,

Notesbøger

Programmer til noter

Gennem noget tid har jeg ledt efter “det bedste” program til at tage noter. Det skulle være et eller andet, der automatisk synkroniserede mellem PC og iPad, det skulle være lidt lækkert at arbejde med, og det måtte gerne være webbaseret. Jeg ville også gerne have noget, der gav et godt grafisk/visuelt overblik.

Mit udgangspunkt er de almindelige “Noter” på iPad, som ikke synkroniseres til PC og telefon, og som bare er lister med tekst. Jeg har så mange noter nu, at jeg har mistet overblikket. Hvis de kunne konverteres til et nyt program, ville det være fint.

Jeg kiggede på OneNote fra Microsoft (som jeg har i min Officepakke 365), Noteshelf, Evernote og så Trello, som jeg fik anbefalet af Martin Søndergaard fra Facebookgruppen “Support PC og andet”, hvor der sidder en masse dygtige mennesker, der er mere eller mindre nørdede.

Valget faldt på Trello, der giver et fantastisk overblik, og det er det største plus. Et andet stort plus er, at man kan arbejde i den webbaserede tjeneste på computeren og straks vises informationerne også på tablet og telefon og vice versa. Jeg har aldrig syntes, at det var videre nemt at taste direkte på min iPad.

Man arbejder med “Boards”, og hvert board kan man opdele i lister og på listerne kan man klistre “Cards”. Med boardet skal man forestille sig et whiteboard med de klassiske gule “post it” på.

Et board kan være en opgave, mens lister kan være delprocesser, og cards kan så være en yderligere specifikation af en delproces. På det øverste billede har jeg vist et board kaldet DPC med to lister: Janne Baatz og Gitte. Under hver af de to er vist et “card”, nemlig hvad jeg skal huske at tale med dem om næste gang, jeg ser dem. Hvad der ikke er plads til på det lille billede er listen yderst til højre ved navn “Afsluttet – svar er kommet”. De to cards kan trækkes over på den liste, når jeg har fået svaret.

De forskellige cards kan tagges med farvekoder, og egentlige tags kan gives farvede tags. Der kan efterfølgende søges på disse tags og farver. Der kan knyttes kommentarer til alle cards, og der kan vedhæftes alle typer af filer.

Man kan sætte en alarm til et card. Fx har jeg sat en alarm til kortet med Janne, så jeg husker at stille hende spørgsmålet, når vi ses.

Der er en lang række muligheder for at samarbejde med andre om boards/lists/cards, men da det ikke er mit behov, har jeg ikke sat mig nærmere ind i det; dog kan man fx knytte medarbejder til opgaver ved simpelthen at trække vedkommende ud fra menuen i højre side og hen på et card.

Man kan oprette et ubegrænset antal boards, lists og cards, og hele herligheden er gratis!

Jeg har ikke kunnet finde en anvisning på at konvertere alle mine gamle “Noter” til Trello, og det kan såmænd nok ikke lade sig gøre, da strukturen er grundlæggende forskellig.

Der er mange tutorials på YouTube om, hvordan man kan bruge programmet.

8 Svar
 1. Donald
  Donald siger:

  Det er godt sådan som du beskriver de netbaserede funktioner. Som du siger, noter er egenligt bare en liste af tekster. Men i dag opfatter man (nogle gør) netkommunikation som noget selvfølgeligt, og noter forstås i dag noget, som ligger på en anden maskine, som flere devices har adgang til.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Det glæder mig, du kan lide det, jeg skriver.

   Du har jo helt ret i, at nutildags forventer vi at kunne tilgå alt det, vi har på pc’en hjemme, når vi sidder på Baresso eller i Thailand. Jeg synes virkelig, det er rart at kunne skrive til Trello på pc’en med det rigtige tastatur og så kunne se det på min iPad, som jeg skriver alt for langsomt på.

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Det lyder interessant, det du fortæller om Trello. Det vil jeg måske forsøge mig med. Jeg har også OneNote fra Microsoft, og det tror jeg godt nok ikke, jeg gider bruge. Programmer skal jo helst ikke være så bøvlede i sig selv, at de stjæler opmærksomheden fra det indhold, man forsøger at skaffe overblik over.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Jeg tror, man kan blive rigtig glad for Trello, der har rigtig mange muligheder.

   Jeg er fuldstændig enig med dig i, at programmernes features ikke må overskygge det egentlige formål, man har med programmet. Jeg prøvede også lidt med OneNote, men jeg syntes, det var for bøvlet.

 3. Inge
  Inge siger:

  Trello er et ret spændende program, vi har kigget på det til styrring af opgaver i projekter, og vi arbejder på at få udviklet noget i den stil til vores SharePoint løsning.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Du har helt ret i, at det vil være helt perfekt til projekter, der hvor man plejede at bruge et whiteboard; med Trello har man det med sig hele tiden – det er jeg ret fascineret af. Hvis I kan udvikle noget lignende til SharePoint, vil det da bare være alletiders.

 4. Jørgen
  Jørgen siger:

  Tak for forarbejdet – har lavet en Trello-konto. Så må vi se om den kommer i anvendelse. Jeg har brugt Evernote, men ikke til så meget. Bedst synes jeg Sticky notes, de små gule lapper, fungerer. Men måske ændrer det sig.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Velbekomme dig. Det kunne være sjovt, hvis vi på et tidspunkt kannhjælpe hinanden og vidensdele. Jeg ha efterhånden set er par stykker af de tutorials, der ligger på YouTube, og jeg synes, det ser lovende ud.

   Jeg vil da lige kigge lidt på Sticky Notes også.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.