerodskage kan med fordel bages nogle dage i forvejen, i hvert fald den jeg bager med flødeost på toppen. Den bliver bedre og bedre de næste dage.
  Det er dejligt at I har fundet ud af, at I har det godt i hinandens selskab. I må pleje det noget mere i fremtiden.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Det har du ret i, og det står også i den opskrift, jeg brugte. Jeg undlade så det med flødeosten og serverer i stedet creme fraiche til; det er også lækkert.

   Svar
 3. Ellen
  Ellen siger:

  Hehe, jeg er lidt spændt på at høre, hvordan man udvikler et slægtsskab 😉
  Men godt, at du, som Lene siger, er ved at knytte et bånd – det er ikke så dårligt at have sådan nogle.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   Nu du siger det… 🙂 Man kan da ikke udvikle et slægtsskab, men man kan udvikle et venskab.

   Jeg skal til at øve mig i at være mere social, og når jeg først er i det, går det vældig godt. Og hun er enormt sød og let at tale med.

   Svar
 4. Lene
  Lene siger:

  Hvor er det godt, at I fik aftalen i hus. Selvom du var træt bagefter, så er det nemlig vigtigt at knytte bånd på en eller anden facon. Gulerodskagen lyder lækker. God weekend til dig 🙂

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Ja du har ret, man skal knytte bånd, jeg er bare et fjols til det, men jeg har tænkt mig at øve mig lidt 🙂

   Hvis du engang/en dag, vil bage en gulerodskage, kan jeg varmt anbefale denne.

   Også god weekend til dig.

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *