, ,

Restitution mv

Restitution mv

Restitution mv

Jeg har fri hver tirsdag og hver torsdag. Meningen med det er, at jeg skal restituere mig. Og det gør jeg så.

Og hvad laver jeg egentlig de dage? Jo jeg sover længe, taler typisk med præsten herhjemme hos mig selv (fantastisk gejstlig betjening), har evt. en aftale i Distriktspsykiatrien, kigger mig for i Blogland, skriver måske selv et indlæg, leger sprogrøgter, er på Facebook, skriver mails og den slags ganske unyttige og hyggelige ting. Af og til finder jeg også støvsugeren frem.

Mål for 2016

Jeg tror ikke, jeg ville hænge så godt sammen på arbejdet, hvilket er mig magtpåliggende, hvis jeg ikke havde disse dage. Jeg har to personlige mål for 2016:

 1. Undgå indlæggelse – det ser indtil videre ud til at lykkes.
 2. Have mindst muligt fravær fra arbejde – her kommer restitutionsdagene ind i billedet.

Samtale med Pernille i Distriktspsykiatrien (DPC)

I går talte jeg med Pernille (lægen i DPC). Hun er fantastisk – så sød og så lyttende.Vi jokede lidt med min tanke om, at hun har kendt mig længere, end jeg har kendt hende. Hun kan jo huske, men det kan jeg ikke.

Jeg har altid en dosmerseddel med både for at huske og for at få mest muligt ud af den tid, vi har sammen. Det er jo ligesom at gå til et møde. I går handlede den kun om de kognitive problemer. Og jeg tror, jeg fik gjort hende begribeligt, at det er et væsentligt handicap at føle sig som et halvt menneske, når det både er fortid og nutid, der er ramt. Jeg har opgivet håbet om bedring, og samtidig håber jeg, at hun kan trække en kanin op af hatten. Jeg ved godt, at det er selvmodsigende. Alle de dygtige mennesker har gjort alt for mig, men problemet er ikke hverken løst eller reduceret.

Jeg sagde til hende, at hun gerne måtte grine, men at jeg faktisk har tænkt tanken, om det kunne være tidlige tegn på demens. Hun grinede ikke, men tog mig seriøst. Hun svarede ærligt, at noget af det godt kunne ligne, men heldigvis er der ikke alle de andre tegn, der hører med så som at tage sandaler på i snevejr eller at lægge tandpastaen i køleskabet osv. Jeg har kun én gang oplevet ikke at kunne huske, hvordan man laver kaffe. Det var jeg ret skræmt over.

Hun havde ikke umiddelbart en kanin at trække op af hatten, men hun ville høre sine kolleger på konferencen i dag til morgen. Det er jeg rigtig glad for. Jeg regner med at kunne få en tilbagemelding torsdag.

Underlige kommentarer til mine blogindlæg

Jeg er begyndt at få nogle underlige kommentarer til mine blogindlæg. De ser umiddelbart ud til at være affødt af mit politiske ståsted, som der ikke er noget hemmelighedskræmmeri om. Jeg har altid været et politisk tænkende menneske, og det hverken kan eller vil jeg lave om på. Det hører med til at leve i et demokrati. Kommentarerne ønsker mig død, ulykke, voldtægt mv. med baggrund i mine holdninger til flygtningekrisen. Hvis det fortsætter, går jeg til politiet, men jeg holder ikke op med at skrive. Jeg henholder mig derimod til Grundlovens § 77 om ytringsfrihed:

Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde på ny indføres.”

Det har altid undret mig, at de, der påberåber sig ytringsfriheden, altid overser ordene “dog under ansvar for domstolene.” Der er altså grænser for ytringsfrihed, men det overses ofte af de etnisk danske hadprædikanter. Situationen har fået mig til at sætte følgende lille tekst øverst på min forside: “Jeg er glad for alle kommentarer og svarer hurtigst muligt. Kommentarer med racistisk indhold slettes dog uden videre.”

Det hjælper sikkert ikke, for tosserne kan vel næsten ikke læse. Men så har jeg da gjort et eller andet.

 

18 Svar
 1. Elsebeth
  Elsebeth siger:

  “Frisk luft til lungerne, det er godt for ungerne!” sådan hed det, da jeg var barn. “- og for vi andre”, kan jeg tilføje. Nu ved jeg jo ikke, hvor du bor, og om du har mulighed for at sætte dig udenfor – også i forårssolen med et tæppe til at varme dig – men godt er det, både for humøret og for sjælen. Tager du bussen på arbejde, kuuunne du prøve at stige af et stoppested før dit eget. Lidt har også ret, og måske får du smag for at spadsere en længere tur. Hvad med en ‘gå-veninde’; I kunne tage bussen hen til et dejligt sted, hvis der ikke er et i nærheden.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Elsebeth

   Jeg har desværre ikke en altan. Der hvor jeg boede før, havde jeg en altan, som jeg gik vældig meget op i – fx havde jeg de flotteste altankasser på Vanløse Allé; til gengæld fik jeg 50 pct. mere plads af at flytte, og det var jo også værd at tage med.

   Næh jeg tager såmænd S-toget, og der kan man ikke lige hoppe af et stop før.

   Det med at gå sammen med nogen, er da en fin idé, men jeg har ikke nogen at gå med. Det lyder måske lidt trist, men det er ikke desto mere sandheden.

 2. Lykke Thomsen
  Lykke Thomsen siger:

  Kære Hanne
  Det er længe siden jeg har skrevet her hos dig.
  Hvor er det dejligt at du har dine åndehuller, og mennesker at tale med. Jeg må give Jørgen ret, gåture for dit helbred ville være ønskelige, hvis man kan tillade sig at ønske.
  Godt du sletter de kommentarer.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Lykke

   Mange tak for din kommentar. Nu er det snart “alle mennesker”, der mener, at jeg skal gå en tur… Men jeg har ikke lyst, og vil hellere noget andet. Det kan være, det kommer på et eller andet tidspunkt.

   Jeg holder meget af mine møder med præsten, de giver sådan et lille åndehul, og det foregår på en måde, der gør, at jeg kan være helt ærlig, hvilket ellers kan være svært at finde. Det er også en måde at tage livtag med ensomheden.

   Her til morgen har jeg faktisk fået endnu to af de væmmelige kommentarer. De gør selvfølgelig lidt indtryk, men selvfølgelig ryger de direkte i skraldespanden.

 3. Lene
  Lene siger:

  Godt du får restitueret og jeg kan kun være enig med Jørgen. At gå behøves ikke at være interessant, men det er godt og hjernen restituerer så godt under gang og lidt efter lidt opdager man de små ting omkring sig.
  Øv hvor er det træls, at du får de kommentarer.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Lene

   Som jeg også skrev til Jørgen: måske…

   Kommentarerne er ikke bare træls, de er også intimiderende, og bliver det ved, er vejen til politigården ikke lang.

 4. Pia
  Pia siger:

  Restitution eller opladning er en nødvendighed for alle mennesker, og gøres vidt forskelligt. Vigtigst er at bruge det der virker for en selv.

  Selvom man ikke er enig i holdninger, kan man i det mindste ‘tale’ pænt.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Man kan så sige, at jeg måske behøver lidt rigelig restitution med fire dage pr. uge, når man regner weekenden med, men pyt sådan er det lige nu, og måske bliver det bedre.

   Ja nemlig, der er altid mulighed for at “tale” pænt. Måske skulle jeg invitere til #dialogkaffe ligesom Òzlem Cekic 🙂

 5. Jørgen
  Jørgen siger:

  Rimeligvis har du brug for restitueringsdage, ellers var der jo ingen grund til at være fleksjobber.
  Jeg savner at høre du går en tur og tilbage. Mon ikke det ville gøre godt?
  Trist at læse om pli-løshed.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Jo det kan du selvfølgelig have ret i, men timerne kunne jo lige såvel være fordelt med 5 * 3 og ikke 3 * 5. Jeg kender flere med fleksjob, som er afsted hver dag.

   Jeg vil overveje at gå en tur. Jeg er fuldstændig klar over, at det er godt for mange ting, jeg synes bare ikke, det er videre interessant, og det bliver aldrig mig, der følger trenden med skridttællere.

   “Pli-løshed” er et herligt ord. Jeg tror sådan set ikke, de kommer og skyder mig eller noget af alt det andet, de skriver om. Men det er rigtig ubehageligt, og går det ikke over, så går jeg som nævnt til politiet.

   • Jørgen
    Jørgen siger:

    Det er ikke tanken du skal gå en tur fordi det er interessant, men fordi det er godt. Du skal ikke nødvendigvis tænke, men glæde dig over at se en sommerfugl, høre en fugl eller mærke solens varme. Pyt med hvor langt du går, bare du går. Vigerslevparken må være en mulighed.

 6. Eric
  Eric siger:

  Hanne, apropos det, du skriver om, har du nok glemt det, men for at undgå spam (som skal slettes) kan jeg varmt anbefale det plugin, jeg beskriver i dette indlæg: http://sitestory.dk/wordpress/2011/01/18/undgaa-spam-i-kommentarer-paa-din-wordpress-blog/

  Jeg har brugt det i årevis, og det har sparet mig for at slette mange, mange spamkommentarer.

  Derudover skal man, som du vist allerede gør, sætte WP op, så førstegangskommentatorer skal godkendes. Nyd dine fridage 🙂

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Efter råd fra dig har jeg skam for flere år siden installeret Conditional Captia. De modbydelige kommentarer opfattes ikke af hverken CC eller Akismet som spam, så de ankommer som helt almindelige kommentarer fra et “rigtigt” menneske, hvilket diverse filtre jo ikke opfanger. I ser dem bare ikke rigtigt, da jeg kører med funktionen, som du kalder førstegangskommentatorer (fedt ord). 3 – 4 stykker er dog på mystisk vis alligevel smuttet igennem. Jeg har besluttet mig for at se det lidt an, og bliver det ved, går jeg til politiet. Jeg har lavet et lille tekstdokument, hvor jeg indsætter IP-adressen, datoen, den post kommentaren angår og teksten i den væmmelige kommentar. Så har jeg da et eller andet at ankomme til politigården med.

   Du kan tro, jeg nyder mine fridage 🙂

 7. Ingrid Schmidt
  Ingrid Schmidt siger:

  Kære Hanne.Dejligt at læse om din hverdag. Dog sørgeligt med de racistiske angreb. Jeg tager sjældent del i diskussioner på FB og andre steder, fordi det er så ærgerligt at ende i dumme diskussioner, og det der er værre. Stor respekt for det, du skriver. Venlig hilsen Ingrid

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Ingrid

   Det glæder mig, at du kan lide at læse med her hos mig! Det er dejligt med et publikum. De racistiske angreb er jeg sørme ikke glad for. I starten blev jeg lidt bange, nu sletter jeg bare kommentaren efter at have gemt vigtige informationer, som jeg evt. kan gå til politiet med. Jeg synes, det er meget trist, at der er sådanne tosser, hvilket jeg virkelig betragter dem som. Jeg deltager ind i mellem i de politiske diskussioner på FB – især dem der starter med et helt andet emne, og så pludselig er der en eller anden tosse, der drager flygtningestrømmen ind i det. Den kan drages ind i hvad som helst, så alt savner mening. I de tråde kan jeg godt finde på at spørge, hvad den kommentar egl. har med emnet at gøre? Jeg lægger aldrig selv et politisk emne ud til debat. Det gider jeg simpelthen ikke, og det er FB for usagligt til.

   Hilsen
   Hanne

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   I kommer heldigvis ikke til at se ret mange af dem. Det skyldes, at man ikke bliver lukket ind på bloggen første gang man forsøger, fordi kommentarerne da skal godkendes. I alt har jeg vel fået 15 – 20 stykker. De første gange blev jeg ærlig talt lidt bange, nu har jeg det mere som at, det åbenbart hører til, hvis man er åben om sit politiske ståsted, og også skriver om det. Bliver det ved, går jeg til politiet. Jeg mener, at de hører under “dog under ansvar for domstolene”. Det, de skriver, er helt sikkert strafbart.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.