,

Palmesøndag med påskespil

Længe siden

Jeg elsker min kirke – Hvidovre Kirke, for vi har verdens dygtigste medarbejdere, og jeg har lidt netværk der. Det er min oplevelse, at jeg kan være mig selv der – med styrker og svagheder.

Det er alt for længe siden, jeg har været i kirke. Jeg har ikke haft kræfterne til at stå tidligt op om søndagen. I dag skulle det imidlertid være, for det var dagen, hvor konfirmanderne fra Holmegårdsskolen sammen med juniorkoret skulle opføre årets påskespil.

Det var godt – og det var bedre end i mange år. Det var lettere at høre replikkerne, og det var som om, de var mere dedikerede. Dygtige unge mennesker! Hvis jeg havde et barn blandt dem, ville jeg ganske enkelt være stolt!

Leg med Windows Movie Maker

Jeg har lavet et par små film, og dem kan du se herunder. Præsten (Inge-Hanne D. Broström) er såmænd så glad, når jeg vil tage billeder, og så får jeg i tilgift hæderspladsen oppe ved siden af kordegnen.

Det er ikke lette billeder at tage, for der bliver så let for mange med modlys fra kirkevinduet, og for mange, hvor man ser skuespillerne med ryggen til, og det er jo ikke meningen.

Jeg har leget lidt med Windows Movie Maker, og det er der kommet nedenstående tre små “film” ud af. Film er i citationstegn, for det er slet ikke film, men stillbilleder hvor programmet kan zoome og panorere, så det ligner en film.

Involverede

Der skal mange mennesker til, for at et sådant skuespil kan løbe af stablen med succes. Præsten kan ikke klare det alene. Først og fremmest vores trofaste frivillige Anni, dramaturgen, en organist, kirketjenere, kordegne osv.

Alt for ofte, når folk taler kirke, tror de, at det hele kan klares af præsten. Sådan er det imidlertid ikke. Hvis vi vil have en levende kirke, skal vi være opmærksomme på dette fine sammenspil, hvor alle brikker er nødvendige. Ingen nævnt, ingen glemt.

På tirsdag skal Anette, vores kirke- og kulturmedarbejder (det er det, som før i tiden hed “sognemedhjælper”), og jeg lege videre med billeder og film. Hun har en film liggende, som gerne skulle på hjemmesiden med tekster på. Anette har gennem de seneste år arbejdet meget med hjemmesiden, og jeg synes efterhånden, den er blevet rigtig flot. At drive og udvikle en hjemmeside er ikke noget, man gør overnight, det kræver år, hvis det skal være kvalitet – og det skal det.

Jeg tror, jeg kan hjælpe, og det vil jeg gerne. Jeg glæder mig, for det er sjovt at lege med nogen der har de samme interesser.

God palmesøndag.

Post Scriptum 1:

Det er muligt at lege videre: “Hil dig frelser og forsoner” DSS 192, er en af mine absolutte favoritter. Endelig forstår jeg Grundtvig (1837).  Herunder kommer atter et lille udsnit, denne gang med “Hil dig frelser og forsoner” som underlægningsmusik – og jeg tænker på, om man egentlig kan tillade sig det…

Post Scriptum 2:

Mere leg med billederne: Jeg fandt nogle billeder fra konfirmationerne sidste år i maj. Det kom der også en lille film ud af:

1 svar

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.