,

Panikken afværget

Mine slægtssider kører igen

Så kører mine sider i TNG igen efter at jeg var begyndt helt forfra. Jeg havde løst det meste, men havde problemer med tegnsættet for data, der blev vist med hieroglyffer, hvor vi danskere sætter æ, ø og å eller sågar ü. Takket være det vidunderlige internet og Facebook kom Finn Holbek mig til undsætning. Han havde læst min post på Facebook og tilbød sin hjælp til det sidste. Han kendte logikken og løsningen og han udførte den også på ti minutter. Jeg ville have brugt timer. Og jeg hader problemer med tegnsæt!

Jeg har brugt hele natten på det, og jeg har lært noget om mig selv, og det er, at jeg panikker for nemt. Jeg tænker ikke tilstrækkeligt klart. Fx angående passwords og hostname burde jeg have undersøgt Gigahosts side bedre inden jeg bare skrev til dem, for det viste sig, at alle informationerne ligger på ens webmasterområde. Jeg skulle bare have set ordentligt efter. Jeg fandt selv en løsning og det var at kigge i nogle andre tilslutningsfiler jeg har liggende til kirkegårdene, og der kunne jeg aflure løsningen, men det er da at gå over åen efter vand. Jeg er heller ikke god nok til at bruge Google til at søge efter svarene. Det er god læring, som jeg vil tage med mig.

Det kan selvfølgelig også være, at en del af forklaringen er, at den logiske tænkning er reduceret, når det først er blevet nat. Næste gang jeg skal installere TNG, gør jeg det fra morgenstunden 🙂

8 replies
 1. Jørgen
  Jørgen siger:

  Mon ikke alle der bruger nettet og laver ting og sager selv kender til panikken – hvad var nu det? Jeg har prøvet det en del gange. Det forekommer mig at det kan hjælpe at sove på det. Undertiden dukker et svar op eller et spørgsmål, der også rummer svaret på problemet. Jeg tror det handler om, at den rette tanke skal dukke op, og det er jo ikke til at vide hvornår det sker.
  Det bedste er når det lykkes.

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Eric

   Du har helt ret. Ind i mellem kan jeg tænke, at det er stor ståhej for ingenting, for dybest betyder en internetside fra eller til ingenting, men når jeg nu har besluttet at have min slægtsforskning på nettet, så skal det også bare virke.

   Svar
 2. Pia
  Pia siger:

  Jeg har læst de sidste to indlæg, som jeg ingen forstand har på, ud over jeg var klar over det ikke var særlig godt, så jeg sad og var hel nervøs på dine vegne, hvor jeg tænkte på hele slægten og alt det arbejde der måske var væk for altid. Jeg har fulgt kommentarerne, som er lærerige, hvis jeg altså kan huske noget af det 🙂 og jeg er total blondine på det område, så nu må du fortælle mig om du har fået hele slægten tilbage?

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Det var kun siderne på nettet, der var væk. Selve slægtsdatabasen på min computer er intakt, og der har jeg backup og backup af backuppen. Hvis det var ti års arbejde, der var væk, havde I ikke hørt fra mig i flere uger 🙂

   Svar
 3. Inge
  Inge siger:

  Pyhhh godt at det gik godt.. men det er nogle hårde timer man er igennem, indtil der kommer styr på det hele.
  God læring du hiver ud af oplevelsen. 🙂

  Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Inge

   Ja jeg er også lidt lettet, og glad over at det lykkedes. Jeg har installeret TNG nogle gange før, men hver gang lykkes det mig at glemme hvilke faldgruber, der er.

   Jeg vil prøve at huske på den læring, for den kan være nyttig både i privaten og på arbejdet.

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *