Rodbehandling # 2

Rodbehandling

Rodbehandling fase to eller tre

Jeg er træt af mine bisser og af at gå til tandlæge. Jeg har været der 20 gange siden foråret 2017, og det er ingen overdrivelse, for dette er blogpost nr. 20 med titlen “Bisser”. De er alle sammen så søde og dygtige; jeg er på fornavn med hver og en, men det ville jeg gerne være foruden. Jeg kunne snart lige så godt flytte ind derovre.

Rodbehandlingen af den bageste kindtand er nu i fase to eller tre – jeg kan ikke engang huske det. Der er jo bare ikke noget at gøre. Jeg har ofret så mange penge på at få et sæt flotte bisser igen, så selvfølgelig skal de holdes vedlige efter alle kunstens regler. En tand skal ikke bare trækkes ud, når den kan behandles.

Det driller vist

Jeg tror, rodbehandlingen driller hende, og at hun har svært ved at rense betændelsen ud. Det mærkede jeg senest i lørdags, hvor den pågældende tand skabte sig. Den gør ondt, den føles som om, den er “for høj”, og som om den sidder løs. Dagen efter var der ingenting, og det er det typiske mønster. Nogle dage med problemer og herefter en lang periode, hvor jeg ikke mærker det mindste. Det er betændelsen, der skubber tanden opad, forklarede hun.

Når hun graver tilstrækkelig dybt i rødderne – lyder det ikke bare godt 🙂 ? – siger hun, at det lugter, og at det ikke er af roser. Det er da ærlig snak. Hun renser og renser, skyller med 1 pct. klor, så det lugter af svømmehal, hælder kamfer i og gør vist alt, hvad hun kan komme i tanke om.

Hun har været forsigtig med at bore i kronen og har villet lave så lille et hul som muligt. I dag måtte hun overgive sig og bore lidt mere ud for at kunne “fange” rødderne bedre. Det hjalp hende.

Jeg har fået en ny tid den 23. april kl. 8:00, og så håber jeg, vi kan blive færdige der. Det bliver da mindst 4.000 kr…. også selvom de altid giver mig mængderabat.

 

 

5 Svar

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.