, , , ,

Restitution mv.

At bo i Hvidovre

Da jeg flyttede herud i 2007, tænkte jeg, at det var lidt af et skod-sted på Vestegnen, at Hvidovre var en vej, men at lejligheden var større og bedre.

Med årene er jeg kommet til at holde af byen. Men jeg bor nu også et af de bedste steder lige på Torvet med udsigt til kirken og Rytterskolen. Jeg tænkte dengang, at der ville være en masse kriminalitet. Jeg blev klogere… Her er umådelig fredeligt.

På Torvet ligger Torvecafeen, som serverer en glimrende brunch. Brunch er et rigtig godt koncept, hvor jeg kan overskue at mødes at par timer og derefter skilles.

Fridage

Jeg har fri tirsdag og torsdag. Meningen er, at jeg skal restituere mig, og det gør jeg så ved blandt andet at sove (meget) længe og kun beskæftige mig med det, jeg synes er sjovt/lærerigt/udviklende/udfordrende osv. Det er ikke det rene pjat at skulle restituere, for jeg har brug for det. Og jeg sætter stor pris på, at det hele nu er blevet tilrettelagt sådan.

Mandag, onsdag og fredag tager jeg lige en time under kugledynen, når jeg kommer hjem. Det er også en slags restitution. Herefter er jeg “på” igen.

FKN er fleksible, så det er jeg også, og er der behov for det, bytter vi lidt rundt på dagene, selvom det ikke er det allerbedste for mig.

Den store skærm

Åh hvor jeg glæder mig til den nye skærm kommer. Jeg bruger en del tid på at arbejde med billeder. Programmerne har hver deres force, så det bliver dejligt at kunne have flere åbne ad gangen og stadig kunne se, hvad der foregår. Skærmen er målt diagonalt 81,3 cm. Så kan jeg vel se noget 🙂

Det har taget lidt vel lang tid at få den, men Labtech havde lovet mig, at jeg kunne få den til gammel pris, så de måtte til Sverige for at få den hjem. Fin service og en besparelse på 1.200 kr. men jeg er også en loyal kunde.

Arbejde og leg

Kl. 13:00 har jeg en aftale med vores kirke- og kulturmedarbejder. Vi skal se lidt på film og billeder, lægge undertekster på en video hun har optaget mv. For hende er det arbejde, for mig er det leg, og hvis jeg kan hjælpe, vil jeg naturligvis gerne det. Jeg tror, den rette løsning er det gratis Windows Movie Maker, der kan alt hvad almindelige mennesker har brug for.

Jeg har øvet mig lidt mere med at få stillbilleder til at ligne en film vha. panorering og zoom. Det, der kan være lidt bøvlet, er at vælge passende musik og at få musikken til at passe. I nedenstående lille eksempel passer sangen “Kære Linedanser” godt (synes jeg da selv), men jeg kunne godt tænke mig at skippe introen, og så først starte sangen, når teksten kommer på. Der findes vel en løsning, og jeg skal nok finde den 🙂

8 Svar
 1. Anette
  Anette siger:

  Restitution er vigtigt, jeg sover til middag næsten hverdag, idag lå Zorro på min mave til at starte med.
  Det fantastisk Hvordan kugledynen virker for dig, og sådan en hver anden dags uge lyder bare godt, hvor længe er du der så de 3 dage?
  smuk video, måske næste projekt er at lære at bruge det program.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Anette

   Ja den hviletid midt på dagen er guld værd. Jeg er overrasket over, hvor meget det betyder for mit velbefindende.

   Jeg har faktisk ringet til kommunen og sagt tak for kugledynen. De lød lidt overraskede – det er nok aldrig sket før. Jeg fortalte, hvor meget den betyder for mig. Hun sagde, at så gav deres arbejde da mening. Jeg falder lettere i søvn end nogensinde før.

   Hvis du vil lære Windows Movie Maker at kende, kan du starte med min guide. Den er lige til at gå til.

   • Anette
    Anette siger:

    Den må jeg se på når jeg har overskud, tak.

    Ja det er de nok ikke vant til folk gør, men det må have gjort dem glade.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Anette

     Programmet er ret enkelt, og hvis du bruger min guide er du “home free” 🙂
     Ja jeg tror, de blev glade.

 2. Kirsten Andersen
  Kirsten Andersen siger:

  Kære Hanne.
  Når du bruger windows movie maker, tilføjer du jo musik. Når du har lagt det hele på som nu, kan du under “music tools”dele sangen op, klippe, så du kun bruger den del, hvor der er tekst. Derefter arbejde med videoen 🙂
  Jeg legede lidt med det, i denne, da der var en del snak inden, vi “gik på”, den er ment som et forsøg https://www.youtube.com/watch?v=cez4i6VINlQ

  Kram og god påske

  Kirsten

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Kirsten

   Velkommen til min blog og mange tak for din kommentar, der – af spamhensyn – lige skulle godkendes først, da det er første gang, du kommenterer her. Fra nu af vil du stryge lige igennem 🙂

   Åh ja – det er det “starttime”, “startpoint” og “end point” skal bruges til. Jeg havde faktisk overvejet, hvad de var til, og troede det var videoen. Mange tak tak for tippet! Det prøver jeg i aften.

   Også god påske til dig!

 3. Kirsten b r
  Kirsten b r siger:

  Kære Hanne
  Du er bare så ihærdig og kommer frem med flotte resultater hver gang.
  Jeg tænker tit, at det må være en gave at bo i nærheden af dig, for jeg kender da ingen, som er så god til at formidle sin kunnen.
  Jeg ønsker dig et godt møde.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Kirsten

   Tak for din kommentar! Det er sødt “sagt”. Jeg har det som Marianne Jelved: Jeg er god til det lange seje træk 🙂

   Jeg kan godt lide at formidle ting og sager. Jeg har faktisk haft kontaktet Ældresagens (jeg nægter at skrive det i to ord) leder af IT-caféen nede på biblioteket, hvor primært ældre kan komme og få hjælp til alt muligt med IT: tablets, bærbare, NemID, lydbøger, software, digitale fotos og alt muligt andet. Behovet er desværre dækket og på landsplan er behovet stagnerende. Det er lidt ærgerligt, for det ville være meningsfyldt at være med.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.