Så kom jeg endelig afsted

Sommertid er lig med rulleskøjtetid

Det er så dejligt, når jeg først kommer af sted, men jeg kan bruge timevis på at tage mig sammen til det, men her til aften blev det altså til noget. Jeg har et par superfede rulleskøjter Rollerblade Crossfire 6.0 og de har bare stået ude i entreen og ventet. Jeg er så glad for, at jeg kom af sted, det er en rar følelse at have brugt kroppen, og i øvrigt giver motion jo energi, og den kunne jeg godt bruge noget af. Selvom det er blevet sommer (og så skønt det dog er) har jeg stadig svært ved at tage mig sammen til selv dagligdags sysler.

Jeg tog ruten om Damhussøen og -engen og den er 9,93 km og det er sådan set rigeligt til årets 2. tur, for jeg kan godt mærke i mine rygmuskler (som man bruger meget på rulleskøjter) at jeg er totalt ude af form, nu hvor jeg ikke længere pendler til arbejde. Det blev da heller ikke til en gennemsnitshastighed på mere end 10,8 km./time. Jeg kan da vist huske, at andre år er jeg startet med et gennemsnit på omkring 13 km./time. Men jeg skal nok arbejde mig op til fordums form! Hvis jeg nu løber hver dag, må det da give noget. Med i betragtning skal også tages, at jeg følte mig lidt usikker på skøjterne og ikke gav den fuld gas; men sådan er det hvert år, på den første tur eller to er jeg altid bange for at falde, skønt det er mange år siden, jeg sidst er faldet på rulleskøjter.

Jeg skal have vendt hjulene og skal bare tage mig sammen til at gøre det. Det er nødvendigt at vende hjulene indimellem, da indersiden bliver hurtigere slidt end ydersiden, og det samme gælder de forreste hjul og for at de ikke skal blive slidt helt skævt, vender man dem altså med jævne mellemrum.

18 replies
 1. Pia
  Pia siger:

  Rulleskøjter har jeg aldrig fundet ud af at styre, de par gange jeg har lånt mig til sådan nogle, men på isen gik det forrygende let, og det lyder i mine egne ører lidt mærkeligt. Godt du kom afsted og fik rullet en tur.
  En skam du bor så langt væk, for i morgen er der rulleskøjteløb, maraton, og vandretur her i vores lokalområde, men alle kan deltage, og det starter kl. 11.00 🙂

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Undskyld din kommentar først kommer på nu, men jeg har først opdaget den nu, for WP har ikke sendt den sædvalige mail om, at der var en kommentar.

   Ja det er mærkeligt at du ikke kan løbe på rulleskøjter, når du kan løbe på isskøjter. Rulleskøjternes hjul er jo meget bredere end isskøjternes meder, så det burde jo være lettere.

   Jeg tænke godt på jeres rulleskøjteløb, da jeg læste din post om dagen I havde. Det havde da været herligt at være med. Det er altid sjovt at rulle sammen med andre. Det kan være vi kan arrangere noget næste år?

   Svar
   • Pia
    Pia siger:

    Det er da bestemt en mulighed. Jeg er dog ikke meget for at binde mig fast på, hvad der skal ske i pinsen næste år, allerede nu, men jeg lover at jeg vil have dig i erindring.
    Rulleskøjteløbere og vandrere har hver deres rute, sådan bare lige til info 😉

    Svar
    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Pia

     Jeg kan forstå, at du ikke vil binde dig fast på pinsen næste år; vi kan jo se på vind og vejr, når tiden nærmer sig 🙂

     Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Tak skal du have. Det er slet ikke svært, og hvis man har beskyttelsesudstyr på kan der faktisk ikke ske noget, for så er både albuer, knæ og håndled pakket godt ind.

   Svar
 2. Inge
  Inge siger:

  Sejt at du ruller sådan en tur.
  Jeg har også løbet på både skøjter og rulleskøjter, men blev aldrig rigtig tryg ved mine skøjter med hjul på.. så de står vist i en kasse på loftet.. hvis ikke de er røget helt ud. 🙂

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Tak skal du have; synd at du aldrig blev tryg ved dine skøjter med hjul på, for det er så skønt og giver en stor frihed, når man vel at mærke først kan rulle også i trafikken. Det kræver selvfølgelig, at man har helt styr på at bremse – og det er der mange der har svært ved at lære.

   Svar
 3. overleveren
  overleveren siger:

  Øv hvor ville jeg gerne kunne det der – men har aldrig kunnet blive gode venner med inliners. Kan heller ikke løbe på skøjter, så det overrasker mig egentlig ikke. Men ser lidt misundeligt efter alle dem der overhaler mig om morgenen på vej på arbejde når jeg trasker afsted på mine flade fødder.

  Håber du får rigtigt meget ud af det motionsprogram… og lad nu være med at falde.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Overleveren

   Det tog mig en hel sommer – måske to – før jeg blev gode venner med inliners; jeg blev ved med at falde og havde konstant ‘asfalteksem’ på hele det højre ben. Men pludselig kom det og jeg kunne rent faktisk løbe derhen hvor jeg ville og ikke derhen hvor skøjterne ville.

   Jeg lover at lade være med at falde 🙂

   Svar
 4. Rejen
  Rejen siger:

  Det er skønt at få rørt sig, sejt at du løber på rulleskøjter og 10 km det er da en pæn tur at starte med…En god dag til dig..;-D

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rejen

   Det er skønt at løbe på rulleskøjter; det er sådan nogle dejlige vuggende/blide bevægelser, og så kan det gå ret stærkt, når ellers man er i form til det. Jeg kan i dag dog godt mærke, at 10 km. måske var en anelse for meget at lægge ud med – jeg er øm i hele skroget.

   Svar
 5. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  Tak!

  Det at løbe på rulleskøjter er ikke særligt belastende for knæene, fordi det hele tiden er de der bløde og fejende bevægelse. Godt nok har jeg selv et ømt knæ lige nu, men det er fra det stød der kom, da jeg én gang var ved at falde. Så dine knæproblemer må endelig ikke holde dig tilbage; du kan jo starte med at leje et par for en weekend og se om det er noget for dig 🙂

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rasmine

   Nårh ja det kan jeg godt forstå holder dig tilbage og at du gerne vil bevare dit gode knæ godt i mange år er der ikke noget at sige til.

   Svar
 6. Kirsten b r
  Kirsten b r siger:

  Hej Hanne

  Super godt at du kom af sted. Jeg synes, du skal være rigtig stolt af dig selv. Knap 10 km, det er sørme da FLOT.
  Hilsen
  Kirsten

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kirsten

   Ja jeg er også svært godt tilfreds med mig selv. 10 km. føles ikke som 10 km. på rulleskøjter; det er så meget lettere end at løbe almindeligt.

   Hilsen
   Hanne

   Svar
 7. Ellen
  Ellen siger:

  Hvor var det godt, du kom afsted – det er jo rigtigt, at det giver fornyet energi og overskud, når man først kommer i gang.
  Godt gået. Eller rullet …
  Nu må du få vendt, ikke kajakken, men hjulene, så du kan få den anden side slidt 🙂
  God tur i morgen …

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Ja jeg er også helt godt tilfreds med mig selv at jeg tog mig sammen. I morgen kan jeg nok desværre ikke komme af sted, for jeg skal til specialtandlægen midt på dagen og så skal jeg til menighedsrådsmøde om aftenen; af hensyn til trafikken løber jeg som regel først af sted ved 19-tiden, når det hele er taget lidt af; men nu hvor jeg går hjemme, kunne det da godt være, at jeg skulle undersøge, hvordan det er på andre tidspunkter af dagen. Jeg har også en anden rute ud omkring Avedøre Holme og der kommer man lidt ud på ‘landet’ uden så meget trafik. Det er en dejlig tur.

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *