Efter behov

Sådan står der ofte på medicin – det er, når man mener p.n. (pro necessitate) I dag havde jeg behov for at få fyldt køleskabet op, for der var kun to æg, noget tofu og en kvart pose gulerødder til rest fra sidst uge. Og det er fint eftersom 800 mio. mennesker på kloden sulter, skal jeg ikke smide mad ud.

Det er så spændende at stå op om søndagen, som denne uge er blevet til mandag grundet påsken.

Jeg bruger lang tid på at pakke ud. For det første fordi det er spændende, hvad Aarstiderne nu har fundet på, fordi det er dejligt at lade synet mættes af de smukke farver, og fordi jeg står og tørrer alle ferskvarerne af for ikke at få en masse smeltevand i køleskabet. Ferskvarerne leveres i termokasser fyldt med is, så de er fine og friske. Dog skal man selvfølgelig helst pakke ud så tidligt som muligt. Chaufføren plejer at komme ca. 04:30, og jeg vågner normalt, når han pusler ude ved døren, men sådan var det ikke i dag.

Billederne herunder er det bedste fra i dag. Jeg synes selv, det ser utrolig lækkert ud.

Ud med vitaminerne

Jeg har et par år spist vitaminer (multi og kalk) i pilleform. Og ikke bare p.n. Afhængig af de næste blodprøvesvar vil jeg gerne overgå til at få disse ting ad naturlig vej .

Jeg spiser rigeligt med piller alligevel. Faktisk skal jeg gå to gange, når jeg skal hente dem alle for at fylde doseringsæskerne op til de kommende to uger. Det er såmænd ikke fordi, jeg piver over det i sig selv, for de holder mig på sporet, men vitaminerne kan vist let substitueres af grøntsagerne. Det vil jeg hellere. Det føles bedre.

Arbejdsdag

Danmark holder påskeferie, men jeg har planlagt at arbejde fra 10:00 – 14:00 og derefter spadsere i det flotte solskin. Denne påske har været lige lang nok efter min smag, så nu korter jeg den lidt af, så den er overstået.

Hav en god dag.

4 Svar
 1. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Det er rigtigt, at hvis man spiser adækvat, dvs tilstrækkeligt varieret, tilstrækkelige mængder, med det anbefalede indtag af frugt og grønt og alt i en passende balance mellem fedt, kulhydrat og protein, så skulle det ikke være nødvendigt at indtage vitamintabletter. De vitaminer, man får gennem maden er sikkert også bedre for kroppen og lettere optagelige end de kunstige.

  Jeg spiser desværre langt fra adækvat, så derfor spiser jeg et næsten et helt alfabet hver dag + jern, kalcium og en multivitamin for en ordens skyld. Altsammen lægeordineret. Jeg håber så ikke, at man finder ud af, at det i sig selv er frygtelig farligt, men nogle risici må man jo tage.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Ja jeg synes heller ikke, at jeg behøver både pillerne og den sunde mad. Hvis jeg vedbliver at få den sunde mad, tror jeg bestemt, de pilleformen kan lægges bort. Du har nok også ret i at de naturlige “præparater” er bedre for kroppen (og sjælen).

   Ja når du får hele alfabetet, som er lægeordineret, med hjem fra apoteket, er der jo nok ikke så meget at gøre ved det. Men måske kan du spise bare en fjerdedel eller en halvdel adækvat? Når man først komme i gang med den gode mad, går alt resten næsten nemt. Se evt. “Lægen flytter ind”, som er en kæmpe inspiration for mig. Se evt. med den 9. april kl. 20.45, hvor hun flytter ind til et menneske, der har en psykisk sygdom. Det bliver spændende, 9. april kl. 20.45, at se, hvor meget hun kan hjælpe vedkommende.

   • Henny Stewart
    Henny Stewart siger:

    Jeg spiser såmænd meget sundt, men ikke nok, og på grund af min indre rørlægning udnyttes maden heller ikke optimalt. “Adækvat” kan desværre ikke gradbøjes i dette tilfælde.

    • Stegemüller
     Stegemüller siger:

     @ Henny

     “…indre rørlægning…” er et godt udtryk. Jeg vil til eget brug omforme det til “min mentale rørlægning”.

     Næh jeg kan godt se, at adækvat ikke er gradbøjeligt.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.