,

Præsten

Jeg må tale med nogen, der vil lytte til mig med alle mine genvordigheder og også de gode nyheder, som fx dem i går. På Psykiatrisk Center Hvidovre har de en 75 pct. præst, som så er de resterende 25 pct. i Hvidovre Sogn, og hende taler jeg med, og det gør godt. Vi mødes ca. en gang om ugen og drøfter løst og fast. Det er ikke de store eksistentielle emner, som man måske kunne forestille sig. Det er mere min hverdag med de problemer, der nu er i den. Vi kommer også lidt ind på arbejdet i menighedsrådet, og hvordan rådet fungerer. Der har vi jo noget til fælles.

Jeg er glad for disse samtaler, der giver mig en slags “pusterum”. Et sted hvor jeg kan sige alt, også det som ikke er comme il faut. Overfor erhvervspsykologen i Psykiatrifonden, som jeg er meget begejstret for, kan jeg også være helt ærlig, så kombinationen af de to er helt fantastisk. Jeg føler mig privilegeret med disse gode folk omkring mig. Hvis jeg ender med at måtte flytte fra Hvidovre, hvor jeg er meget glad for at bo, vil jeg miste mit netværk i kirken, og vil ikke længere være et af præstens sognebørn, og så kan hun nok ikke bruge tid på mig. Jeg kan selvfølgelig benytte mig af muligheden for at løse sognebånd til hende, men det vil ikke være det samme.

Jeg kunne bruge min omgangskreds til samtaler, men den er for det første ikke ret stor, og for det andet har jeg ikke lyst til at belemre mine to venner med mine problemer og få deres letkøbte løsninger. En af dem har decideret berøringsangst og spørger kun sjældent, hvordan det går. Jeg bruger også bloggen som “overløbsventil” og er meget glad for jeres kommentarer; det gør, at jeg føler mig mindre alene. Jeg har ikke så mange, som jeg kan mødes med, men jeg har et stort virtuelt netværk, som jeg sætter uendeligt meget pris på. Du er en af dem!

15 Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Du/I har helt ret. I dag har jeg faktisk haft besøg, der udsprang af dette indlæg, og det var rigtig hyggeligt.

 1. Pia
  Pia siger:

  Først tillykke med den gode nyhed i forrige indlæg.
  At tage bekymringer på forskud, har vi jo været inde over før, men HVIS du skal flytte, hvem siger så du ikke kan blive i
  Hvidovre?
  Det næste er, hvis du bliver bevilliget er fleksjob, så er du ikke mere på dagpenge. Så er det en anden kasse der skal udbetale et månedligt beløb til dig (hvis altså ikke der er lavet nye regler de senere år. Det har jeg ikke styr på)

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Ja tak skal du have.

   Jeg har tænkt mig at høre min kommunale sagsbehandler, om der findes nogle bofællesskaber for voksne (læs seniorer) her i kommunen. Jeg vil nemlig nødig fra Hvidovre, nu hvor jeg så at sige har vænnet mig til at bo her. Min huslejeudgift er vist for stor til at jeg kan blive boende. Pdas. tror jeg, det kan blive meget svært at finde noget, der er billigere.

   Hvis jeg bliver bevilget et fleksjob, og det tror jeg på, ellers står verden ikke længere, så vil jeg i tiden indtil jeg finder en arbejdsgiver være på ledighedsydelse, der er på kontanthjælpsniveau, og det vil være en hård nyser. Når jeg så finder en arbejdsgiver, vil han skulle betale for den effektive arbejdstid og kommunen vil indenfor en eller anden ramme skulle supplere op. Der findes nogle beregnere på nettet, men jeg er ikke blevet meget klogere af at prøve dem.

   • Pia
    Pia siger:

    Når man er ansat på flexydelse, er lønnen den, den pågældende arbejdsgiver betaler sine ansatte og hverken mere eller mindre. Derfor vil det varriere lige så meget som lønninger nu en gang gør, rundt omkring i det danske land.

 2. Kaja
  Kaja siger:

  Hej Hanne.
  Jeg er enig med de andre, der har kommenteret.
  Jeg synes også, det er svært at give gode råd. Det bliver nemt noget med floskler, som du ikke får det bedre af.
  Men det er virkelig dejligt for dig, at have en “betalt” ven, i præsten. Du kan fortælle præsten noget, som du ikke vil skrive på din blog.
  Du må have det godt. Jeg følger din blog tæt, men kommenterer ikke så meget.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Hej Kaja

   Mange tak for din kommentar.

   Du har ret i, at floskler ikke kan bruges til så meget. Med hensyn til bloggen så prøver jeg at finde en balance mellem at være personlig og så at krænge sjælen ud; det sidste er jeg ikke så interesseret i. Den har udviklet sig til at være meget personlig og det har jeg det godt med, for jeg får så meget god feed back, som jeg virkelig kan bruge til noget.

 3. Fruen i Midten
  Fruen i Midten siger:

  Dejligt, at netop ‘din’ præst har dette overlap mellem psykiatri og sognebørn, og – jo ikke mindst – at du synes, du har et godt udbytte ud af at tale med hende 🙂 Er det ikke for tidligt, at du bekymrer dig om, hvorvidt du kan blive boende? Men hvis det nager dig, kan du måske forsøge at bruge tiden konstruktivt på at finde ud af, hvilke muligheder du så har.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Fruen i Midten

   Ja jeg glæder mig over at have præsten at tale med. Hun er så sød, og så er hun god til at lytte.

   Tjoh måske bekymrer jeg mig for tidligt, på den anden side kan det hurtigt blive april, og der skal jeg have fundet en løsning, for chancen for at der straks er et fleksjob parat til mig (hvis jeg får det tilkendt) er enormt lille. Du har ret i, at jeg bør bruge tiden konstruktivt. Jeg ved bare ikke, hvor jeg skal ende og begynde.

 4. Inge
  Inge siger:

  Nå min kommentar fra i går er åbenbart forsvundet i et cyberhul.. 🙂
  Godt at du har mennesker omkring dig du kan tale med, det har vi alle behov for at have.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Øv at din kommentar er forsvundet. Det har jeg aldrig oplevet at andre har haft problemer med. Jeg håber meget, det var et enkeltstående tilfælde.

   Du kan tro, jeg glæder mig over at have nogen at tale med. Cyberfællesskab er rigtig godt, men af og til er der også behov for et rigtigt levende menneske.

 5. Ingrid schmidt
  Ingrid schmidt siger:

  Kære Hanne Tak for din tillid til os der en gang imellem skriver en kommentar. Jeg læser alle dine indlæg, Hanne, men det er ikke tit jeg kommenterer, måske fordi jeg synes jeg skal give gode råd og synes ikke jeg kan. Jeg har i nærmeste omgangskreds personer, der som dig har det svært og synes det er uhyre svært at hjælpe. Jeg er glad for du har gavn af din blok, men tror også du har brug for at sidde over for et menneske og tale med ham eller hende, sådan som du også beskriver det her. Kærlig hilsen Ingrid

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Kære Ingrid

   Tak for din kommentar. Jeg er såmænd glad bare du læser med – det er så dejligt med trofaste læsere, der så engang imellem lægger en kommentar. Ja det er svært at hjælpe – hvis det var nemt, tror jeg, at jeg ville hjælpe mig selv (det hedder vist “hjælp til selvhjælp” 🙂 ) Det er rigtigt, at der er noget særligt over at sidde overfor et rigtigt levende menneske; det tror jeg, at jeg undervurderer lidt. De to venner jeg har bor begge langt væk (Herning og Orø), så det bliver mest til telefonsamtaler.

   Kærlig hilsen
   Hanne

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.