Servicelovens § 85

Hvidovre Kommune er en god kommune at bo i! Jeg har kun positive oplevelser med den.

Tilbage i januar var jeg til møde med min superdygtige sagsbehandler i jobcenteret. Jeg forklarede hende om en række vigtige ting, jeg ikke kan overskue at få gjort, og som derfor bare ligger og venter. Når jeg tager dem frem for alligevel at prøve – for det burde altså ikke være så svært – overmandes jeg af utilstrækkelighed og afmagt, ligesom jeg ikke kan holde koncentrationen længe nok. Hun foreslog, at jeg fik en støttekontaktperson, og hun ville kontakte den relevante afdeling på rådhuset. Det er værd at bemærke, at forslaget kom fra hende. Selv vidste jeg overhovedet ikke, at det fandtes, eller også troede jeg, at det gik ud på hjælp til at tømme postkassen og gøre rent. Den slags har jeg fuldstændig styr på selv.

Herefter gik der umådeligt lang tid, da den relevante medarbejder (visitatoren i “Voksenrådgivningen”) enten havde ferie eller var syg, og var det ikke hende, så var det chefen eller barnet. Omsider lykkedes det dog, og jeg traf en vældig sød og imødekommende medarbejder, som lavede et interview på omkring en time. For nemheds skyld gav jeg hende adgang til alle de samme akter, som rehabiliteringsteamet skulle have. Det var måske lidt overkill, men på den anden side har jeg ikke noget at skjule, og der er jo ikke nogen grund til at gøre sagsbehandlingen mere besværlig end højst nødvendigt.

Så gik der igen lang tid, men endelig den 25. april lå bevillingen i min e-boks. Jeg har fået 6 måneders støtte efter Servicelovens § 85:

§ 85. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde hjælp, omsorg eller støtte samt optræning og hjælp til udvikling af færdigheder til personer, der har behov herfor på grund af betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer.

LBK nr 1284 af 17/11/2015

Det fremgår af bevillingen, at der er tale om “let socialpædagogisk støtte”, i form af en støttekontaktperson med særlig psykiatrisk indsigt, som jeg skal mødes med i 1½ time pr. uge. Bevillingen remser op, hvilke opgaver det er, der skal styr på, og herudover har jeg selv lavet en liste over emner, jeg vil være glad for hjælp til. Vi skal kigge på aktuel og fremtidig økonomi, ansøgningsskema til hjælp til tandbehandling mv. Sidstnævnte er et kæmpe skema, som jeg har haft fremme flere gange, men jeg overmandes af de (naturlige) dokumentationskrav, og så ryger det tilbage i bunken på skrivebordet.

Jeg vil blive kontaktet efter den 19. maj, så vi kan aftale det første møde. Jeg forestiller mig, at vi den første gang drikker noget kaffe og lærer hinanden lidt at kende, og derefter tager vi fat på de konkrete opgaver. Jeg håber naturligvis, at det er en sød og rar person, men det er det sikkert nok.

6 Svar
 1. Eric
  Eric siger:

  En rigtig positiv historie i disse tider, hvor der skrives og tales så meget om, at velfærden udhules. Helt hul er den heldigvis ikke endnu. Ventetid og bureaukrati er nok desværre symptomatisk for kontrolmanien, hvor man hellere vil lade 100 retskafne vente, end lukke én synder ind.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jeg synes, de gode historier også skal fortælles; men bortset fra det er jeg nu enig med dem, der siger, at velfærden udhules, tænk bare på det såkaldt “morderne” kontanthjælpsloft – jeg har svært ved at se det moderne. Jeg tror simpelthen, at jeg har været rigtig uheldig med den lange ventetid; men nu sker der da noget, og det ser jeg frem til.

 2. Lene
  Lene siger:

  Hvor er det godt at læse at du bliver tjekket hos læger og får støtte bevilget. Alt godt til dig og god pinse 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Ja det er rigtig godt – jeg føler mig meget priviligeret.
   Også god pinse til dig!

 3. Donald
  Donald siger:

  Det var da godt at kommunen selv foreslog det! Mindre godt at det tager så lang tid, men nu er du så i det mindste på vej.

  Jeg ville ønske at der var mindre papir-arbejde, men det er vel et forsøg på at undgå misbrug.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Jeg er umådeligt glad for at have haft en så omhyggelig og ansvarsbevidst sagsbehandler. Selv var jeg aldrig kommet på det med en støttekontaktperson, da jeg troede, det drejede sig om noget helt andet.

   Det megen papirarbejde er garanteret et forsøg på at hindre misbrug, og det forekommer mig at være rimeligt nok.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.