,

Rigid?

Rigid = “Præget af formalisme og faste mønstre der nødig fraviges”, ref. DDO.

Det var så det netværksmøde, og man må da sige, at Melita tager bladet fra munden. Hun synes, jeg er rigid. Det skal jeg lige sluge, men det passer jo som fod i hose med Hennys “fastlåst”, så der er vel noget om snakken. Alting bliver på en eller anden måde så sort/hvidt eller enten/eller. Der er bare lige det, at jeg har tænkt disse tanker, fra jeg var 14, så det er ikke lige sådan at lave om på. Det er en grundlæggende del af min personlighed at mene, at jeg kun har værdi i form af mit arbejdsliv. Jeg er udmærket klar over, at det er uhensigtsmæssigt eller forkert; jeg ved bare ikke, hvordan jeg ændrer på det.

Jeg berettede om scenarierne for at finde et nyt fleksjob, om drejebogen, om angsten for at at blive anset for for ressourcestærk og om angsten for udskrivelsen.

Hun diverterede på sin side med, at man altid skal have en plan A og en plan B. Intellektuelt set har hun selvfølgelig ret (i parentes bemærket anser jeg hende som værende meget dygtig, og jeg lytter.)

Plan A:

 • Arbejde nu og frem til 1/1-2017. De vil gerne bakke mig op, og derfor skal jeg i gang, mens jeg stadig er her. Jeg har truffet aftale med Sune om at begynde lige så stille på onsdag den 9/11. De har lavet om derinde, så jeg skal sidde i delekontor. Det er jeg ikke meget for, men det går vel.
 • Arbejde fra 1/1-2017: alt er et stort spørgsmålstegn. Jeg skal hurtigst muligt efter min udskrivelse have fat i ham fra kommunen og lave en aftale, så de forskellige scenarier fremstår tydeligere. Alle har så travlt med at fortælle mig, at forløbet med anden aktør ikke vil tage et til halvandet år. Jeg er sikker på, det er omsorgsfuldt og pænt ment, men jeg synes ikke, man kan se bort fra, at dette skøn er erfaringsbaseret og kommer fra en, der sidder med opgaverne i det daglige. Han ved vel, hvad han taler om?

Plan B:

Hvad foretager jeg mig i perioden, til jeg finder et nyt job? Alle siger frivilligt arbejde, men jeg skal altså ikke stå i en genbrugsbutik eller lignende. Jeg egner mig ganske enkelt ikke til den slags.

Jeg havde selv tre bud med:

 • Kirkeligt arbejde, konkret at få sat skub i arbejdet med Menighedsplejen, så kirken kan hjælpe de dårligst stillede i sognet. Med det nye “moderne” kontanthjælpsloft er der sikkert nok at tage fat på.
 • Oprettelse af en form for ældrecafé hvor ældre mennesker kan komme med deres smartphone, tablet, pc osv. og få hjælp til at få skidtet til at virke. Det ville være meningsfuldt arbejde for mig. Der er så lige det, at der allerede er en afdeling af ÆldreSagen i Hvidovre, der har en “datastue”, som beskæftiger sig med den slags. Men måske kunne jeg hjælpe til? Eller servicen kunne udvides?
 • Softwareguides til https://supportpcogandet.dk Det er hyggeligt, udfordrende og lærerigt at arbejde med disse guides. Jeg har vel lavet de første 50 allerede, og jeg har en lille database med endnu 50, der står for tur. De 14.000 medlemmer af den tilhørende Facebookgruppe af samme navn vil blive glade af at se lidt fremdrift igen.

Længere rækker fantasien ikke, men det er vel også godt nok?

Vi talte også udskrivelse, og jeg fik selv lov at vælge mellem torsdag den 17. november eller mandag den 21. november. Jeg valgte den sidstnævnte. Jeg synes, det er meget fint, at de sørger for en rullende udslusning, og at man selv er med til at vælge hvornår, det skal være. Min erfaring er at jo flere gange, jeg har været indlagt, jo sværere er det at komme hjem og få gang i hjulene igen. Jeg skriver på en liste over ting, jeg vil gøre, når jeg har lukket entrédøren bag mig.

En ting jeg ser frem til er at prøve at arbejde med SEO for bloggen. Jeg vil gerne have flere læsere og rykke højere op på Googles resultatliste. Jeg har programmet Yoast Premium kørende, men jeg har aldrig sat mig ordentligt ind i det. Det er en god opgave.

Det kunne også være sjovt at prøve at optimere svartiderne. Jeg har fundet WP-Rocket, der ser interessant ud: https://wp-rocket.me

Mere kan jeg ikke lige overskue – men der skal jo også være tid til at være rigid ?

Jeg ønsker alle en god weekend.

11 Svar
 1. Anette
  Anette siger:

  hmm men altså selv om jeg er enig i at vi ikke kan måle værdien i et menneske i arbejdet… så det jo desværre det udtryk mange i samfundet ren faktisk kommer med (gør det ikke mere rigtigt) og ja når det har været sådan længe er det ikke lige at ændre, der skal hårdt arbejde (og hjælp til)

  hvorfor skal teknik cafen kun være for ældre… jeg kun 35 og kunne godt bruge hjælp.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @
   Anette

   Jeg har arbejdet hårdt og inderligt i staten gennem 23 år, og så er det naturligt at hente sin identitet via arbejdet.

   Ældrecaféerne skal være for ældre, da yngre har meget lettere ved at løse problemer ved at søge de forskellige løsninger frem med Google.

   • Anette
    Anette siger:

    det ved jeg godt cafeerne skal
    men jeg ved fra mig selv at jeg ikke altid har nemt ved at søge løsningerne… gennemsnitligt er det rigtigt… men der mangler nogle gange god hjælp til folk under 50 (eller hvor grænsen nu går)

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Anette

     Ja det kan være svært at lede efter noget, man ikke ved, hvad hedder. Mit bedste råd til dig er, at du melder dig ind i Facebook-gruppen “Support pc og andet”. De er så utrolig dygtige.

     • Anette
      Anette siger:

      kræver jo så man er på FB og at hjælp over nettet er nok… til tider forvirre det mig mere (måske pga mit hovede) så den med et værested (ved der findes stillinger for folk med erfaring i systemmet) kunne måske være godt… et mix af at hjælpe med deres systemer og evt. hjælper borger med div. teknik udfordringer.

 2. Mia Gerdrup
  Mia Gerdrup siger:

  kære Hanne,
  jeg læser bestemt at du er udfordret p.t.
  Og det er alt andet lige altid en udfordring at blive modsagt i ens egenopfattelse; – uanset hvilken tilstand eller hvor man er i livet.

  Jeg kan også godt forstå, at du higer efter at få et arbejde igen, vel ganske enkelt fordi, at du oplever at du fungerer bedst, når der er en god rytme i ugen og du skal på arbejde, hvor du ikke mindst kan bruge dine kompetencer.

  Jeg kan ikke huske hvor gammel du er, – men du kan vist tælle årene til din folkepension?
  Så måske skulle du prøve og vende tankerne og bruge den kommende tid til at overveje, hvad du skal bruge tiden tid, når du når den alder, hvor man altså ikke går på arbejde?

  Frivilligt arbejde – ja og nej. Jeg vil heller ikke selv stå i en genbrugsforretning.
  Men der findes jo også andet – du er selv inde på noget med kirkeligt arbejde.
  Der findes også et utal af væresteder, som altid kan bruge en ekstra hånd – frivilligt eller lønnet (fleksjob)

  Hvad med lokalarkivarbejde? Jeg tænker på registrering af akter, indtastning af data til glæde for brugerne, hjælp til slægtsforskning, oprettelse af hjemmeside eller redigering af samme. Det er ting, jeg ved at du kan!!!

  Du kunne også spørge din fleksjobs-konsulent om der i kommunen eller en kommunal institution mangler en medarbejder med gode it-kompetencer, – måske kunne man skabe et fleksjob til dig?
  Ideen med at arbejde med IT/ældre er god, der er stor søgning til den form for hjælp.

  Så på med vanten – og held og lykke med det.

  P.S. håber ikke jeg har trådt dig for hårdt over tærerne med disse bemærkninger.

  Mia

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Mia Gerdrup

   Mange tal for din fyldige kommentar, som du ikke træder mig over tæerne med, men som jeg bare bliver helt forpustet af. Der skal ikke herske tvivl om, at alle dine idéer er fine. Jeg prøvet herunder at gå lidt i dybden med svarene pr. tema:

   Folkepensionist: jeg er 53 år, så der er vel ca. 10 år til, jeg kan gå på pension. Jeg synes, jeg har rigelig at overveje og problemer at løse, så jeg er ikke i stand til samtidig at tænke 10 år frem.

   Kirkeligt arbejde: kunne være rigtig fint og meningsgivende. Jeg vil rigtig gerne give den en skalle med Menighedsplejen. Der vil blive nedsat et udvalg, og det agter jeg at melde mig ril.

   Værested: jeg har besøgt et værested i Hvidovre, og det er ganske enkelt ikke noget for mig. Jeg skal ikke være sammen med syge mennesker men med raske.

   Lokalarkiver: jeg er ikke længere særlig god til slægtsforskning, og jeg tror, det skyldes de kognitive vanskeligheder, hvor jeg simpelthen ikke kan komme igennem en transskription, da jeg ikke kan koncentrerer mig længe nok – og jeg er ikke så god til gotisk, så det tager mig lang tid.

   Så er der hjemmesiderne: Det kunne være fedt! Jeg havde nogle år et lille firma “Stegemüller slægt og web”, hvor forretningsidéen var at hjælpe Lokalarkiver over hele landet. Jeg undersøgte markedet, og så vidt jeg husker, var jeg en postgang for sent ude – de havde allerede hjemmesider i form CMS’er, som jo er lette at vedligeholde.

 3. Kaja
  Kaja siger:

  Du har meget at kæmpe med og imod. Du har virkelig mange kompetencer, og må fylde din dagligdag med alle de ting du kan. Hvis du er til frisk luft og motion, er det også godt at gå/cykle en tur dagligt. Hvis du ikke er glad for social kontakt, er det bedst at cykle, så kan man nøjes med at hilse. Hav det rigtig godt, hilsen Kaja.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kaja

   Ja du har ret i, at det er een stor kamp, men sådan har hele mit liv været, så man kan sige, jeg et i form ?

   Frisk luft og motion er utvivlsomt godt – også imod sygdommen. Jeg har bare så svært ved at komme ud af døren og afsted.

 4. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Det er da godt nok beklageligt, at vi sådan står på nakken af hinanden og rakker ned på dig! 😉

  Forhåbentlig ved du, at det er velment.

  Efter at jeg skrev den kommentar med “fastlåst”, har jeg tænkt over, at det måske er en del af din sygdom. Ligesom “rigid” kunne være det.

  Hvis man er ude i en storm, vil man jo nok forsøge at klamre sig til et eller andet, og det kan gå ud over ens fleksibilitet.

  Jeg synes, det lyder som en god idé at begynde på arbejdet, mens du stadig bor på afdelingen. At de muliggør dette, tyder på, at de i hvert fald ikke er rigide!

  Kan du nu have en god fredag aften!

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jo jeg tror faktisk, jeg er klar over, at det er vel ment. Som sagt skal det bare lige sluges, og som sagt er det ikke noget, jeg lige kan finde ud af at ændre, men måske beslutter jeg mig for at arbejde med det.

   Jeg synes, det er en interessant tanke, at det kunne være et resultat af sygdommen. Jeg vil høre Melita ad, når jeg ser hende næste gang.

   Jeg synes, det er meget fint, at de laver denne form for “rullende udslusning”, hvor der er trygheden ved at kunne komme tilbage til afdelingen efter fx et hjemmebesøg eller en arbejdsdag. Idéen er, at man så kan vende forløbet med en af medarbejderne.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.