Skejser

Efter to år på sygedagpenge og forud for det et år på almindelige arbejdsløshedsdagpenge er økonomien smadret. Jeg kan ikke finde ud af at skaffe det overblik, der er nødvendigt for at bringe den på fode igen. Det regner jeg med, at min støttekontaktperson kan hjælpe mig med. Hun er dog næppe bedre til at lave regneark, end jeg selv er, men alligevel…

Pensionskassen: Jeg er medlem af Juristernes og Økonomernes Pensionskasse (JØP), og har været det i et kvart århundrede (siden 1990). Der står ca. 1½ million på kontoen.

I forbindelse med at FKN har indsat det første beløb for juni måned, fik jeg brev fra JØP med “Velkommen tilbage til JØP”. De ville gerne høre fra mig, hvis der var tale om et fleksjob. Jeg fik læst det lange brev (fem sider med småt) og faldt over, at jeg evt. kunne være berettiget til en udbetaling for mistet erhvervsevne/en invalidesum. Hvis man har mistet 2/3 af erhvervsevnen, er man berettiget. Det jeg har mistet vil evt. være på det laug. Så jeg ringede til dem, og forklarede sagen. Der er så bare lige det ved det, at de har en en karensperiode på to år, så der kan man ikke få noget. Det forekommer mig absurd, når jeg nu har betalt i 25 år så at løbe ind i en karensperiode, som om jeg var et nyoptaget medlem.

Jeg fik fat i en meget sød og hjælpsom dame, der vil dyrke det hele lidt mere, da hun godt kan se, at der må være et eller andet galt. Skal jeg fx bare vente to år, hvorefter jeg vil være berettiget til et beløb ? Hvorfor er jeg ikke berettiget til en sum af de “gamle indbetalinger” fra den hvilende pension? Når man er ansat i fleksjob, er erhvervsevnen netop reduceret varigt og væsentligt, og af samme grund har man været syg, og derfor er det galimatias, at man pludselig er omfattet af en karensperiode, som om man lige var kommet ud fra universitetet.

Hun ringer igen på mandag, der er en af hendes ferieramte kolleger er tilbage på pinden.

Fleksløntilskuddet: Min “løn” er sammensat fra to kilder: først og fremmest fra FKN og dernæst fra Hvidovre Kommune i form af et såkaldt fleksløntilskud. Når jeg lagde de to beløb sammen, syntes jeg ikke, der rigtig kom nok ud af det på bundlinjen. Og regeringen siger jo, at det skal kunne betale sig at arbejde 🙂 Jeg havde kun et par tusinde mere udbetalt nu, end jeg havde på sygedagpenge. Min fornemmelse var, at der var et eller andet galt, men jeg kunne ikke rigtig kvalificere den fornemmelse.

I formiddag fik jeg ringet til dem. Og der er noget galt. Også denne dame var sød og hjælpsom.

(Faktisk synes jeg, at alle de, der på en eller anden måde skal hjælpe, er rigtig søde og hjælpsomme. I hele mit lange forløb, har jeg kun mødt søde mennesker. Det hjælper måske også lidt, hvis man går positivt til opgaven, og ikke går efter manden men efter bolden.)

Hun forklarede på flere måder, at fejlen er, at jeg er startet skævt i ordningen, da min ansættelseskontrakt lyder på den 19. maj og ikke fx 1. maj eller 1. juni, og så går der kuk i noget med modregningen med min rigtige løn fra FKN. Jeg forstod det ikke rigtigt, men vi blev enige om, at jeg bare sender hende den næste lønseddel, der jo vil være “ren”, og så regner hun en gang til.

Måske ender det med, at jeg kommer til penge 🙂

Støttekontaktpersonen: Nu har jeg set hende to gange, og også hun er vældig sød, men jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg får noget ud af det. Det er fint, at vi har brugt de første to gange på at snakke sammen, for vi skal jo lige lære hinanden at kende. Jeg føler bare, at der fra hendes side er tale om papegøje-snak. Hun gentager, hvad jeg siger, men kommer ikke med selvstændige bidrag. Det kan selvfølgelig ændre sig, når vi kommer i gang med de konkrete opgave, jeg gerne vil have hjælp til.

Loading comments...