På psykiatrisk afdeling

Hej igen

Allerførst: Tusind tak til jer der sendte mig ud af døren for en uge siden!

Så er jeg atter hjemme efter – endnu – en uge på Psykiatrisk Center Hvidovre. Manien er gudskelov stoppet, for det er en meget anstrengende tilstand at være i.

Jeg er kommet på ny medicin – Lithium 12 mMol – der er gennemprøvet gennem mange år, og som er meget virksomt mod bipolar lidelse. I realiteten skulle jeg have skiftet til det for flere år siden, og jeg kan ærgre mig over, at der ikke er nogen, der har indset det noget tidligere – men bedre sent end aldrig. Det har effekt efter 4 – 8 uger, og fuld effekt efter et halvt år. Det er lidt upraktisk, at man i den første tid skal have taget blodprøver hver uge for at finde frem til den rette dosis og herefter skal have taget jævnlige prøver som kontrol; det er åbenbart lidt ‘kradsbørstigt’. Der er en del bivirkninger, men jeg plejer aldrig at opleve alt det, de skriver om på indlægssedlerne, så jeg håber at gå fri også denne gang.

Psykiatrisk Center Hvidovre er meget effektive. Jeg havde en del uafklarede spørgsmål i relation til jobcenteret og forløbet hos Contra, og det har de hjulpet mig med at få styr på. Når de siger, de vil foretage sig et eller andet, og så gør de det samme dag, og man får straks en tilbagemelding med resultatet. Det er alt det uafklarede, der stresser og derved skubber til manien, så jo mere der kan afklares jo bedre.

Det viser sig, at forløbet hos Contra er i intervallet fra 8 – 13 uger, og ikke som jeg troede enten 8 eller 13 uger. Det vil dreje sig om IT, som jeg også har sagt, at jeg gerne vil arbejde inden for. Jobcenteret gør ikke noget i relation til Contra, før jeg selv melder mig klar, og til den vurdering kan jeg trække på lægen i DPC. Det er en meget fin aftale. Jeg vil nødigt i gang for tidligt og dermed opleve nederlag.

Jeg er ret hårdt ramt på hukommelsen og skal skrive alle beskeder ned. Jeg har spurgt til, om det går over. Paradoksalt nok kan jeg ikke huske svaret 🙂 , men jeg håber.

Da jeg var i jobcenteret, var jeg så optaget af at få skrevet ned, at jeg glemte at få stillet afklarende spørgsmål. Dem blev jeg først opmærksom på, da andre begyndte at spørge til, hvad forløbet hos Contra gik ud på. Aftalen med jobcenteret er derfor nu blevet, at jeg kan stille spørgsmål pr. mail på hans direkte mail, og dernæst også få svar på mail, så jeg kan tage det frem igen. Det er en fin aftale.

Der er skubbet en ekstra tid ind hos DPC til på tirsdag. Jeg håber, at få noget ud af det.

Nu ønsker jeg mig bare ro og stabilitet; når det indtræder, skal det nok gå. Det er svingningerne, der er til at blive vanvittig af.

13 Svar
  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Donald

   Ja for Søren; de er utrolig dygtige og meget kompetente. De har dels stået for at reparere på den sygelige del af mig, dels har de sørget for alt muligt, der skulle afklares. Det uafklarede stresser mig og skubber dermed til manien, så jo flere af brikkerne i det store puslespil, der kan lægges jo bedre.

 1. Pia
  Pia siger:

  Godt du reagerede, men som jeg skrev, var beslutningen jo din egen, og jeg er ikke i tvivl om at du valgte rigtigt.
  De bedste tanker og ønsker herfra.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Pia

   Mange tak skal du have!

   Jeg er heller ikke i tvivl om, at jeg valgte rigtigt. De er generelt meget meget søde på hospitalet, og har også hjulpet med en bunke andre ting end lige sygdommen. Jo flere ting, der kan afhjælpes, jo mindre blive stressen – og det er den, der er vigtig at holde væk.

 2. Henny Stewart
  Henny Stewart siger:

  Velkommen tilbage, og al mulig held og lykke med den “nye” behandling. Jeg sætter det i anførselstegn, fordi behandlingen jo har været kendt i meget lang tid. Jeg synes, du er både modig og stærk, fordi du beskriver dette forløb. Det kan også hjælpe andre, der enten står i samme situation som du, eller kender nogen, der gør.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Henny

   Tak.

   Ja Lithium (i øvrigt grundstof nr. 3 i det periodiske system) Er et meget afprøvet system med god effekt, så jeg håber bare inderligt, at det bare også gælder for mig, for ellers aner jeg ikke, hvad der er tilbage.

   Det har altid hjulpet mig at skrive, og når jeg skriver på min blog, får jeg også feedback, og det kan jeg rigtig godt lide.

   Hvis andre kan få gavn af mine skriverier, skulle det kun glæde mig.

 3. Ellen
  Ellen siger:

  Ja, det er fint, at du skriver så ærligt om din tilstand, at andre kan tage affære. I kan jo ikke selv se det, før I får et los i r…. – det har vi set nogle gange efterhånden. Du er ikke den eneste … 🙂
  Fortsat held og lykke med ommedicineringen og forhåbentlig et bedre og mere stabilt liv.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Ellen

   Det er komplet umuligt at se det selv, når det bare kører derudad i lyntempo. Når jeg nu læser de to blogposter, kan jeg jo godt se, at det skriger til himlen.

   Jeg håber virkelig, at det er den rette medicin nu, og jeg håber, at jeg nu kommer til at opleve ro og stabilitet, for det er det, jeg ønsker mig allermest.

 4. Stegemüller
  Stegemüller siger:

  @ Rasmine

  Meget interessant artikel tak for den men den nævner desværre ikke hvorfor, det er meget giftigt og hvilke bivirkninger, der kan være. Selv har jeg fundet denne om Litarex, der er salgsnavnet: http://min.medicin.dk/Medicin/Praeparater/768 Endnu har jeg ikke mærket en eneste bivirkning; det skulle være meget almindeligt at komme til at ryste på hænderne, men det gør jeg ikke.

  • Stegemüller
   Stegemüller siger:

   @ Rasmine

   Ja det har du ret i. Jeg har sselv googlet Lithium en del gange, men har ikke fundet noget om, at det skulle være meget giftigt, men det må jo være derfor, der skal tages så mange blodprøver.

Der er lukket for kommentarer, da posten er mere end 100 dage gammel.