Restriktionerne

Forlængelsen af restriktionerne

På gårsdagens pressemøde i Statsministeriet blev restriktionerne forlænget til den 28. februar (dog 2021). Det sker for ikke at lade den engelske mutation (B117), der er meget mere smitsom, få overtaget midt i februar. Tallene for den samlede situation ser lige nu rigtig pæne ud, men analyser viser også, at B117 lurer under overfladen og kan udvikle sig i den forkerte retning, hvis vi ikke passer på. Derfor, og alene derfor, forlænges restriktionerne.

Det kom næppe som en overraskelse for ret mange af os. Jeg er inderligt træt af Corona, men jeg bakker 100 pct. op om regeringens initiativer, da det jo ikke er noget, den gør for at genere danskerne. Covid-19 er noget, man kan dø af, og det vil jeg personligt nødig.

Jeg er imponeret af statsminister Mette Frederiksen og det hold, hun tager med sig ind i Spejlsalen, og jeg er imponeret over deres meget åbne og ærlige kommunikation med os danskere. Er der noget, de er i tvivl om eller er der lavet en fejl, så siger de det ærligt. Jeg synes, det er flot, og den form for kommunikation er der helt sikkert mange statsledere, der kunne lære en del af. Jeg synes, statsministeren virkede lidt tøvende et par gange i går, men hun er også kun et menneske, og det er i orden at være i tvivl!

Skift fokus

Jeg læste her til formiddag et rigtig godt indlæg på Facebook fra Mads. Han skrev blandt andet om, at vi snart må flytte fokus fra, hvor længe det har varet, hvor hårdt det er, usikkerheden for de små erhvervsdrivende, den samlede samfundsøkonomi, børnenes mistrivsel osv. over til, hvor meget vi egentlig har overkommet med succes indtil videre.

Jeg har det nemt

Til Mads’ indlæg tilføjer jeg for egen regning, at det har vi opnået ved at stå sammen, og at det kaldes solidaritet. Vi må ikke give op nu så tæt på målet. Vaccinationskalenderen pr. 28, januar viser, at alle efter alle solemærker at dømme vil kunne være færdigvaccinerede ved udgangen af juni måned.

Jeg har selvfølgelig heller ikke børn i hjemmeskole og i det hele taget har mit liv ikke ændret sig ret meget efter Corona. Jeg trænger ganske vist til at komme til frisøren og har været nødt til at lave midterskilning i stedet for sideskilning, men det går nok endda.

Jeg har det nemt, for jeg er en enspændernatur og trives godt i mit eget selskab, men der er mennesker, jeg gerne vil se snart, og det har snart varet længe nok. Jeg har på den anden side set ikke lyst til at smitte nogen. Derfor holder jeg mig for mig selv, og det kender jeg også andre, der gør. Jeg overholder alle restriktioner, rører ved mindst muligt ude i det offentlige rum, følger DSB’s opfordringer om at åbne døren til S-toget med albuen, roder mig ikke i øjnene mv. Det er mit beskedne bidrag til sygehusvæsenets manglende kollaps indtil videre.

Det eneste, der driller mig er, at jeg ikke kan komme på ‘Teams’. Jeg forsøgte forleden aften at deltage i et webinar om den spanske syge men måtte opgive. Der er et eller andet med min Microsoftkonto, som gør, at jeg ikke kan logge ind. Måske er der nogen her, der vil hjælpe?

De positive sideeffekter

Hvis vi et øjeblik prøver at rette blikket mod de positive sider, pandemien trods alt har, så er det fx, at kreativiteten i hele samfundet sprudler. Alle prøver at finde på løsninger, der bevirker, at de kan fortsætte med det, de egentlig var i gang med – så som en detalje som at drive deres virksomhed videre…

Internettet sprudler med tilbud om online-begivenheder. Aldrig før har man kunnet foretage sig så meget ved egen PC/tablet. Man kan fx deltage i massevis af webinarer og blive klogere ad den vej. Så går tiden med det og man får samtidigt udvidet horisonten. Det er slet ikke så ringe.

Selvfølgelig er der brodne kar blandt alle de, der tilbyder alt muligt, nu hvor de har fået alle danskere i hele landet som potentielle kunder, men det kan man jo bare rulle forbi. Et eksempel er, at der er et psykologfirma, der slår sig op på, at de holder online-sessioner, og at man kan komme til med det samme helt uden lægehenvisning. Det koster bare tusind kr. i timen. Min psykolog tilbyder også online-sessioner, men det vil jeg ikke være med til. Efter min opfattelse hænger terapi/behandling og en 32″ skærm ikke videre godt sammen. Vi bruger mundbind og holder afstand.

Samlet set

Bliv ved. Hold ud. Det går over, og vi kommer ud på den anden side. Mette Frederiksen siger, at der er lys for enden af tunellen, og det har hun ret i.

God weekend.

1 svar

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.