, , , , ,

Signaler mv.

Sygdom hos nærtstående

En rigtig kær vens mand er blevet indlagt med cancer. Det er vist alvorligt, men det er cancer jo altid. Jeg har tilbudt min hjælp, hvis der er et eller andet, jeg kan bistå med. Man kan ikke sige, at jeg har hænderne godt skruet på, men der kunne jo være et eller andet. Uanset hvad så stiller jeg mig til rådighed for disse to søde mennesker, som jeg holder så meget af.

Jeg har sådan en lyst til at ringe og høre, hvordan de har det, men de har nok mest brug for fred og ro – og hinanden.

Internetsignal

Jeg har været uden internet i 48 timer – gys og gru. Nettet er jo netop mit vindue mod og til verden. Det er sådan, jeg holder kontakt med andre levende væsner. YouSee skulle komme i dag mellem 8 og 16 for at se på modemmet, som er sprit nyt – 5 gigahertz (GHz) og alting skulle være fint. Jeg havde meldt afbud for første gang til Distriktspsykiatrien. Kl. 11:30 ringede teknikeren og sagde, at der var et eller anden nede på torvet, der skulle fikses inden kl. 17:00. Og det blev det også, men så havde jeg jo ikke behøvet at melde afbud!

Andre signaler

I FKN går jeg rundt og lægger mærke til små signaler, der peger i retning af, at jeg kan blive forlænget – eller måske endog fastansat. Det er ikke nogen rar situation. Det er anstrengende at samle på alle signalerne.

IT-chefen har sendt en mail, hvor han gerne vil have alle afdelingernes svar på det kommende års opgaver, som de skal involveres i. Jeg har så lavet et svar, som Sune kan sende på vores vegne. Jeg har beskrevet alt det, der bør ske med HR-systemet i 2017, når vi har fået basale stamdata på plads i år. Så man kan sige, at nu har jeg skaffet opgaverne, så må Sune skaffe pengene. Jeg har endvidere foreslået ham, at han kan udlicitere mig, hvis han ikke kan skaffe opgaverne og pengene. Tydeligere kan jeg vist ikke sige det.

Jeg presser ham ikke, for det får jeg ikke noget ud af.  Jeg fornemmer, at han gerne vil forlænge/beholde mig, og det er jo et stykke på vejen. Budgetprocesser ligger altid i efteråret, men jeg kender ikke skæringsdatoerne i FKN.

Der er kun 3½ måned til 1. januar, og selvom nogle synes, der er længe til jul, så er det altså ikke ret lang tid til at finde et job. Jeg er meget bekymret – og Gud og hver mand tænker sikkert “Tag det roligt” og “Tænk positivt”. Det kan jeg bare ikke bruge til noget. Hvis jeg skal gå hjemme, frygter jeg, at min sygdom bryder ud igen – kan jeg så starte forfra med det hele? indlæggelser? ECT? Det eneste, jeg ikke skal igennem igen er, at få retten til fleksjobbet. Det er tilkendt på livstid.

Samtidig føler jeg ikke, at jeg har kræfterne til at starte et nyt sted, bevise at jeg er en OK medarbejder, blive respekteret på trods af min sygdom, komme ind i opgaverne, finde ud af hvem der er sød, og hvem der er sur, etablere et netværk i organisationen, Dos and don’ts, hvordan er chefen osv. osv. Jeg kan slet ikke overskue alt det, der skal til. Jeg har jo lige været igennem det…

Jeg talte en del med Pernille – lægen – i DPC forleden. Hun forstod mig 100 pct. De vil begge bakke mig op – det er dejligt, men det finder jeg jo næppe et job af. Men der er det i det, at bliver jeg (mere) syg, er de til rådighed, og det er jeg glad for, da jeg er meget tryg ved dem begge.

Jeg er igen i en situation, hvor jeg frygter, ikke at have kontrol over mit eget liv. Og det forstod hun til fulde. Jeg vil bare så gerne opnå en situation, hvor der er ro i mit liv i mere end 7½ måned ad gangen.

Forhøjet stofskifte

Jeg har fået indkaldelse til Hvidovre Hospital hos endokrinologerne den 7. oktober. Det ser jeg meget frem til. Betablokkerne fra egen læge har hjulpet noget på hjertet, men jeg er stadig sindssyg træt i benene og lysfølsom. Når solen skinner som i disse dage, er det et helvede at gå de 700 meter nede fra stationen.

 

10 Svar
 1. Lene
  Lene siger:

  på en eller anden måde håber jeg du sammen med dine sparringspartnere, bl.a. din læge, finder ro. Du har så meget at byde ind med, og nu hvor du har vist dine evner, så er jeg sikker på at andre kan gøre brug af dem, hvis ikke der findes penge i dit nuværende job.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Tak for dine pæne ord. Der er flere dejlige mennesker, der bakker op om mig (DPC – læge og kontaktperson, Psykiatrifonden, præsten og Bodil), og det er jeg utrolig glad for, men jeg får først ro, når der er en afklaring.

 2. Anette
  Anette siger:

  3 1/2 måned forstår godt du føler dig presset…. men godt du har baglandet i orden.
  en dag af gangen er fornuftigt, men hamrende svært.
  hvornår ved du noget? for det gør du vel tidligere end 3 1/2 måned fra nu.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Anette

   Jeg kender ikke skæringsdatoerne for FKNs budgetprocesser, så jeg ved ikke, hvornår jeg ved noget. Jeg tror på, at de er ordentlige mennesker, og giver mig besked hurtigst muligt.

 3. Eric
  Eric siger:

  Henny har begge ben på jorden, og jeg kan fuldstændig tilslutte mig det, hun skriver, og ville ønske, at du i højere grad kunne tage en dag af gangen med realiteterne i stedet for at bekymre dig om noget, som endnu er fjern fiktion.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Det er jo ikke fjern fiktion. Der er kun 3½ måned. Jeg ved udmærket godt, at jeg er verdens mest bekymrede menneske, men det er bygget ind i min rygrad, så det er ikke lige til at komme om ved.

 4. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Vi krydser selvfølgelig fingrene for, at du bliver forlænget i dit nuværende job.

  MEN: Selv hvis du ikke gør, er der altså ingen grund til at gå i panik. Du har jo en lille pension nu, så du ikke lever fra hånden og i munden. Det værste ved at blive arbejdsløs vil for dig være, at du ikke har et sted at gå hen 3 gange om ugen. Sådan et sted kan du godt selv finde. Helst selvfølgelig i form af et betalt flexjob, men kan det ikke lige lade sig gøre, kan du vælge at være aktiv på andre måder. I politik, i menigheden eller noget veldædigt.

  Og selvfølgelig evner du at starte forfra igen, du har jo ovenikøbet en skabelon fra din tid hos FKN at gå frem efter, eller det vil du kunne danne dig ved at gennemgå, hvad der har været svært ved at starte der, og hvordan du klarede det.

  Atter en gang: Jeg håber, at FKN også fortsat har brug for dig og råd til at have dig.

  Jeg forstår udmærket, at dette spørgsmål optager dine tanker. Før jeg gik på efterløn havde jeg iflg. de kloge “generaliseret angst”. Jeg kan godt forsikre dig for, at hver eneste gram af den angst havde med usikkerhed for, hvad fremtiden ville bringe.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg elsker mit nuværende job, og jeg har aldrig været i så dejlig en organisation. Skal jeg et andet sted hen, skal det helst være en non profit organisation/NGO. Det er fedt, når kollegerne – også – har en mision.

   Jeg har været i gang med at undersøge økonomien. Hvis man har været i arbejde ni måneder ud af de seneste 18 måneder, kan man få 89 pct. af dagpengemax. Hvis ikke så er det kontanthjælpsniveau. Jeg skal have set lidt mere på det, og ellers må min fleksjobkonsulent hjælpe mig.

   Der er en stor fejl ved mig, og det er, at jeg kun får værdi som menneske ved at skabe værditilvækst i en organisation. Alt andet er bare “noget vi leger”.

   Jo idéen med en skabelon er måske ikke så tosset. Der er bare lige det, at næsten gang ikke starter med en virksomhedspraktik, hvor vi kan se hinanden an.

   Jeg håber også så inderligt!

   Ja! Uvished om fremtiden er et mareridt. Jeg har lige været igennem det i hele to år. Jeg er jo så så heldig, at kommunen har givet mig to månedlige mentortimer hos Psykiatrifonden i form af min erhvervsrådgiver. Hun må på en eller anden mår de hjælpe mig.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.