Skal/skal ikke

Vejret må bestemme

I morgen er der Tøserunden, som er det store cykelløb på 112 km. kun for kvinder, der afvikles med start og mål i Køge. Jeg er meldt til sammen med ca. 40 kolleger fra Miljøministeriet. Problemet er, at som vinden er, er jeg ikke sikker på, at jeg kan komme hele vejen rundt. Jeg synes faktisk, det var rigeligt at køre hjem fra arbejde – og der er altså kun 10 kilometer. OK, da det er en rundstrækning vil der kun være 60 km. i rigtig modvind…

Jeg diskuterer med andre ord med mig selv om jeg skal af sted eller ej. Jeg tror, det ender med, at jeg går tidligt i seng, sætter vækkeuret og så lader morgendagens sindsstemning og vejr afgøre sagen. Jeg vil jo gerne med, vil jo gerne være en af de seje, men samtidig er jeg nødt til at undlade at presse mig selv for meget, for jeg kan ikke holde til det. Jeg har været på arbejde fire dage i denne uge, og det er nærmest i sig selv en præstation for mig for tiden.

Mit depressive indre har igen taget over og min medicin er endnu engang sat op, nu til 25 mg. Cipralex (mod depression) og 20 mg. Zyprexa (mod mani og som stemningsstabiliserende). Det er vist ikke så stor en dosis og jeg har fuld tillid til min psykiater – det er mere følelsen af at være syg, der irriterer mig. Jeg vil være på toppen og jeg vil have overskud til at lave forskellige ting i weekenden, lige nu er jeg bare ikke på toppen. Jeg ved, jeg kommer det igen, men jeg har svært ved at vente på det.

10 Svar
 1. Pia
  Pia siger:

  Jeg har været med på sidelinien i flere år til depresive personer. Det er de små sejre man skal starte med. Sæt små mål, som er overskuelige, og ros dig selv, når du har klaret opgaven. Det er ikke nederlag du har brug for, men sejre.
  Giv dig selv tre små opgaver, indenfor en måned, altså med en “senest-udførelses-dato” på, skriv det ned – du ved bedst selv, hvad du kan overkomme og hvad der er realistisk at gennemføre. Det vigtigste er at gennemføre, ikke opgavens størrelse. Tro, mig, jeg har set HVOR svært det kan være, at magte noget som helst.
  Jeg roser gerne, hvis du har lyst at skrive om det 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia. Selv måler jeg små sikre synlige succeser. Jeg er fuldt ud over klar over, at det de små mål, der skal til. Jeg har snart prøvet alt, men dette har jeg ikke prøvet. så jeg sætte mig straks et mål. Det er stort mål, så jeg med nøjes med ét

 2. Pia
  Pia siger:

  Brug ikke kræfterne på noget du ikke kan ændre på. Din næste sejr skal du vinde 🙂
  Du var iblandt os i dag, så du må have haft ringen for ørene. Her er der højt til loftet som i Sverige 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia – jeg havde såmænd ringen for ørerne, men vidste ikke hvor den kom fra, Men så var det altså fra jer. Det er dejligt at vide!

 3. Kirsten b r
  Kirsten b r siger:

  Kære Hanne

  Hvor er det dog synd for dig, at du skal blive ved med at få depression. Jeg synes, du fortjener at leve et godt og rart liv.
  Mon du kom ud at cykle? Vejret startede jo så fint, men op ad dagen blev det jo ikke det bare sjov.
  God bedring.
  Kirsten

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kirsten B R. Ja jeg må sige, at jeg også selv er voldsomt træt af det. Mit store ønske er bare at blive “normal” (læs stabil). Nej jeg kom ikke af sted og egentlig ærgrer jeg mig lidt over det, for vejret var jo ganske hæderligt.

 4. Ellen
  Ellen siger:

  Åh Hanne, det er vist lidt svært at være dig for tiden…
  Vejrudsigten – som dog langtfra altid passer – siger omkring 8-9 sekundmeter; også kaldet en frisk vind. Jeg ville jo synes, at alt over 2 sekundmeter er for meget, hvis den er imod en, men objektivt set er det vist ikke så voldsomt endda? Og der vil ikke være 60 km i rigtig modvind; der vil være mindre. Jeg har kigget på ruten, og de første 2/5 vil være i modvind – men det er så i starten, hvor du er frisk og fit for fight. De næste 2/5 vil du have vinden lige i ryggen – ren foræring – og den sidste femtedel har du vinden i venstre side, men der er du så tæt på mål, at du på dette tidspunkt er blevet stædig og bare vil gennemføre 🙂
  Og du er nok allerede gået i seng, så du slet ikke ser dette inden løbet…
  Jeg LOVER at heppe på dig hele vejen i tankerne, men vi skal ned til Pia og Allan, så vi kan ikke være der rent fysisk og skubbe dig i gang.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen – ja det har du ret i!

   Jag kom ikke af sted og nu ærgrer jeg mig over det, for jeg havde været i gang med de samme analyser som du, og var også kommet frem til de samme resultater. Det bød mig bare sådan i mod, at stille vækkeuret til 05:45 på en fridag. Jeg prøver at lade være med at presse mig selv for meget, og jeg vurderede, at dette var for meget.

 5. Kong Mor
  Kong Mor siger:

  Hvor er det trist at du skal slås med sygdom. Godt at du har en god læge der kan hjælpe med den rette medicin!

  Hvis jeg må have lov?
  Så synes jeg at du skal vælge at lade være med at cykle. Det er ikke så godt at få nederlag når man har det skidt.
  Du skriver selv – lige nu er jeg ikke på toppen.. Jeg tror ikke det er den aller bedste idé at cykle 60km i strid modvind hvis man ikke er på toppen.

  Det du kunne gøre, var at gøre noget roligt og “blødt” og behageligt for dig selv hvis du forstå hvad jeg mener, og passe lidt på dig selv!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kong Mor – tak for medfølelse. Det er altid dejligt 🙂
   Jeg undlod at cykle, og ærgrer mig nu faktisk over det – men jeg har haft en dejlig dag på langs i stedet.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.