, , , , , ,

Samarbejde

Leif Sepstrup og jeg arbejder med et lidt større projekt med 14 livstidsfanger fra Horsens Tugthus i anden halvdel i 1800-tallet, og det går godt fremad.

I januar holder vi en konference, hvor vi bl.a. skal designe den hjemmeside, der skal bruges til at publicere vores resultater på. Vi skriver løbende på en dagsorden over alt det, vi skal huske at tale om på de tre dage, vi har til rådighed. En dagsorden er god at have, så vi husker at komme rundt om det hele. Meget kan i hverdagen klares via TeamViewer, Dropbox, telefon og mail (vi tager alle moderne midler i brug), men når vi skal designe hjemmesiden, der skal ligge hos One.com, er vi nødt til at lave skitser på papir. Vi vil simpelthen starte med det blanke papir og så arbejde os fremad stille og roligt.Det er vigtigt, at vi fastlægger strukturen, inden vi begynder at fylde indhold på siden.

Leif er den kreative af os to, og han kan finde oplysninger lynhurtigt. Jeg er mere typen til at sidde og transskribere dokumenter et ord ad gangen, vedligeholde vores Legacydatabase og holde styr på alle detaljerne. Det den ene ikke kan, kan den anden; vi respekterer hinanden, for det vi kan, og vores samarbejde er forbilledligt.

Vi har fået opbakning fra en helt uventet kant: Jeg kender Jytte i Odense, og hun er vanvittigt dygtig til gotisk; hun kan læse det fra bladet. En aften jeg var gået fuldstændig i stå med en lang tekst, ringede jeg til Jytte og spurgte, om hun ville hjælpe – måske bare med en to – tre sider. Det ville hun gerne, og hun drog sin veninde Alice, der også er vanvittigt dygtig, ind i arbejdet. De vil begge to rigtig gerne hjælpe os og spørger efter mere arbejde; bare rolig – vi er i besiddelse af masser af affotograferede arkivalier, der trænger til oversættelse 🙂

Jeg tror, de nyder at kunne hjælpe og bruge deres store viden samt at være med i et projekt, der rykker. Vi får en meget højere kvalitet i arbejdet, end vi selv ville kunne levere på tydningsdelen. Så pludselig – ved et tilfælde – er projektgruppen vokset fra to til fire medlemmer. Det sætter lidt fart over feltet. Vi har aftalt, at de tager sig af det, vi ikke selv kan. Dvs. vi skal selv levere 1. skud, og så tager de over og retter, tilføjer og hvad der ellers måtte være nødvendigt.

Via TeamViewer har jeg hjulpet Jytte med at installere Dropbox, og Alice havde det i forvejen. Jo længere jeg bruger dropbox, jo mere begejstret bliver jeg for det. Tænk hvis vi skulle have mailet alle de filer frem og tilbage mellem hinanden… Dropbox letter simpelthen samarbejdet.

Det er rigtig dejligt, at vi nu har fået skabt endnu mere fremdrift i projektet end vi selv kunne levere, for det betyder også, at lanceringen af hjemmesiden rykker lidt tættere på, end vi oprindeligt havde forestillet os. Vi har besluttet, at vi går på nettet med vores historier, når de første syv er på plads, men heller ikke før. Der skal jo være noget at rode rundt i på hjemmesiden, for at det er spændende at besøge den.

11 Svar
 1. Ellen
  Ellen siger:

  Normalt er jeg meget en ‘loner’ og er ikke så god til samarbejde, men dette ville jeg måske lige kunne klare, for det lyder, som om I hver har et bestemt kompetanceområde og derfor alle sammen supplerer hinanden på bedste vis. Projektet lyder spændende.
  Tillykke med ipadden – den skal du nok få glæde af. Jeg bruger godt nok mest min til boglæsning, Quiz Battle og Ruzzle 😉

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Jeg kender godt det me at være en ‘loner’ og sådan ser jeg også sædvanligvis mig selv, men i dette projekt er der brug for mange forskellige kompetencer, og så er det nemt at samarbejde. Alice døjer fx med at stille ting op i tabeller i Word, men så er der ikke at sige, end at den del skal jeg nok klare, bare hun kan grave sig igennem et forfærdeligt lang skifte, som jeg selv har opgivet. Som du skriver, har vi hver vores kompetenceområder, og alles evner bliver bragt i spil. Til sammen kan vi nå meget mere end vi ville kunne hver især.

   iPadden skulle gerne komme i morgen, og jeg er meget spændt på det nye dyr. Jeg tror, jeg vil komme til at bruge den rigtig meget til slægtsforskning, hvor jeg vil kunne have den originale tekst på iPad og så transskribere på min stationære. Jeg regner da bestemt med, at jeg kan få Dropbox til at køre på iPad.

 2. Pia
  Pia siger:

  Det er spændende at følge med på sidelinien. Dejligt med al den nye teknologi, det havde været et noget langsommere projekt, hvis det hele skulle foregå på gammeldags facon – postvæsenet

 3. Jørgen
  Jørgen siger:

  Faktisk synes jeg det er lidt spændende at læse med om projektet – og om de læsekyndige deltagere, om dropbox m.v. Skal det hele ikke ende med en bog? E-bog eller papir.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Det er rigtig svært ikke at afsløre for meget, når man brænder for det, så derfor kommer der ind imellem et pip om projektet her, men jeg må ikke fortælle for meget. Vi regner med at publicere det på en hjemmeside, som vi vil kalde kriminalhistorie.dk. Men egl. kunne vi jo også overveje en e-bog, det havde jeg slet ikke tænkt på, tak for idéen.

 4. kisser
  kisser siger:

  Huh, som jeg elsker, når jeg læser om nogen som brænder for “noget”.
  Dette projekt bliver sjovt at følge.
  Dropbox er en behagelighed….

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Du kan tro, vi brænder for sagen, og det er bare så spændende. Vi har stor gavn og glæde af Jytte og Alice, der lige kan det, vi ikke selv kan. Der går rigtig mange timer med det, men det gør heller ikke noget.

 5. Donald
  Donald siger:

  Det var godt at Jytte og Alice var glade for at hjælpe. Man kan godt mærke velvillighed, interesse, entusiasme.

Der er lukket for kommentarer.