,

Rehabiliteringsteamet Bipolar affektiv sindslidelse

Rehabiliteringsteamet Bipolar affektiv sindslidelse

Møde i rehabiliteringsteamet 20. april 2016

Rehabiliteringsteamet bipolar affektiv sindslidelse

Der skal være møde i rehabiliteringsteamet den 20. april kl. 9:30, hvor min sag skal for. Årsagen er, at jeg lider af bipolar affektiv sindslidelse.

Som omtalt tidligere kan rehabiliteringsteamet indstille til

 • Førtidspension
 • Ressourceforløb
 • Fleksjob

Rehabiliteringsteamet kan alene indstille til kommunen. Det er kommunen selv, der træffer den endelige afgørelse.

Jeg håber på fleksjob som følge af den bipolare affektive sindslidelse

Jeg håber inderligt på, at de indstiller til fleksjob, og jeg ånder ikke lettet op, førend den endelige afgørelse foreligger. Jeg har ingen interesse i førtidspension, selvom jeg i følge både Bodil og min psykolog hos Psykiatrifonden godt kunne være berettiget, da det er en livsvarig lidelse og alle behandlingsmuligheder er udtømte. Jeg vil bare gerne arbejde! Jeg vil gerne have kolleger at sige godmorgen og farvel til, jeg vil gerne ud ad døren tre morgner hver uge, jeg vil gerne gøre nytte og jeg vil gerne indgå i et fællesskab på arbejdsmarkedet. Endvidere vil jeg gerne udnytte mine kompetencer og bygge videre på det, jeg stadig kan. Det skal bare ikke være i det gamle tempo, for det kan jeg ikke tåle.

Fortsætter jeg på det gamle niveau udløser det bare nye manier, som sikkert har båret mig gennem mange år af mit arbejdsliv. Jeg er nødt til at finde ud af at gennemgå en transformationsproces fra det gamle liv til det nye liv. Jeg vil gerne, men synes også det er svært. På en eller anden måde er det som at skulle skifte personlighed.

Nervøs fordi det er så vigtigt

Jeg er dødeligt nervøs for det møde. Heldigvis går min erhvervsrådgiver fra Psykiatrifonden med mig. Jeg føler mig ikke sikker på, at jeg kan klare mig selv. I løbet af min karriere har jeg gået til 1000-vis af møder, men dette føles for vigtigt til, at jeg klare det selv. Jeg må have en med. Det afgør jo min fremtid. Rehabiliteringsteamet består af en alm. læge, en fysioterapeut og en række andre, som jeg ikke lige kan huske, selvom jeg har bedt sagsbehandleren fortælle om det. Jeg ved ikke lige, hvad jeg skal med en fysioterapeut, da jeg jo ikke fejler noget som helst somatisk, og jeg synes, en psykiater havde været mere relevant end en alm. læge. Men dette er er jo kommunale beslutninger, som jeg ikke har nogen indflydelse på.

Psykiatrifondens veludførte arbejde

Bipolar affektiv sindslidelse velbehandlet hos PsykiatrifondenPsykiatrifonden har udarbejdet en meget flot rapport, som jeg har haft til gennemsyn. De har fået et helt års samarbejde kogt ned til 12 sider, og alt det, jeg selv har glemt, har de fået med. De har gjort et fantastisk stykke arbejde. Det bestyrker mig i min opfattelse af, at de er meget dygtige og meget professionelle. Jeg har haft så uendelig meget glæde af at komme hos dem.

Jeg håber, at jeg kan bevare den indsigt, jeg har opnået der. Den har givet mig så meget mere end al den psykoterapi, jeg gennem årene har betalt formuer for. Jeg har alle lydfilerne fra sessionerne hos dem, så dem kan jeg jo sætte mig til at høre, hvis jeg bliver i tvivl.

Jeg har imidlertid fundet en fejl i deres rapport; en fejl som jeg anser for vigtig: De skriver, at der ikke er tale om “en cerebral dysfunktion eller hjerneskade”. Men neuropsykolog Kaj Bjerring Andersen skriver: “Pt. er således generelt set kognitivt velfungerende, men der ses nedsat hukommelse, usikkerhed i ikke-sproglige problemløsningsopgaver og måske et lidt sænket forarbejdningstempo. Der ses således tegn på organisk betinget cerebral dysfunktion. Det er ikke sandsynligt, at ECT-behandlingen har betydning, da undersøgelsen er foretaget tre måneder efter, at pt. sidst var i ECT-behandling.”

Jeg synes, fejlen er vigtigt set i relation til de massive hukommelsesproblemer. Derfor har jeg sendt den kommunale sagsbehandler en mail, som jeg beder hende forelægge for Rehabiliteringsteamet. Om det kan lade sig gøre ved jeg ikke, men så kan jeg vel selv nævne det på mødet.

Bare det var overstået…


Her kommer du til menupunktet “Psykiatri”, hvor du kan navigere mellem alt, jeg i årenes løb har skrevet om bipolar affektiv sindslidelse og Aspergers syndrom.

8 Svar
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Skal det forstås sådan at Psykiatrifonden skulle have undladt “ikke”? Citeres psykologen af fonden eller drejer det sig om noget andet?

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Du har ganske ret i, at Psykiatrifonden skulle have undladt “ikke”. De skriver af efter neuropsykologens rapport, men citerer altså forkert.

 2. Pia
  Pia siger:

  At der ses tegn på, er ikke de samme som at det ER konstateret. Sådan vil jeg tolke det.
  Jeg kan godt forstå, at du er spændt på udfaldet af mødet.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @Pia

   ja der er jeg så ikke enig med dig. Når Kaj skriver “tegn på”, mener han, det faktisk er det.. Men pyt, jeg kan lære af det.

   Spændt på mødet er ikke det rette ord – det rette ord er dødvernøs.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kisser

   Gerne 🙂

   Psykiatrifonden skriver, at der “ikke er fundet en cerebral dysfunktion eller hjerneskade”
   Kaj Bjerring Ander skriver at “Der ses således tegn på organisk betinget cerebral dysfunktion”

   Altså lige modsat hinanden

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end et år gammel.