, , , , ,

Processerne igen

Efterhånden har jeg arbejdet en del med Microsoft Visio, der er det bedste program til at tegne processer i. yEd Graph Editor er godt, men Visio er bare bedre. Kendskab til Visio er en helt konkret ting, jeg har fået med fra Statens It og kan skrive på CV’et.

Hjemmefra kan jeg tilgå det, der hedder ‘webkontoret’ og ad den vej kan jeg sidde hjemme og arbejde i Visio. Af en eller anden grund kan jeg dog ikke generere pdf-filen hjemmefra, men det er jo hurtigt lige at gøre på arbejdet.

Jeg har skrevet artiklen til bladet Slægt & Data om processerne færdig og Ellen har været så sød at læse korrektur. Artiklen vil blive ledsaget af dette diagram (pdf-udgave), som jeg efterhånden er blevet helt godt tilfreds med, fordi det er så simpelt, at det næsten kan læses uden ledsagende tekst. Hvis det skulle være helt korrekt, skulle der have været et par forbindelser mere udgående fra Dropbox, men så blev det meget rodet at se på, og derfor har jeg udeladt dem.

Apropos arbejdet så slutter min praktikperiode på fredag, og det er helt trist, for jeg er jo væglad for at være der. De fire uger er sørme gået meget hurtigt. Markus og jeg er kommet langt med dokumentationen, og jeg håber, vi kan blive færdige i løbet af i morgen og i overmorgen. Det vil være så dejligt at kunne gå ud af døren og efterlade et færdigt produkt til Statens It.

Jeg går og venter lidt utålmodigt på svar fra Stadsarkivet. Ansøgningsfristen var i går kl. 12:00. Jeg skal bare til samtale på det job. Jeg tænker, at kommer jeg ikke til samtale der, så kommer jeg aldrig til samtale, så jeg håber. Jeg har gjort mig umage med ansøgningen, men det gør jeg nu altid, og jeg har skrevet forskellige ting i den, som man kun kan vide, hvis man slægtsforsker og dermed har en slags “insiderviden”.

Om lidt går jeg til møde ovre i kirken i vores visionsudvalg. Det er et rigtig spændende udvalg at være med i, for det er der, vi tegner fremtiden. Visionsprocessen kommer i alt til at vare et par år, før vi har fået etableret de nye strukturer og de nye måder at gøre tingene på. Vi kunne lynhurtig holde en visionsdag og skrive ned, hvordan vi vil være kirke. Det kunne der så komme nogle fine plancher ud af men så måske heller ikke mere – det vil være glemt 14 dage efter. Vi skal have forankret idéerne, før vi kan implementer dem, og det vil tage et stykke tid. Jeg kunne godt tænke mig, at det gik lidt hurtigere, men jeg kan godt se, at hvis vi skal videre end at lave plancher, så må det nødvendigvis tage noget tid. Uanset hvad og hvordan så er det et spændende udvalg at være med i.

3 Svar
 1. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  Som jeg skrev til Jørgen, tror jeg nok, at det er 13 år siden, kirken blev renoveret og det er sørme gjort meget flot og nænsomt. Jeg holder utrolig meget af den i al dens enkelhed.

 2. Jørgen
  Jørgen siger:

  Det er sandelig et flot og overskueligt diagram som vel også kan bruges til at krydse af på, så man kan se alt er kommet med.
  Håber du kommer til samtale – og får jobbet.
  For kort tid siden var jeg til begravelse i Hvidovre kirke, hvor jeg kun ha været en gang tidligere, i 1967. Det var en fornøjelse at høre præsten fortælle om min afdøde moster. Kirken er meget smuk.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Jørgen

   Det glæder mig, at du kan lide diagrammet, for jeg har også arbejdet meget med det, for at få det til at blive overskueligt (og pænt). Jeg kan godt lide at lave ting, der bliver pæne.

   Vi har nogle meget dygtige præster i Hvidovre Kirke; de kan bare deres kram, og det er nemlig lige præcis en fornøjelse at høre på dem.

   Kirken er ganske rigtigt meget smuk i al sin enkelhed. Jeg tror nok, det er 13 år siden, den blev renoveret og i den forbindelse fik det nye “look”, så jeg kender den kun, som den er nu. Havsteen Mikkelsen har været inde over udsmykning og gulve, og de er jo rigtig dygtige.

Der er lukket for kommentarer.