Sagsbehandling

Jeg skylder Hvidovre Kommune at fortælle, at det gudskelov var en fejl, at de havde stoppet mine sygedagpenge! Og også at sige, at sagsbehandleren reagerede med en mail allerede kl. 9:27, hvor hun skrev:

“Hej Hanne.
Ved ikke helt hvad der er sket, har bedt ydelse om at åben sagen igen.”

Jeg spurgte så til, om “har bedt ydelse om at åben sagen igen” betød, om jeg var sikret mine sygedagpenge, for det var ikke umiddelbart til at være sikker på med den formulering. Lynhurtigt svarede hun, at det betød at jeg er sikret.

Jeg er meget lettet, for jeg har sovet elendigt i nat, fordi tankerne har kredset om, hvad jeg dog skulle gøre, hvis det nu ikke var en fejl?

Bodil kom ikke i spil denne gang, men det er trygt at have hende i baghånden, for hun har det kølige overblik, som jeg så let mister.

 

15 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Tak og lov for det! Som vi kan se af Pias kommentar foregår der somme tider mærkelige, uforklarlige og undertiden grusomme ting i det sociale system. Men det er nu mærkeligt, som de kan have Pilatus-syndrom, den ene hånd vasker den anden, mens de ikke ved hvad hinanden gør. Og de centraliserede funktioner, Udbetaling Danmark fx, som vi kan takke bl.a. Lars Lykke Rasmussen for, gør, at det kan være en langsom proces at få en fejl konstateret og rettet. Men heldigvis ser det ud, som om din nye sagsbehandler i det mindste er hurtig, og at hun svarer på mail. Det gør min ikke. Hun har nok ikke tid.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Pias situation lyder ike rar, jeg håber, jeg kan hjælpe lidt med læsning af finansloven.

   Du har vist helt ret i, at de ikke rigtig ved, hvad hinanden gør. Der er sikkert ressourcemangel og alt mulig andet, men det er jeg faktisk fuldstændig ligeglad med, jeg vil bare behandles korrekt, og at de følger lovens bogstav. Det har jeg heldigvis Bodil til at være vagthund over. Min egen viden om den sociale lovgivning er lig 0, dels havde jeg ikke faget på uni, dels er det lavet om 100 gange siden. Men jeg kan det, man kalder “almindelige retsgrundsætninger” inden for forvaltningsloven, og det kan stadig bruges.

   Hos begge mine sagsbehandlere har jeg haft både direkte e-mail-adresse og direkte telefonnummer, og jeg er meget glad for ikke at være henvist til en eller anden fællespostkasse, hvor der kan gå tre dage inden en e-mail bliver åbnet. Hendes reaktion var prompte, og det tjener hun points på.

 2. Pia Sørensen
  Pia Sørensen siger:

  Ja det er sådan noget der lige kan få det hele til at blive værre 🙁
  Jeg er nu uden indkomst, men min veninde der er uddannet socialrådgiver og som er indenfor politik, mener at jeg kan få den nye kontanthjælps ydelse. Det har jobcentret afvist.
  Har forsøgt at læse loven (finanslov 2015), men så er det at min hjerne står af igen, det der førhen var piece of cake, er meget svært. Min veninde kommer heldigvis herop 1. februar og så har hun fundet ud af, om det er hende eller jobcentret der læser loven forkert.
  Imens vil jeg tage en slapper fra det offentlige system, så kunne det jo også være at jeg fik det bedre 🙂
  Kærlige tanker

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Pia

   Uha “uden indkomst” det lyder forfærdeligt – jeg håber I på en eller anden måde klarer det. Uligheden i dette her samfund vokser!

   Der er da ikke noget at sige til, at du ikke kan læse finansloven, det skal man være skolet i. Jeg er uddannet jurist og har lavet 15 bidrag til finanslov, så hvis du sender mig et link, kan det være jeg kan bidrage med et eller andet. Var det ikke noget for dig at få en SIND Bisidder? Det lyder godt med din veninde, der jo har den helt rette baggrund. Det er mit indtryk, at socialrådgivere er meget dygtige (min Kristine er socialrådgiver).

   Ja det kan sikkert være en god ide at holde pause fra systemet og beskæftige dig med noget helt andet. Hvad med lidt slægtsforskning? Lige i øjeblikket har jeg kastet mig over ham her min 5*tipoldefar: https://stegemueller.dk/tng2/getperson.php?personID=I4356&tree=tree1 over det holder tankerne stangen. Jeg har fået en masse data fra en anden, som jeg nu sidder og kontrollerer, for jeg har den regel, at jeg aldrig lægger noget i min db, som jeg ikke selv har tjekket.

Der er lukket for kommentarer.