Retssikkerhed

I dag er det den 1. oktober 2016 – og det er i dag, det såkaldt “moderne” kontanthjælpsloft træder i kraft. Henny har skrevet et rigtig god indlæg her. Tusindvis af mennesker mister deres livsgrundlag, og 7.000 børn kommer ned under den fattigdomsgrænse, der ikke findes – og vupti så har vi ingen fattige.

Folk kan slippe udenom 225-timers reglen, hvis de vurderes som for syge til at arbejde disse 225 timer.

“Vurderes som for syge” er en kommunal afgørelse. TV Avisen havde et fint lille indslag her. I Næstved Kommune er der næsten ikke nogle, der bliver undtaget, mens 80 pct. i Holbæk Kommune bliver undtaget.

Det kan da ikke være sandt! Hvornår kommer nogen af de blå partier og kæfter op om retssikkerhed? Men den finder de som regel kun frem i andre anledninger.

Uanset partifarve kan vi bare konstatere, at kvinden fra TV-klippet mister 3.800 kr. efter skat hver måned. Hvordan kan man opretholde livet på dette beløb?

7 Svar
 1. Anette
  Anette siger:

  ja endnu en sorgens dag for retssikkerhed, retfærdighed og medmenneskelighed…. når man ser på loven.
  Heldigvis ser det ud til at den er upopulær i befolkningen, kan vi håbe lidt, jeg ved ikke om jeg tør…

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Anette

   Du har ret “en sorgens dag”. Det kan nok være det er upopulært blandt befolkningen, men det er jo i folketinget, vi skal finde de fælles kræfter for at vælte læsset.

   • Anette
    Anette siger:

    men når ingen (eller meget få) politiker tør … så det en udfordring. for hvem skal man så stemme på? og mange der siger de vil, holder ikke ord…..

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Retssikkerhed og retfærdighed kan det ligge tungt med. Omvendt kan man jo håbe på, at de fleste kommuners skøn kommer borgerne til gode. Regne med det kan man ikke, men i forhold til den sociale lovgivning har det vel egentlig altid været tilfældet.

  Man må sørge for at bosætte sig i den rigtige kommune! Det kan man så gøre, lige efter at man har valgt at lade sig føde i den rigtige familie.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Nu fik jeg så lige skrevet en post mere om retfærdighed, for jeg kan mærke, at det ligger mig meget siden. Alf Ross sagde vist også et eller om en “apriorisk hest..man spændte for et eller andet” men jeg kan ikke finde det igen.

   Jeg synes ikke, det bør komme til at være enten heldig eller uheldig med sin kommune. Det er så urimelig, og borgeren har jo ikke skyggen af chance.

   Ja til bosættelse på Vestbredden og fødes ind i Lasse Lindblad og Steen Bryde-familierne

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Jeg tror desværre, du har ret! Faktisk sad jeg lige og prøvede at finde noget af min gamle guru Alf Ross, der var professor i retsfilosofi og som skrev “Om ret og retfærdighed”. Herunder hører jo naturligvis det, at ens tilfælde behandles lige = retfærdighed. De timer, jeg elskede mest på studiet, var alt, der handlede om retsfilosofi. Det kan bare ikke bruges til noget i samtiden, for folk (dvs. beslutningstagerne) ser kun sig selv som en del af magtapparatet og ikke som en del af retfærdigheden. Trist men sandt.

   Jeg har kun gemt to bøger fra dengang:
   1. Alf Ross: Om ret og retfærdighed
   2. Eva Schmidt: Vidnebeviset

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.